Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 22 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»IT

Σε αναστολή ο διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση των αρχείων της πολεοδομίας

29/03/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read IT

Σε αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση της ψηφιοποίησης Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας, έργο προϋπολογισμού 150,7 εκατ., προχώρησε το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), έπειτα από σχετική απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) επί προσφυγής της κοινοπραξίας Μυτιληναίου – Master.

Με την προδικαστική προσφυγή (και αίτημα λήψης προσωρινών μέτρων) η προαναφερόμενη κοινοπραξία ζητά να ακυρωθούν οι όροι της Διακήρυξης και συγκεκριμένα να τμηματοποιηθεί το έργο γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της οι προς ανάθεση υπηρεσίες έχουν διακριτό αντικείμενο.

Ειδικότερα, όπως ισχυρίστηκε στην ΑΕΠΠ η κοινοπραξία «οι υπηρεσίες ψηφιοποιήσεως δεν σχετίζονται με τις φωτογραμμομετρικές υπηρεσίες, τα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών και την συλλογή δεδομένων πεδίου. Σε κάθε επιμέρους τομέα δραστηριοποιούνται και ειδικεύονται διαφορετικοί οικονομικοί φορείς της αγοράς που διαθέτουν διαφορετικά κριτήρια εμπειρίας, ικανότητας και καταλληλότητας για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. Η δε επιλογή της αναθέτουσας αρχής να συνενώσει σε μία κοινή διακήρυξη, μη υποδιαιρούμενη σε τμήματα, υπηρεσίες μεταξύ τους άσχετες έχει ως αποτέλεσμα οι προβλεπόμενες σε αυτή απαιτήσεις συμμετοχής των οικονομικών φορέων να μην είναι ανάλογες και με τα αντικείμενα της Διακηρύξεως.»

Αντίθετα το ΤΕΕ σημειώνει ότι το αντικείμενο του έργου «αποτελεί ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο που δεν μπορεί να τμηματοποιηθεί ούτε να γίνει γεωγραφική κατάτμησή του, χωρίς να προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα τόσο στην υλοποίησή του όσο και στην διαλειτουργικότητα των επιμέρους δομικών στοιχείων του, δεδομένου ότι αποτελεί συνδυασμό δράσεων, υπηρεσιών και εργασιών που καταλήγουν σε ενιαία συλλειτουργία σε μια ενοποιημένη κεντρική υποδομή. Επιπρόσθετα, απαιτείται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ενιαίας μεθοδολογίας διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας, ώστε να είναι δυνατή η παραλαβή και λειτουργία του ως ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο. Με αυτήν την έννοια η υλοποίηση του έργου από ένα οικονομικό φορέα – ο οποίος βέβαια μπορεί να πάρει την μορφή Ένωσης εταιρειών με εξειδικευμένους υπεργολάβους – αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την επίτευξη των στόχων του έργου».

Η αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ισχύσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από την ΑΕΠΠ και την έκδοση της οριστικής απόφασης της για την ουσία της προσφυγής.

Το έργο για την ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών είναι από τα μεγαλύτερα του είδους του και όπως φαίνεται και από την προσφυγή πριν καν κατατεθούν οι προσφορές (ημερομηνία υποβολής τους ήταν η 21η Μαρτίου και ανοίγματος η 28η του ίδιου μήνα) το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι μεγάλο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

πολεοδομία
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά άμεσα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η IDEAL Software Solutions ενσωματώνει PDF Universal Accessibility στις λύσεις i-DOCS

Το MIX εγκαινιάζει νέο Σημείο Παρουσίας στο Balkan Gate της Lancom στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Στόχος να γίνουμε startup nation με 10% του ΑΕΠ από την τεχνολογία

Ολοκληρώθηκε το νέο Πληροφοριακό Σύστημα των Δικηγορικών Συλλόγων

Η AWS παρουσιάζει νέες λύσεις για την απλοποίηση της διαχείρισης ασφάλειας στο cloud

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Κ. Πιερρακάκης: «Να υπερβούμε τα εμπόδια στην ΕΕ για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα»
  • Υπερταμείο: Πέντε προσφορές για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.
  • ΕΕΑ – Γ. Κώτσηρας – Γ. Πιτσιλής: Συνάντηση για τον τρόπο φορολόγησης καταστημάτων ψιλικών
  • ΣΕΒ: Υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Μετάλλου για 2025-2026
  • Σ. Ζαχαράκη: Με 2,8 εκατ. ευρώ ενισχύουμε το ΕΚΠΑ για υποδομές και ερευνητικό εξοπλισμό
  • Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση οι Τομεακοί Προϋπολογισμοί Άνθρακα
  • Infocom Today #125: Startup nation η Ελλάδα, στην Κίνα 1 στα 5 ευρώ του e-commerce!
RSS itsecuritypro.gr
  • 7 στους 10 βιομηχανικούς οργανισμούς αντιμετωπίζουν τις ευπάθειες μόνο όταν γίνει απαραίτητο
  • Νέα αναγνώριση για τη Schneider Electric – Η πιο βιώσιμη εταιρεία στην Ευρώπη από την Corporate Knights
  • Η IDEAL Software Solutions ενσωματώνει PDF Universal Accessibility στις λύσεις i-DOCS
  • Τα νέα ταλέντα ψηφιακής ασφάλειας βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας 2025
  • Η AWS παρουσιάζει νέες λύσεις για την απλοποίηση της διαχείρισης ασφάλειας στο cloud
  • Η Oracle γιορτάζει τη 2η επέτειο του EU Sovereign Cloud – Ένα ορόσημο για την Ψηφιακή Κυριαρχία στην Ευρώπη
  • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.