Η πρόεδρος της FCC ανακοίνωσε τη δημοπρασία για τα 2,5 GHz και ξεκίνησε να προωθεί το 6G

0

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) Jessica Rosenworcel στην κεντρική της ομιλία ανακοίνωσε ότι η επόμενη δημοπρασία φάσματος μεσαίας ζώνης στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2022, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το 6G άμεσα και να αναπτυχθούν πιο καινοτόμες πολιτικές διαχείρισης φάσματος.

«Αυτόν τον Ιούλιο θα ξεκινήσουμε τη δημοπρασία για τη ζώνη των 2,5 GHz. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εύρος συνεχούς φάσματος μεσαίας ζώνης που έχουμε κάτω από τα 3 GHz. Τα ραδιοκύματα που θα διατεθούν από αυτή τη δημοπρασία θα βοηθήσουν στην επέκταση των υπηρεσιών 5G πέρα ​​από τις πολυπληθείς πόλεις», δήλωσε η Rosenworcel.

Είπε επίσης ότι η FCC πρόκειται να στραφεί σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς εταίρους της «για να βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί εμπορικά το φάσμα και να θέσει σε δημοπρασία τα ραδιοκύματα στη ζώνη 3,1 GHz έως 3,45 GHz».

Η Rosenworcel σημείωσε ότι μία από τις πρώτες της ενέργειες ως πρόεδρος της FCC ήταν να στρέψει τις ΗΠΑ προς το φάσμα μεσαίας ζώνης για το 5G. «Αυτό το φάσμα είναι το κλειδί της υλοποίησης υπηρεσιών 5G και της διασφάλισης ότι θα προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», όπως είπε.

Εν τω μεταξύ, εξετάζει ήδη τις εξελίξεις στην τεχνολογία 6G. «Είναι οι πρώτες μέρες. Αλλά αν μάθαμε κάτι από την εμπειρία μας στη διάθεση του 5G, είναι ότι οι ασύρματες υπηρεσίες είναι σημαντικές για την οικονομική και την εθνική ασφάλεια».

Η διαθεσιμότητα του φάσματος είναι ένα καίριο θέμα, και η Rosenworcel προσβλέπει στον εντοπισμό ραδιοκυμάτων στη ζώνη των 7 GHz έως 15 GHz, ενώ παράλληλα διερευνά τη χρήση εξαιρετικά υψηλών συχνοτήτων.

Share.

Comments are closed.