Κωνσταντίνος Μασσέλος, Δημήτρης Βαρουτάς και Σπύρος Παντελής στην ηγεσία της ΕΕΤΤ για ακόμα 4 χρόνια

0

Το θέμα των τιμολογίων για τη μεταφορά δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία κυριάρχησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ανανέωση για τέσσερα ακόμη χρόνια της θητείας του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνου Μασσέλου και των δύο αντιπροέδρων Δημητρίου Βαρουτά (αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες) και Σπυρίδωνος Παντελή (αρμόδιος για τα Ταχυδρομεία).

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και κυρίως ο Μάριος Κάτσης, υπεύθυνος για τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκαν τις μελέτες που αναφέρουν ότι η χώρα μας είναι από τις ακριβότερες στα data της κινητής (Δείκτης DESI της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Eurostat κ.α.).

Ο αντίλογος που αναπτύχθηκε από την πλευρά του κ. Μασσέλου και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε γενικές γραμμές ήταν παρατηρείται μια σημαντική διαφορά μεταξύ των τιμών που δημοσιοποιούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στους καταλόγους τους και αυτών που τελικά πληρώνουν οι καταναλωτές, έπειτα από τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

Ο κ. Πιερρακάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις σημείωσε πάντως ότι υπάρχει πρόοδος, όσον αφορά την αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά, όπως είπε, «δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι από την πρόοδο» και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνει σημαντικά μεγαλύτερη πρόοδος το επόμενο διάστημα. Εδώ, εκτιμώ ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο και οι επενδύσεις».

Ο υπουργός επικαλέστηκε επίσης στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που αναφέρουν μείωση του Δείκτη Τιμών κατά 2,5% στις Επικοινωνίες, τον Δεκέμβριο του 2021 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, η οποία αποδίδεται στη μείωση των τιμών στις υπηρεσίες τηλεφωνίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κάτσης ρώτησε και για το έργο Ultra Fast Broadband (UFBB) και για το τι έχει προηγηθεί με τη ΔΕΗ με τον κ. Πιερρακάκη να απαντά ότι η επιχείρηση ενέργειας «δρα ανεξαρτήτως από εμάς και από αυτήν την έννοια ανεξαρτήτως έκανε μια πρώτη προσφυγή την οποία στην πορεία δεν συνέχισε. Αυτή τη στιγμή το UFBB προχωράει».

Share.

Comments are closed.