Η Thales Alenia Space θα κατασκευάσει τους δορυφόρους τελευταίας τεχνολογίας Intelsat 41 και Intelsat 44

0

Η Thales Alenia Space, η κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%), ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με την Intelsat για την παράδοση δύο Space Inspire software-defined δορυφόρων– τους Intelsat 41 (IS- 41) και Intelsat 44 (IS-44).

Η σύμβαση επιτρέπει την εξέλιξη του παγκόσμιου δορυφορικού software-defined δικτύου της Intelsat, ενισχύοντας με δυναμική κατανομή τη συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας σε όλη την Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία για εμπορικές και κυβερνητικές υπηρεσίες mobility και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Πρωτοποριακή σειρά προϊόντων Space Inspire για άμεση εφαρμογή σε τροχιά προσαρμογών κατά ζήτηση

Οι δορυφόροι Intelsat 41 και Intelsat 44 θα βασίζονται στην καινοτόμο σειρά προϊόντων Space Inspire (INstant SPace In-orbit REconfiguration) που επιτρέπει εγχειρήματα τηλεπικοινωνιών και αναδιαμόρφωση υπηρεσιών απρόσκοπτα, άμεσες προσαρμογές σε τροχιά (in-orbit) στη ζήτηση ευρυζωνικής συνδεσιμότητας και υψηλή απόδοση μετάδοσης βίντεο μεγιστοποιώντας παράλληλα την αποτελεσματική χρήση των δορυφορικών πόρων.

«Μας τιμά η εμπιστοσύνη που δείχνει η Intelsat στη σειρά softwaredefined προϊόντων της Thales Alenia Space», δήλωσε ο Hervé Derrey, Διευθύνων Σύμβουλος της Thales Alenia Space. «Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεισφέρουμε στο όραμα της Intelsat, ιδίως παρέχοντας την τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως προσαρμόσιμη λύση σε τροχιά. Αυτή η νέα επιτυχία αντανακλά την τεχνολογική τεχνογνωσία της εταιρείας μας και επιβεβαιώνει ότι η σειρά προϊόντων Space Inspire, η οποία υποστηρίζεται επίσης από Ευρωπαϊκούς και Γαλλικούς διαστημικούς φορείς, ταιριάζει απόλυτα με τις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς τηλεπικοινωνιών όσον αφορά την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα».

«Με την προσθήκη των IS-41 και IS-44, σε συνεργασία με την Thales Alenia Space, η Intelsat θα καλύψει τη γη με softwaredefined δορυφόρους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο προς την οικοδόμηση του πρώτου παγκόσμιου softwaredefined δικτύου 5G, σχεδιασμένου να ενοποιήσει το παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό οικοσύστημα», δήλωσε ο Stephen Spengler, Διευθύνων Σύμβουλος της Intelsat.

Στο πλαίσιο της ευέλικτης και δυναμικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, φιλοδοξία της Thales Alenia Space είναι να είναι η νο1 επιλογή συνεργάτη στους παρόχους δορυφορικών επικοινωνιών για software-defined 5G λύσεις δορυφορικής επικοινωνίας, βασιζόμενοι στο προϊόν Space Inspire, την εμπειρία ψηφιακής επεξεργασίας 20 και πλέον ετών, και την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία της.

Share.

Comments are closed.