Η Ελλάδα στις υπό παρακολούθηση αγορές των data centers

0

Για πρώτη φορά η Αθήνα καταγράφεται στις κορυφαίες αγορές data center υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με την έκθεση Global Data Center Market 2022 της Cushman & Wakefield (εταιρεία παροχής υπηρεσιών real estate). Μεταξύ των υπολοίπων χωρών υπό παρακολούθηση είναι, το Κέιπ Τάουν, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα, η Μπανγκόκ, το Άμπου Ντάμπι και η Βιέννη.

Στις κορυφαίες αγορές data center, βάσει της ίδιας έκθεσης, περιλαμβάνονται, η Βόρεια Βιρτζίνια, το Ντάλας, η Σιγκαπούρη, το Σικάγο, η Ατλάντα, το Πόρτλαντ, το Χονγκ Κονγκ, το Σίδνεϊ και το Σιάτλ.

«Οι αλλαγές που ξεκίνησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 με εταιρείες και κυβερνητικούς φορείς να μετακινούνται στο cloud ή να επιλέγουν υβριδική στρατηγική έγιναν μόνιμες το 2021», σημειώνει σχετικά ο Kevin Imboden, διευθυντής έρευνας της Cushman & Wakefield για το Data Center Advisory Group και προσθέτει: «Οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών cloud συνεχίζουν να αγωνίζονται για μερίδιο αγοράς τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές αγορές, με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αγορών να γίνονται κόμβοι».

Τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε data center στην Ελλάδα υλοποιούν η Digital Realty η οποία έχει εξαγοράσει τη Lamda Helix και η Microsoft.

Share.

Comments are closed.