Πρόθεση της Amazon Web Services (AWS) είναι να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα, τόνισαν χθες τα στελέχη της στο διαδικτυακό AWS re: Invent 2021 RECAP κατά το οποίο παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες εξελίξεις και οι κυριότερες τάσεις για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Όπως είπε ο Tomasz Stachlewski, CEE Senior Solutions Architecture Manager στην AWS, η ένταξη της Ελλάδας στο παγκόσμιο δίκτυο local zones της AWS αντικατοπτρίζει το μεσομακροπρόθεσμο στόχο της για τη δημιουργία data center στην Ελλάδα και το σχεδιασμό για την περαιτέρω δραστηριοποίηση της στην ελληνική αγορά.

Τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού απέφυγαν να προσδιορίσουν με το ύψος της επένδυσης στην Ελλάδα ως local zone και το μερίδιο αγοράς που ήδη κατέχουν στην ελληνική αγορά. Σημείωσαν ότι η AWS παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της ζήτησης των υπηρεσιών cloud στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η AWS την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας υποδομής που ονομάζεται «Τοπική Ζώνη» (AWS Local Zone) στην Ελλάδα το 2022. Συνολικά ανακοινώθηκε η δημιουργία περισσότερων από 30 νέων AWS Local Zones παγκοσμίως και είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους η υποδομή δημιουργείται εκτός των ΗΠΑ.

Οι Τοπικές Ζώνες είναι ένας τύπος υποδομής της AWS που τοποθετεί την υπολογιστική ισχύ, την αποθήκευση δεδομένων, τις βάσεις δεδομένων και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες πιο κοντά σε μεγάλα αστικά, βιομηχανικά και τεχνολογικά κέντρα, όπου δεν υπάρχουν σήμερα data centers της AWS.

Χρησιμοποιούνται για εφαρμογές που απαιτούν πολύ γρήγορες αποκρίσεις (latency), σε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, όπως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υβριδικά περιβάλλοντα μεταξύ των κέντρων δεδομένων των πελατών και του cloud, εφαρμογές στον χώρο της υγείας, gaming σε πραγματικό χρόνο, δημιουργία περιεχομένου πολυμέσων και ψυχαγωγίας, ζωντανή ροή βίντεο, προσομοιώσεις, εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) και μηχανικής μάθησης.

Οι νέες Τοπικές Ζώνες θα είναι διαθέσιμες, ξεκινώντας από το 2022, σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, η Κένυα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική, και, σε συνδυασμό με 16 Τοπικές Ζώνες στις ΗΠΑ, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες της AWS να εξυπηρετούν τους τελικούς χρήστες με ακόμη χαμηλότερο χρόνο απόκρισης.

Σύμφωνα επίσης με στοιχεία που δημοσιοποίησε η AWS μεταξύ των πελατών της στην Ελλάδα είναι Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η DeepSea, εταιρεία διαχείρισης πλοίων που παρέχει στις ναυτιλιακές εταιρείες δυνατότητες παρακολούθησης και λήψης αποφάσεων χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), η Wind Hellas, η Beat, η Qivos και οι εταιρείες futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, Spitogatos, Voiceland, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.