Στην προεδρία του BEREC το 2023 ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος

0

Για πρόεδρος του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) το 2023 εξελέγη ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος. Το 2022 και το 2024, ο κ. Μασσέλος θα είναι Αντιπρόεδρος του Σώματος.

«Οι φετινές εκλογές του BEREC λαμβάνουν χώρα κατά το διαφαινόμενο τέλος της πανδημίας Covid. Η σημασία των ποιοτικών και προσβάσιμων σε όλους ψηφιακών υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο τώρα. Μαζί με τους συναδέλφους μου ευρωπαίους ρυθμιστές, θα εργαστούμε για να συμβάλλουμε στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού οράματος για μια «πράσινη» κοινωνία των Gigabit και στην ενδυνάμωση των τελικών χρηστών» σημείωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το BEREC είναι ευρωπαϊκό όργανο που συστάθηκε το 2009. Μέλη του είναι οι Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΡΑ) Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι εκλέγονται μεταξύ αυτών. Το BEREC αποτελεί το κύριο συμβουλευτικό όργανο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και παράλληλα προωθεί τη διάδοση καλών πρακτικών και εκτός ΕΕ.

Ο Κωνσταντίνος Μασσέλος (καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) ανέλαβε τη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ τον Φεβρουάριο του 2018. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του BEREC και το 2019.

Share.

Comments are closed.