Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε 3 εταιρείες πληροφορικής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

0

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) έχουν βρεθεί τρεις εταιρείες πληροφορικής. Στελέχη της Επιτροπής μπήκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία τους και αφαίρεσαν υπολογιστές και άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑ κινήθηκε έπειτα από καταγγελία άλλης εταιρείας για τα όσα συνέβησαν σε διαγωνισμό για έργο του δημοσίου, ο οποίος έχει ακυρωθεί.

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος έγινε προχθές Τρίτη (7 Σεπτεμβρίου) με την ΕΑ να δημοσιοποιεί μια ολιγόλογη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνέχεια των δράσεων της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, διενήργησε σήμερα αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων για την παροχή υπηρεσιών πληροφοριακών συστημάτων. Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.»

Το InfoCom γνωρίζει τις εταιρείες στις οποίες γίνεται έλεγχος, ωστόσο, σε αυτή τη φάση και καθώς δεν είναι σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί δεν δημοσιοποιεί τα ονόματά τους.

Πρόκειται πάντως για επιχειρήσεις με πολύχρονη παρουσία στο χώρο της πληροφορικής που έχουν αναλάβει πλήθος από έργα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα ενώ, μια εκ εξ αυτών, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Share.

Comments are closed.