Ανατροπές στις τηλεοπτικές πλατφόρμες των παρόχων για ελληνικό και βρετανικό ποδόσφαιρο

0

Αλλαγή σκηνικού φαίνεται πως θα σημειωθεί αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League καθώς η Cosmote TV διεκδικεί να αναλάβει σημαντικό τμήμα των πιο δημοφιλών ποδοσφαιρικών αγώνων που μέχρι σήμερα μετέδιδε η Nova.

Ταυτόχρονα πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα ανανεωθούν οι εμπορικές συμφωνίες των Vodafone και Wind με τη Nova για τη μετάδοση από τις τηλεοπτικές τους πλατφόρμες του Nova Sport και οι οποίες λήγουν φέτος.

Η Nova όπως φάνηκε και από τα όσα είπε πρόσφατα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Τύπου η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group (μητρική της Nova) Victoriya Boklag δεν προτίθεται να συνεχίσει με την ίδια τιμολογιακή πολιτική (8 ευρώ ανά σύνδεση) και από την άλλη πλευρά οι Vodafone και Wind δύσκολα θα δεχθούν αύξηση του κόστους τους για την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Vodafone παρέχει το Nova Sport σε περίπου 70 χιλ. πελάτες της και η Wind σε περίπου 25 χιλ.

Στη εξίσωση τώρα μπαίνει και η πιθανή μετακόμιση της μετάδοσης της Super League με τις σχετικές συμφωνίες να αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα καθώς η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά τον Αύγουστο.

Η διοίκηση του ΟΤΕ είχε προϊδεάσει ότι πρόκειται να διεκδικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις 5 Μαΐου κατά τη ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Cosmote TV συζητά με τις όλες τις ΠΑΕ που δεν έχουν δέσμευση να παραμείνουν στη Nova (Άρης, ΠΑΣ Γιάννενα και Ατρόμητος) και στις οποίες περιλαμβάνονται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα υπάρξει αντιπρόταση από τη Nova, αλλά και γενικότερα η κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν αποκλείεται από τη στιγμή που δεν υφίσταται κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως στο παρελθόν, κάποιες ομάδες να συμφωνήσουν με την Cosmote TVκαι κάποιες άλλες με τη Nova.

Ανατροπή επέρχεται και στη μετάδοση του αγγλικού πρωταθλήματος (Premier League) όχι όμως από τη σεζόν που ακολουθεί, από την επόμενη (2022-25). Το πιθανότερο είναι να μετακομίσει στη Nova από την Cosmote TV μέσω κεντρικής συμφωνίας με την United καθώς τα δικαιώματα ανέλαβε εταιρεία media agency η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπραγματεύεται με την μητρική της Nova.

Share.

Comments are closed.