Η Kaspersky παρουσιάζει την πρώτη της λύση για Ψηφιακή Ανοσία

0

Το Kaspersky IoT Secure Gateway 100, βασισμένο στο KasperskyOS, είναι η νέα λύση της εταιρείας που έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση συσκευών πεδίου και αισθητήρων με υπηρεσίες πλατφόρμας Βιομηχανικού IoT (IIoT). Διασφαλίζει την προηγμένη ενσωματωμένη ασφάλεια των δεδομένων που συλλέγονται σε εξοπλισμό και την ασφαλή μετάβασή τους σε ψηφιακές εφαρμογές.

Σύμφωνα με μελέτη της Juniper Research, ο παγκόσμιος αριθμός συνδέσεων IIoT αναμένεται να αυξηθεί κατά 107% έως το 2025, φτάνοντας τα 36,8 δισεκατομμύρια. Η συλλογή και η επεξεργασία δεδομένων από αισθητήρες IIoT σε εξοπλισμό παρέχει στις επιχειρήσεις καλύτερη κατανόηση της ροής εργασίας τους, επιτρέπει την προνοητική συντήρηση και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την απόδοση. Αλλά η κύρια πρόκληση εδώ είναι πώς να συνδέσετε την επιχειρησιακή τεχνολογία (OT) με το εταιρικό ψηφιακό οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει την επιλογή σχετικών δεδομένων από ολόκληρο το σύνολο δεδομένων και τη μετατροπή και αποστολή τους με ασφάλεια στην εφαρμογή επεξεργασίας στο περιβάλλον πληροφορικής.

Το Kaspersky IoT Secure Gateway 100 επιτρέπει την άμεση και προστατευμένη σύνδεση σε βιομηχανικά domains με αντλίες, CNCs, μεταφορείς και πολλά άλλα ακριβά πάγια στοιχεία. Αυτό το πρώτο προϊόν αναπτύχθηκε με βάση το hardware του Siemens Simatic IoT2040 και το KasperskyOS, και σύμφωνα με το όραμα της Kaspersky για «Ψηφιακή Ανοσία (Cyber Immunity)». Χάρη στην αρχιτεκτονική των Kaspersky Security System, KasperskyOS microkernel και Multiple Independent Levels of Security (MILS), η πύλη μπορεί να εκτελέσει μόνο τις ενέργειες που είχαν προβλεφθεί στο στάδιο του σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των κυβερνοεπιθέσεων στην «Ψηφιακά Άτρωτη» πύλη είναι αναποτελεσματικές και δεν μπορούν να επηρεάσουν τις κύριες λειτουργίες της. Επομένως, δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη προστασία για την πύλη και τον συνδεδεμένο εξοπλισμό, όπως antivirus, έλεγχος συσκευών ή λύσεις διόδου δεδομένων.

Η πύλη είναι κατάλληλη για ανάπτυξη σε υποδομές με διαφορετικό εξοπλισμό από διαφορετικούς κατασκευαστές, χάρη στη χρήση του καθολικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας OPC UA. Το Kaspersky IoT Secure Gateway 100 έχει εγγενή σύνδεση με το Siemens MindSphere – μια ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών IIoT που βασίζεται στο cloud. Όλα τα λειτουργικά στοιχεία του Kaspersky IoT Secure Gateway 100 σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από τη θυγατρική εταιρεία IIoT της Kaspersky – Adaptive Production Technology (APROTECH), η οποία είναι επίσημος συνεργάτης της Silver MindSphere. Η κοινή λύση επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε αξιόπιστα βιομηχανικά δεδομένα, η οποία μετατρέπει αυτά τα δεδομένα σε παραγωγικά επιχειρηματικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας ισχυρές βιομηχανικές εφαρμογές με προηγμένες αναλύσεις και AI.

Ο Grigory Sizov, Επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας KasperskyOS, δήλωσε: «Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει γρήγορα και έχουμε δει πρόσφατα ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει γίνει ένα από τα πιο πιεστικά παγκόσμια ζητήματα. Η αντίληψή μας για την «Ψηφιακή Ανοσία» είναι να οικοδομήσουμε διάφορες λύσεις πληροφορικής βάσει της αποδεδειγμένης έμφυτης ασφάλειας που παρέχεται από το λειτουργικό μας σύστημα, KasperskyOS. Οι λύσεις αυτές είναι σε θέση να αντέξουν τη συντριπτική πλειονότητα των κυβερνοεπιθέσεων. Είμαι πολύ περήφανος που παρουσιάζουμε το πρώτο μας «Ψηφιακά Άτρωτο» προϊόν – το Kaspersky IoT Secure Gateway 100. Αυτή είναι η αρχή ενός πολύ μεγάλου ταξιδιού και σύντομα θα υπάρχουν περισσότερα τέτοια προϊόντα με βάση το KasperskyOS, δίνοντας το παράδειγμα στην αγορά».

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα δημιουργήσει νέες κορυφαίες εταιρείες με υλοποιημένα οικοσυστήματα IIoT. Οι προηγμένες τεχνολογίες, τα νέα σετ δεξιοτήτων και τα καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα συγκαταλέγονται στους κρίσιμους τομείς που απαιτούνται για την αλλαγή, καθώς και ένα νέο επίπεδο ανθεκτικότητας Είμαστε περήφανοι που παρουσιάσαμε το Kaspersky IoT Secure Gateway 100 ως ουσιαστικό μέρος του νικητήριου συνδυασμού και της πρωτογενούς λύσης από την επικείμενη οικογένεια “Cyber Immunity”», σχολίασε ο Andrey Suvorov, Διευθύνων Σύμβουλος της Adaptive Production Technology (θυγατρική εταιρεία της Kaspersky).

Περισσότερες πληροφορίες για το Kaspersky IoT Secure Gateway 100 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share.

Comments are closed.