Υπό συζήτηση ξανά η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία

0

Επί τάπητος βρίσκεται ξανά η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία, ως εικονικός πάροχος (Mobile VirtualNetwork Operator – MVNO). Σύμφωνα με πληροφορίες επιδιώκεται εκ νέου διαπραγμάτευση με τη Vodafone Ελλάδος για τις τιμές χονδρικής στα data.

Η Forthnet είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για τη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone τον Ιούνιο του 2019. Είχε αναφέρει ότι η συμφωνία είναι τετραετούς διάρκειας από την ημερομηνία έναρξης της εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών κινητής, που τότε σχεδιάζονταν για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Υπήρξε μια σχετική προετοιμασία και πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας κινητής από τη Forthnet (βάσει ανεπίσημης ενημέρωσης το καλοκαίρι του 2020) αλλά ουδέποτε προχώρησε στην εμπορική της διάθεση.

Στο μεταξύ το Φθινόπωρο του 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης της Forthnet στην United Group (συμφερόντων BC Partners) και έκτοτε η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία εισήλθε σε φάση αναδιοργάνωσης, ενώ μόλις στις αρχές του τρέχοντος μηνός τοποθετήθηκε νέος διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Από την αρχική συμφωνία με τη Vodafone μέχρι σήμερα οι τιμές λιανικής στα data έχουν μειωθεί σημαντικά γεγονός που καθιστά ασύμφορη τη δραστηριοποίηση της Forthnet στην κινητή με τις τιμές χονδρικής που συμφωνήθηκαν το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι για να καταστεί δυνατό να συναφθεί η συμφωνία Forthnet – Vodafone χρειάσθηκε παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και απόφαση της Ολομέλειας τον Φεβρουάριο του 2019.

Όπως εκτιμούν στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, εφόσον τελικά η Forthnet προχωρήσει με την κινητή, αυτό θα σημαίνει πως, τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική συγκυρία, δεν τίθεται θέμα εξαγοράς και της Wind από την BC Partners με απώτερο στόχο τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Τα ίδια στελέχη προσθέτουν ότι πιθανότατα η BC Partners εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά οργάνωσης της εισαγωγής της United Group σε κάποιο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, ως εκ τούτου δεν ενδιαφέρεται για νέες εξαγορές.

Όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ξένο μέσο ενημέρωσης ο Νίκος Σταθόπουλος (πρόεδρος της Forthnet και Managing Partner, πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της προαναφερόμενης διεθνούς εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων) η δημόσια προσφορά είναι η πιο πιθανός τρόπος εξόδου της BC Partners από την United Group.

Share.

Comments are closed.