Επιτυχής η δημόσια πρόταση για τη Forthnet

0

Όπως αναμενόταν η διαδικασία της δημόσιας πρότασης της NewCo United Group (ελεγχόμενη από την United Group) για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα.

Βάσει πληροφοριών η Massar Investments (ελέγχεται από τον Άραβα κροίσο Abdulaziz Al Ghurair) η οποία κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό (7,24%) εκτός αυτού του βασικού μετόχου (United), αποδέχθηκε το αντάλλαγμα (0,30 ευρώ ανά μετοχή) και προσέφερε τις μετοχές που κατείχε στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης. Το ίδιο και η Vodafone στην οποία είχε απομείνει ένα πολύ μικρό ποσοστό. Η περίοδος αποδοχής του ανταλλάγματος που προσέφερε η United ήταν μέχρι την 1η Μαρτίου 2020.

Η United Group που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners κατά τη υποβολή της δημόσιας πρότασης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

Στόχος του νέου μετόχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας ήταν να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου ώστε ακολούθως να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α. H Forthnet είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2000.

Στην παρούσα συγκυρία φαίνεται ότι η Forthnet βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής με τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της μητρικής, United Group.

Αναφορικά με την είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τη Vodafone (θα κάνει χρήση του δικτύου της) για τις τιμές χονδρικής. Η εκτίμηση στη Forthnet είναι ότι με τις τιμές που είχαν συμφωνηθεί αρχικά δεν είναι δυνατόν να δραστηριοποιηθεί στην κινητή καθώς, μεταξύ άλλων, οι τιμές λιανικής στα data έχουν μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η United μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στη Forthnet πέρα από τα όσα γενικόλογα έχει αναφέρει στο Πληροφοριακό Δελτίο της δημόσιας πρότασης.

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο κείμενο ο πρωτεύων στόχος του νέου μετόχου είναι η οικονομική και επιχειρηματική αναδιάρθρωση της Forthnet για να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε πρωτοβουλίες βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος United, μέσω προώθησης νέων προϊόντων, επένδυσης στο δίκτυο διανομής, αξιοποίησης τεχνολογιών τελευταίας γενιάς αλλά και της σχετικής υποδομής του Ομίλου United στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος και πιο ανταγωνιστική προσφορά υπηρεσιών.

Οι συνδυαστικές υπηρεσίες, όπως επίσης αναφέρεται, θα συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης της Forthnet στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με έμφαση στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand), με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας. Σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

Share.

Comments are closed.