Νέοι κύκλοι στις Ψηφιακές Ακαδημίες του Cyber Security International Institute και της Eurolife FFH

0

Συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία της Eurolife FFH με το Cyber Security International Institute, μέσα από την οποία παιδιά, γονείς και ενήλικες από ολόκληρη τη χώρα εκπαιδεύονται σε θέματα που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο, την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό και την εξοικείωση με τις δυνατότητές του.

Η Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020, με την Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition να ξεκινά ένα μήνα αργότερα. Μέχρι και τον Δεκέμβριο, περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα είχαν παρακολουθήσει τα online μαθήματα, εξελίσσοντας τις γνώσεις τους για το διαδίκτυο και αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες.

Οι γονείς και οι ενήλικες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, κυβερνοκινδύνων και προστασίας των παιδιών από περιπτώσεις phishing, cyber bullying και online grooming, μέσα από μια σειρά μαθημάτων που οργάνωσε η επιστημονική ομάδα του CSIi. Οι εκατοντάδες μαθητές που συμμετείχαν στην Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition απέκτησαν χρήσιμες και βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development. Οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ενότητες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα SeRi (STEM-Engineering-Robotics-Informatics) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναμένεται να προσελκύσουν και φέτος το ενδιαφέρον μαθητών από όλη τη χώρα.

Τα δωρεάν online μαθήματα για τον Ιανουάριο έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ προγραμματίζονται οι κύκλοι των επόμενων μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στους επόμενους κύκλους μαθημάτων, μπορούν να επισκεφθούν στην ιστοσελίδα του CSIi και να επιλέξουν την Ψηφιακή Ακαδημία της προτίμησής τους (Parent Edition, Student Edition).

Η Eurolife FFH επενδύει συστηματικά σε δραστηριότητες που φτάνουν σε κάθε σημείο της χώρας και έχουν στον πυρήνα τους την εκπαίδευση, διευρύνοντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις των ανθρώπων. Αυτό επιτυγχάνει μέσα από τη συνεργασία της με το Cyber Security International Institute, έναν οργανισμό με εμπειρία και γνώση στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.