Δάνειο 43 εκατ. ευρώ στη Forthnet από τη United

0

Στα 43 εκατ. ευρώ αντί 27 εκατ. διαμορφώνεται το δάνειο που θα παρέχει στη Forthnet η Newco United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners Holdings, η οποία έχει στην κατοχή της το 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Η σε λίγο χρονικό διάστημα μοναδική μέτοχος της Forthnet, όπως ανακοινώθηκε, θα της παρέχει τελικά μεγαλύτερο κατά 16 εκατ. ευρώ ομολογιακό δάνειο. Εκτιμάται ότι η αύξηση του παρεχόμενου ποσού σχετίζεται με τις ανάγκες που έχει η Forthnet για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές της, καθώς η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία επί χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας.

Σε αυτή την περίοδο η United επιχειρεί την αναδιοργάνωση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας ώστε να λειτουργήσει στο πλαίσιο του ομίλου της και παράλληλα εξετάζει τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει αναφορικά με την εμπορική της πολιτική.

Εκκρεμεί στο μεταξύ η έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που θα κάνει η United για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet. Θα ακολουθήσει η απόσυρσή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες που έφεραν τον Χρήστο Καλογεράκη (πρώην ανώτατο στέλεχος του ομίλου Γερμανός) να έχει συμφωνήσει να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Forthnet δεν επιβεβαιώθηκαν.

Share.

Comments are closed.