Τι είπε ο Χάρης Μπρουμίδης για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες

0

«Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να υποβοηθήσει την επιτάχυνση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς και την υιοθέτηση ψηφιακών υπηρεσιών από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, συμβάλλοντάς σταδιακά στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών» τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, συμμετέχοντας στο συνέδριο του Economist.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές της Vodafone στην Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένες με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο κ. Μπρουμίδης επεσήμανε ότι «χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις από πλευράς πολιτείας, όπως η μείωση της φορολογίας στην κινητή, αλλά και η κατάργηση της φορολογίας στη σταθερή. Η αποκλιμάκωση της φορολογίας μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα κίνητρα για την ταχύτερη ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Ένα μέτρο προς αξιολόγηση στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της φορολογίας, είναι η κατάργησή της για τις υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων και τις νέες ευρυζωνικές συνδέσεις σταθερής, ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές και η ζήτησή τους» κατέληξε σχετικά με το θέμα αυτό.

Ο επικεφαλής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας νωρίτερα στην ομιλία του επεσήμανε ότι οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης και ειδικά οι πρωτοβουλίες και τα έργα που θα στοχεύσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας είναι μοναδική ευκαιρία για την ανάκαμψη της Ελλάδας και συμπλήρωσε:

«Σε αυτή την προσπάθεια, ξεχωρίζω 4 πυλώνες ως ιδιαίτερα σημαντικούς, ώστε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό επιχειρείν να μπορούν δίκαια και ισότιμα να έχουν πρόσβαση στις ευκαιρίες που αναδύονται:

  • Την ανάπτυξη του 5G και τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού, ρυθμιστικού και επενδυτικού περιβάλλοντος που θα καταστήσει εφικτή την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα δίκτυα.
  • Την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αλλά και ειδικά των ΜΜΕ που αποτελούν τον παραγωγικό κορμό της χώρας και έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας.
  • Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με τρόπο οργανωμένο και ολοκληρωμένο.
  • Την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων, οριζόντια, σε όλη την κοινωνία και την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης από όλους τους πολίτες.»

Ο κ. Μπρουμίδης τόνισε πως για να κερδίσει η Ελλάδα το στοίχημα της ανάκαμψης απαιτούνται κάποιες βασικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, όπως η ολοκληρωμένη στρατηγική για δικτυακές υποδομές υψηλών ταχυτήτων και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να επιταχυνθούν και απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων δικτύων νέας γενιάς. Χρειάζεται επίσης νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που θα επιταχύνει την εφαρμογή ενός σχεδίου για μία πανελλαδική υποδομή που θα μπορεί να υποστηρίξει δίκτυα οπτικών ινών παντού.

Share.

Comments are closed.