Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Ο Δημήτρης Τζελέπης διευθύνων σύμβουλος της Forthnet

0

Στον ορισμό νέου επικεφαλής στη Forthnet προχώρησε η BC Partners, έπειτα από την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από την θυγατρική της, NewCo United Group Hellas, η οποία πλέον κατέχει ποσοστό 84,60%.

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Forthnet τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Τζελέπης, έμπειρο και γνωστό στέλεχος της ελληνικής αγοράς με χρόνια προϋπηρεσία στις τηλεπικοινωνίες και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Ο κ. Τζελέπης εργάζεται στη Forthnet από τα μέσα του 2018 ως οικονομικός διευθυντής και τοποθετήθηκε από το νέο μέτοχο στις 20 Νοεμβρίου 2020 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος, έπειτα από την παραίτηση του Πάνου Παπαδόπουλου (λύση της συνεργασίας όπως αναφέρεται συγκεκριμένα).

Την παραίτησή τους έχουν υποβάλει όλα μέλη του ΔΣ της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, έπειτα από τις τυπικές διαδικασίες για την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος και το νέο ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα συνεδριάσει στις 11 Δεκεμβρίου, όπως επίσης έχει ανακοινωθεί.

Ο κ. Τζελέπης διαθέτει σημαντική εμπειρία έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κλπ.). Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και διαθέτει MBA στα Οικονομικά από το Cass Business School στο Λονδίνο.

Μεταξύ άλλων επί 11 χρόνια στον ΟΤΕ (έως το 2014) από τη θέση του επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων είχε καθοριστική συμβολή σε εξαγορές, πωλήσεις θυγατρικών και αντλήσεις κεφαλαίων αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Χειριζόταν όλα τα θέματα επενδυτών σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αθήνα, ενώ υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών Telekom Mobile Romania, Hellas Sat, OTE Sat και OTE Estate. Στη συνέχεια, πριν μετακινηθεί στην Forthnet, εργάστηκε ως Chief Operating Officer στην επενδυτική τράπεζα AXIA Ventures Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνδρομή του υπήρξε καθοριστική στην εύρεση του νέου επενδυτή στη Forthnet μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, με δεδομένο ότι διατηρεί σχέσεις με σημαντικούς επενδυτές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Ο κ. Παπαδόπουλος αποχωρεί από την Forthnet έπειτα από 30 χρόνια εκ των οποίων τα 10 περίπου ήταν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Share.

Comments are closed.