Παρουσίαση στους αναλυτές της Vantage Towers

0

Η θυγατρική του ομίλου Voadfone, Vantage Towers, παρουσίασε χθες στους διεθνείς αναλυτές τη στρατηγική της για το επόμενο διάστημα. Στην Vantage Towers, όπως είναι γνωστό, ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος έχει μεταφέρει την ιδιοκτησία του παθητικού εξοπλισμού των σταθμών βάσεως κινητής τηλεφωνίας σε 9 ευρωπαϊκές χώρες που δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Όπως είπε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Vantage Towers, Vivek Badrinath, η νέα εταιρεία θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές για την περαιτέρω ανάπτυξή της, λέγοντας μάλιστα ότι διαθέτει περί το 1 δις. ευρώ σε μετρητά για στρατηγικές επενδύσεις, ενώ το διαθέσιμο ποσό θα αυξηθεί από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο. Πιθανές ευκαιρίες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η απόκτηση πρόσθετων υποδομών, τρίτων παρόχων, όπως αυτών της Wind στην Ελλάδα.

Η Vantage Towers θα διαθέτει 4.900 πύργους στην Ελλάδα και 68.000 πύργους συνολικά. Στην ελληνική θυγατρική τον παθητικό εξοπλισμό της μεταφέρει και η Wind, έπειτα από συμφωνία με τη Vodafone, η υλοποίηση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με στελέχη της Vodafone Ελλάδος η Vantage Towers «είναι ένα εγχείρημα που θα τονώσει τον ανταγωνισμό, θα προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική αγορά και θα την ευθυγραμμίσει με τις σύγχρονες εξελίξεις και τη διεθνή τάση των Tower Companies στις τηλεπικοινωνίες. Θα είναι η μεγαλύτερη σχετική επιχείρηση στην Ελλάδα. Στόχος της Vantage Towers είναι να ενθαρρύνει τις απαραίτητες συνέργειες με σκοπό να «ξεκλειδώσει» αξία, να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των υποδομών της και να αντλήσει κεφάλαια που θα κινητοποιήσουν επενδύσεις μεγαλύτερης έκτασης σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς στην Ελλάδα».

Σύμφωνα επίσης με τα ίδια στελέχη «Η Vodafone φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της ανάπτυξης μιας νέας αγοράς: της εκμίσθωσης παθητικών υποδομών στην Ελλάδα που θα έρθει να υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύων, προωθώντας μια πιο ψηφιακή Ελλάδα.»

Μέχρι στιγμής η Vantage Towers έχει υποδομές σε 8 αγορές σε Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Τσεχική Δημοκρατία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Ιρλανδία, ενώ έχει το 33,2% στην INWIT, την νούμερο 1 εταιρεία του είδους στην Ιταλία.

Share.

Comments are closed.