Πράσινο φως από ΕΕΤΤ για την κοινή χρήση δικτύου 4G των Vodafone – Wind

0

Την επέκταση της κοινής χρήσης δικτύου στην τεχνολογία Long Term Evolution- LTE (4G) των Vodafone – Wind ενέκρινε χθες η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Το αίτημα των δύο εταιρειών είχε υποβληθεί προς έγκριση πέρσι και δεν έχει σχέση με τη δημιουργία της κοινής εταιρείας με την ονομασία Vantage Towers Greece, στην οποία θα μεταφερθεί η παθητική υποδομή περίπου 5.200 κεραιών κινητής τηλεφωνίας των Vodafone και Wind. Για την Vantage Towers Greece η απόφαση της ΕΕΤΤ δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Αναφορικά με την επέκταση της κοινής χρήσης δικτύου για το 4G η ΕΕΤΤ, ασκώντας τις αρμοδιότητές της ως αρχή ανταγωνισμού, αξιολόγησε τη συμφωνία των δύο εταιρειών, βασιζόμενη στην ανάλυση των επιμέρους χαρακτηριστικών της. Ειδικότερα, έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η συμφωνία κοινής χρήσης του ραδιοδικτύου πρόσβασης των δύο εταιρειών δεν περιλαμβάνει «κατ’ αντικείμενο» περιοριστικούς όρους του ανταγωνισμού και δεν αφορά σε κοινή χρήση του φάσματος ή των δικτύων κορμού των δύο εταιρειών, καθώς επίσης, περιλαμβάνει μέτρα που εξασφαλίζουν τη μη ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών, ενώ η γεωγραφική ταυτότητά της επικεντρώνεται κατά βάση στις αγροτικές / ημιαστικές περιοχές της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΤΤ αξιολόγησε, μεταξύ άλλων, τον αντίκτυπο της συμφωνίας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα οφέλη που απορρέουν από τη συμφωνία και κυρίως την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών LTE (4G) νωρίτερα και σε ευρύτερο τμήμα (συγκεκριμένα εκείνο που παρουσιάζει το λιγότερο εμπορικό ενδιαφέρον) του πληθυσμού της χώρας.

Share.

Comments are closed.