Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Forthnet – επίσημη ανακοίνωση

0

Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται η εξαγορά της Forthnet από την United Group Β.V. θυγατρική της BC Partners, όπως έχει γράψει ήδη το Infocom και επιβεβαιώθηκε από χθεσινοβραδινή επίσημη ανακοίνωση.

Ειδικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Forthnet οι τυπικές εκκρεμότητες έχουν κλείσει και οι δύο πλευρές (αγοραστής και πιστώτριες τράπεζες) θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της Συναλλαγής Εξαγοράς Χρέους σε πρώτο στάδιο την 8η Σεπτεμβρίου 2020. Κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης, η United θα εκκινήσει και τη διαδικασία μετατροπής των Μετατρέψιμων Ομολογιών σε κοινές μετοχές.

Περαιτέρω η αγοράστρια εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της «να εκτιμήσει όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της Forthnet μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων. Οι ενέργειες αυτές, εφόσον ολοκληρωθούν, αναμένεται να εξαλείψουν το συνολικό χρέος της και να παράσχουν σε αυτήν σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα, την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της και τη δυνατότητα του Αγοραστή να υλοποιήσει τα στρατηγικά του πλάνα για την Εταιρεία».

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι την 29η Μαΐου 2020, η Forthnet ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος United συμφώνησε να αγοράσει από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank όλες τις υφιστάμενες απαιτήσεις που κατέχουν οι Πωλητές σε βάρος της Εταιρείας (και της σημαντικότερης θυγατρικής της, Forthnet Media A.E.), όλες τις μετατρέψιμες ομολογίες και όλες τις κοινές μετοχές τις οποίες κατέχουν οι Πωλητές. Την ίδια ημέρα, η Forthnet επίσης ανακοίνωσε ότι, κατόπιν πλήρωσης των οικείων προϋποθέσεων, ο Αγοραστής θα εξαγόραζε αρχικά μέχρι το 50% περίπου των Μετατρέψιμων Ομολογιών και όλες τις Δανειακές Απαιτήσεις και ότι θα προχωρούσε σε μεταγενέστερο στάδιο στην εξαγορά των υπολειπόμενων Μετατρέψιμων Ομολογιών και των Πωλούμενων Μετοχών.

Share.

Comments are closed.