Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»IT

Ο νέος σχεδιασμός για το G-Cloud: πού βρίσκονται τα έργα πληροφορικής του Δημοσίου

02/07/2020Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read IT

Ένα νέο G-Cloud σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που έχουν πολλαπλασιαστεί.

Μέχρι πρόσφατα προωθούνταν ένα έργο προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, ωστόσο, τώρα συζητείται ένα μεγαλύτερο προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, σε εφαρμογή και του ν. 4623/19 που επιβάλει όλα τα συστήματα του δημοσίου μέχρι το 2022 να έχουν μεταφερθεί στο κυβερνητικό υπολογιστικό νέφος. Το έργο σχεδιάζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (κύριος και φορέας λειτουργίας του έργου) σε συνεργασία με την ΚτΠ ΑΕ που θα είναι η αναθέτουσα αρχή και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης του τεχνικού δελτίου, ενώ υπό συζήτηση είναι το θέμα της χρηματοδότησής του. Στόχος είναι η προκήρυξή στο τέλος του έτους.

Πρόκειται για την επόμενη γενιά του κυβερνητικού υπολογιστικού νέφους (G-Cloud next generation) πάνω στο οποίο θα εγκατασταθεί η πλειοψηφία των συστημάτων πληροφορικής του Δημοσίου για την παροχή νέων προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών όπως Platform as a Service (Paas) και αυτοματισμών που θα επιτρέπουν, πέραν των υφισταμένων, την φιλοξενία και των κρίσιμων υπό σχεδιασμό Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης

Αναφορικά με τα υπόλοιπα έργα ΤΠΕ που βρίσκονται στο portfolio της ΚτΠ ΑΕ:

  • Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός Προμήθειας Αδειών Λογισμικού μέσω Εταιρικής Σύμβασης (Enterprise Agreement) – αγορά αδειών λογισμικού και λειτουργικού συστήματος, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υποστήριξης – για την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου λογισμικού της Δημόσιας Διοίκησης, προϋπολογισμού περίπου 39 εκατ. ευρώ. Την καλύτερη προσφορά έχει δώσει ο ΟΤΕ και το έργο θα του ανατεθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης και εγκριθεί η σύμβαση από το ελεγκτικό συνέδριο.
  • Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος (ERP), προϋπολογισμού περίπου 30 εκατ. ευρώ, για τους φορείς της Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης: Αφορά τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών κατάρτισης, εκτέλεσης και πληρωμών του Προϋπολογισμού, καθώς και των διαδικασιών της Λογιστικής και Προμηθειών όπως και την υλοποίηση μηχανισμού ενοποιημένης παρακολούθησης και παραγωγής αναφορών για τον Προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης. Στόχος είναι να προκηρυχθεί εντός του έτους. Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το τεύχος διακήρυξης. Διερευνάται το θέμα της χρηματοδότησής του (αν θα είναι μόνον εθνικοί όροι ή συνδυασμός εθνικών και κοινοτικών).
  • Tο έργο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού (HRMS) για το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης, προϋπολογισμού 12,320 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται να προκηρυχθεί εντός Ιουλίου.
  • Διαύγεια 3, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο και εν συνεχεία θα δρομολογηθεί η προκήρυξη εντός των επόμενων μηνών.
  • Έργο υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για Δίκτυο Ασφαλούς Πρόσβασης των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής, προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ, εντός των επόμενων μηνών προκήρυξη.
  • Έργο Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης – ηλεκτρονική αποδελτίωση για όλο τον δημόσιο τομέα για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Προϋπολογισμός 4 εκατ. ευρώ. Εντός του έτους η προκήρυξη.
  • Εκσυγχρονισμός του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Αναβάθμιση Ψηφιακών Υπηρεσιών αυτού έργο προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. Προκήρυξη εντός του έτους.
  • Επέκταση – Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων) έργο με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ θα προκηρυχθεί εντός Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

G-Cloud
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία

Στην τελική φάση η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τα κοινωνικά δίκτυα

WINGS ICT Solutions: πράσινη έξυπνη σχολική μονάδα στον Δήμο Αιγάλεω

SmartTalks #112: Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Flip – Νέα εποχή στο refurbished!

Το Παρίσι μειώνει την εξάρτηση από την αμερικανική τεχνολογία

Έλλειμμα εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.