Τι ανακοίνωσε η United για την εξαγορά της Forthnet

0

Η εξαγορά της Forthnet είναι η τρίτη συναλλαγή μεγάλης κλίμακας που κάνει η United Group, έπειτα από την εξαγορά της από την BC Partners, τον Μάρτιο του 2019. Έχει προηγηθεί η απόκτηση της Tele2 στην Κροατία και της Vivacom στη Βουλγαρία οι οποίες διαμόρφωσαν τα συνολικά έσοδα της United σε 1,7 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω επισημαίνει κοινή ανακοίνωση των BC Partners και United Group προσθέτοντας ότι η είσοδος στην ελληνική αγορά είναι ένα ακόμα ορόσημο στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στρατηγική του τηλεπικοινωνιακού ομίλου που δραστηριοποιείται σε οκτώ χώρες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της United, Victoriya Boklag, σε σύντομη δήλωσή της χαρακτήρισε την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας ευκαιρία ώστε από κοινού να εργαστούν για την ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και την είσοδο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος της Forthnet στην κινητή ως εικονικός παίχτης ουσιαστικά επιβλήθηκε από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) με απόφασή της τον Ιανουάριο του 2019 με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην κινητή τηλεφωνία.

Ο Νίκος Σταθόπουλος πρόεδρος της United Group (και εταίρος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners) χαρακτήρισε την ελληνική αγορά στρατηγική για την United και τη Forthnet ως δυναμικό εγχώριο παίκτη που παρέχει ένα ισχυρό υπόβαθρο για επέκταση σε αυτήν.

Share.

Comments are closed.