Η Ε.E. ενέκρινε την παράταση και την επέκταση του Super Fast Broadband

0

Την παράταση του ελληνικού συστήματος κουπονιών, Superfast Broadband (SFBB) προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της διάδοσης υπερυψηλών ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έως τις 31 Μαρτίου 2022 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του συστήματος, ώστε εκτός από τους καταναλωτές και τους αυτοαπασχολούμενους να μπορούν και οι επιχειρήσεις να λάβουν τη δημόσια στήριξη υπό μορφή κουπονιών.

Αξίζει να σημειωθεί σχετικά ότι κατά το μήνα Απρίλιο με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω κορονοϊού το SFBB σημείωσε τη μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ άλλοτε. Από μια άποψη αυτό μοιάζει λογικό γιατί αρκετοί επαγγελματίες και εργαζόμενοι δουλεύοντας από το σπίτι έχουν ανάγκη για υψηλότερες ταχύτητες και την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι διαθέσιμες γραμμές FTTH (οπτική ίνα στο σπίτι) που τώρα εκτιμάται ότι είναι περί τις 250 χιλιάδες.

Βάσει πληροφοριών μέχρι τον Μάρτιο, δηλαδή στα δύο χρόνια που έχει ενεργοποιηθεί το SFBB, είχαν επωφεληθεί από την επιδότηση των 360 ευρώ για 24 μήνες (13 ευρώ τον μήνα και 48 ευρώ για το κόστος σύνδεσης) περίπου 5.600 καταναλωτές – συνδέσεις, ενώ μέσα σε ένα μόνον μήνα, τον Απρίλιο, 1.100. Μεταξύ αυτών είναι και κάποιες μικρές επιχειρήσεις. Στην εξέλιξη αυτή συμβάλει η αύξηση των διαθέσιμων γραμμών FTTH από τις επενδύσεις που έχουν σε εξέλιξη οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αν και τα απόλυτα νούμερα είναι ακόμα χαμηλά.

Share.

Comments are closed.