Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Wind χωρίς διαδικασία σε εξέλιξη

0

Με δεδομένο ότι οι σημερινοί μέτοχοί της έχουν ανακοινώσει ότι θα εξετάσουν το σενάριο πώλησής της, πληροφορίες να αναφέρουν ότι καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Wind. Από την ίδια την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία πηγές λέγουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ως διαδικασία, ωστόσο, επιβεβαιώνουν την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management και Cyrus Capital Partners ελέγχουν το 94,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Wind Hellas μέσω της μητρικής της εταιρείας Crystal Almond Holdings Limited. Η πρώτη έχει το 59,3% και η δεύτερη το 35,6%. Όπως είχε αναφερθεί στο ενημερωτικό δελτίο για το ομολογιακό δάνειο που σύνηψε πρόσφατα η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, ύψους 525 εκατ. ευρώ, «οι μέτοχοι μετά την ολοκλήρωση του ομολογιακού και εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, θα διερευνήσουν τις στρατηγικές επιλογές ως μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής πώλησης του ομίλου».

Από μέρα σε μέρα στο μεταξύ αναμένεται να ανακοινωθεί η είσοδος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στη Forthnet, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, ενώ να σημειωθεί ότι καταγράφονται και σενάρια που συνδέουν τις εξελίξεις στην Forthnet με αυτές στη Wind.

Με βάση τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που έχει ανακοινώσει η Wind (δεύτερο τρίμηνο 2019) τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 5,4% και τα έσοδα σταθερής 3,1%. Η διοίκηση της Wind εκτιμά ότι το 2019 θα κλείσει με συνολικές επενδύσεις περίπου 90 εκατ. ευρώ. Η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών προχωρά με στόχο για το τέλος του 2019, την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί.

Share.

Comments are closed.