Πότε θα διοριστεί ο νέος αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών της ΕΕΤΤ

0

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επί της αίτησης ακύρωσης της απόφασης του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου με την οποία διορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μασσέλος στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την οποία έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δημήτρης Τσαμάκης, αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να αποφασίσει για το στέλεχος που θα αναλάβει αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών στην Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Αγγελική Σγώρα, παραιτήθηκε στα μέσα Ιουλίου προκειμένου να αναλάβει πανεπιστημιακά καθήκοντα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έκτοτε η θέση έχει μείνει κενή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η απόφαση του 7μελούς τμήματος του ΣτΕ αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου. Έχει εκδοθεί ήδη απόφαση 5μελούς τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που δικαιώνει τον κ. Τσαμάκη και με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα την υιοθετήσει και το 7μελές τμήμα.

Ο κ. Τσαμάκης, είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της ΕΕΤΤ τον Μάϊο του 2016 και αυτό σημαίνει ότι εφόσον δικαιωθεί θα έχει ένα υπόλοιπο θητείας 7 μηνών. Η σημερινή Ολομέλεια της ΕΕΤΤ διορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και η θητεία της ολοκληρώνεται τον ίδιο μήνα του 2022.

Share.

Comments are closed.