Σε νέες δραστηριότητες ο ΟΤΕ το 2019

0

Έτος έναρξης νέων δραστηριοτήτων εκτιμάται ότι θα είναι το 2019 για τον ΟΤΕ, ο οποίος οδηγείται, με ορίζοντα πενταετίας, σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Cosmote Insurance (έχει ξεκινήσει) Cosmote Payments, mobile betting συνιστούν τις νέες αγορές και μαζί με τις υπηρεσίες IoT (Internet of Things) στόχος είναι, μακροπρόθεσμα, να ενισχύσουν τις επιδόσεις του ομίλου.

Όπως είπε σε πρόσφατη εκδήλωση του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) στο Βόλο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ (είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου) μιλώντας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό «για να μπεις στην νέα εποχή, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι έκανες πάντα. Να σκέφτεσαι όπως σκεφτόσουν πάντα. Χρειάζεται να είσαι ανοιχτός στο καινούργιο. Χρειάζεται mindset αλλαγής και ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΟΤΕ υλοποιεί παράλληλα με την είσοδό του σε νέες αγορές, ένα στρατηγικό πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού 360 μοιρών, που αλλάζει ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί, παρέχει υπηρεσίες, εξυπηρετεί τον πελάτη και αναπτύσσει τους ανθρώπους του.

Ο ΟΤΕ παρέχει ήδη υπηρεσίες ασφάλισης, μέσω διαδικτύου (Cosmote Insurance) και προετοιμάζεται για την είσοδό του στις ηλεκτρονικές πληρωμές (Cosmote Payments) οι οποίες θα λανσαριστούν εντός του 2019 και τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια (mobile betting) για τα οποία συνεργάζεται με την Intralot.

Πεδίο ανάπτυξης για τον ΟΤΕ αποτελούν επίσης οι υπηρεσίες IoT. Πρόσφατα, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία, ανέλαβε την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου (υπηρεσίες smart city – smart lighting). Πρόκειται για μια σημαντική αγορά που ανοίγει καθώς ανάλογα έργα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν όλοι οι δήμοι της χώρας, προκειμένου να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Ταυτόχρονα ο ΟΤΕ βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης της θυγατρικής του Τelekom Albania, σύμφωνα με πληροφορίες στη βουλγαρική Vivacom. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, να επιχειρήσει την αποχώρησή του και από τη Ρουμανία. Το σκεπτικό του κ. Τσαμάζ είναι πως αποτελεί συμφέρον του ομίλου οι διαθέσιμοι πόροι να διατεθούν με προτεραιότητα την ελληνική αγορά.

Share.

Comments are closed.