Samsung Developer Conference 2018: Where Now Meets Next

0

Από την ίδρυσή της το 1969, η Samsung Electronics εδώ και πολλές δεκαετίες οδηγεί τις εξελίξεις στη βιομηχανία της τεχνολογίας, αψηφώντας τα όρια. Η εταιρεία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση, η οποία έχει αλλάξει τον κόσμο μας περισσότερο τα τελευταία 30 χρόνια από ό,τι στα προηγούμενα 300.

Στο φετινό Samsung Developer Conference 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο με κεντρικό θέμα “Where Now Meets Next”, η Samsung παρουσίασε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της στους τομείς του Artificial Intelligence και του Internet of Things, καθώς και το μέλλον μίας ακόμα πιο καθηλωτικής εμπειρίας χρήστη. Για να γίνει πραγματικότητα ο δικτυωμένος τρόπος ζωής, η Samsung διευκολύνει τους προγραμματιστές και τους συνεργάτες της να δημιουργήσουν γρήγορα, να προσφέρουν και να κλιμακώσουν νέες εμπειρίες σε εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ)

Το 2015 η Samsung υποσχέθηκε ότι έως το 2020 όλες οι συσκευές της θα είναι συνδεδεμένες. Σήμερα περισσότερες από το 90% των έξυπνων συσκευών της, συμπεριλαμβανομένων smartphones, tablets, TVs και οικιακών συσκευών είναι IoT-ready. To 2020 λοιπόν είναι μία χρονιά που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα. Η Samsung επιδιώκει να διαμορφώσει μία νέα εποχή δικτυωμένου τρόπου ζωής, όπου οι συσκευές και οι υπηρεσίες θα αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα μεταξύ τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις αξίας άνω των $22 εκατομμυρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να προωθήσει νέες τεχνολογίες, όπως το ΑΙ. Επιπλέον, διαθέτει ένα δίκτυο επτά διεθνών Κέντρων Καινοτομίας σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του SDC 2018 η εταιρεία παρουσίασε την εξέλιξη της ψηφιακής βοηθού Bixby. Η Bixby ξεκίνησε ως ένα έξυπνο περιβάλλον, ένας πρακτικός τρόπος χρήσης της ανθρώπινης φωνής ως μέσο αλληλεπίδρασης με το κινητό και στη συνέχεια ενσωματώθηκε στις τηλεοράσεις και στις οικιακές συσκευές. Πλέον, κάθε δικτυωμένη συσκευή της Samsung θα υποστηρίζεται από τη Bixby, δημιουργώντας νέες εμπειρίες και προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές, καθώς εξελίσσεται σε μία ευφυή πλατφόρμα με δυνατότητα επέκτασης που θα υποστηρίζει διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Internet of Things (IoT)

Επίκεντρο της στρατηγικής της Samsung είναι να προσφέρει πρόσβαση σε ακόμα περισσότερους συνεργάτες και καταναλωτές στο ΙοΤ, καθώς πιστεύει ότι ο δικτυωμένος τρόπος ζωής, που βασίζεται στη νοημοσύνη, αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο για μία απρόσκοπτη ΙοΤ εμπειρία.

Το όραμα της Samsung για ένα δικτυωμένο τρόπο ζωής επικεντρώνεται λοιπόν γύρω από ένα ανοικτό ΙοΤ οικοσύστημα, που ενώνει έναν αυξανόμενο αριθμό συνδεδεμένων συσκευών σε μία ενιαία πλατφόρμα. Η πλατφόρμα SmartThings -διαθέσιμη σε περισσότερες από 200 αγορές- παρέχει μία δικτυωμένη εμπειρία σε μία και μόνο εφαρμογή, φέρνοντας το IoT όχι μόνο στο έξυπνο σπίτι, αλλά και στο αυτοκίνητο, στο γραφείο και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί. Επιπλέον αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά και ανοικτά ΙοΤ οικοσυστήματα και είναι συμβατή όχι μόνο με Samsung συσκευές αλλά και με ένα μεγάλο εύρος συσκευών τρίτων.

Το μέλλον του καινοτόμου User Experience

Στο πλαίσιο του Samsung Developer Conference η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο, έξυπνο και λιτό σχεδιασμό περιβάλλοντος που ονομάζεται One UI, καθώς και την οθόνη Infinity Flex Display. Ο συνδυασμός τους προσφέρει ένα νέο είδος mobile εμπειρίας, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν πράγματα που δεν μπορούσαν με ένα συμβατικό κινητό.

Στο κατώφλι της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε, πού θα μας οδηγήσουν οι εξελίξεις, η πρόοδος σε τομείς όπως το ΑΙ και το IoT, η συνεργασία μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών, συνεργατών και προγραμματιστών, προκειμένου όλο και περισσότεροι καταναλωτές να «μυηθούν» και να απολαύσουν τα οφέλη της τεχνολογίας.

Share.

Comments are closed.