Δεσμευτική για τη Forthnet και από ANT1 – παραμένουν χαμηλές οι προσδοκίες

0

Την περασμένη Παρασκευή δεσμευτική προσφορά για τη Forthnet κατέθεσαν οι Vodafone – Wind και σύμφωνα με πληροφορίες και ο Antenna.

Αρχικά επικράτησε η εντύπωση ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά με την εικόνα να αλλάζει από πληροφορίες χθες το μεσημέρι, χωρίς πάντως επίσημα να υφίσταται επιβεβαίωση περί της συμμετοχής του, είτε από την πλευρά των τραπεζών είτε από τη διοίκησή του.

Η προσδοκία για ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha και Εθνική) παραμένει χαμηλή και είναι  ενδεικτικό ότι από την πλευρά των τραπεζών (που δεν έχουν όλες την ίδια στόχευση) διαρρέεται ότι είναι μια «ανοιχτή» διαδικασία και ότι οποιαδήποτε στιγμή και αν κατατεθεί μια ενδιαφέρουσα προσφορά θα εξεταστεί.

Όπως εκτιμάται και οι δύο ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει μεγάλο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της Forthnet, κάτι που απαιτεί γενναίες αποφάσεις από την πλευρά των τραπεζών, ειδικά αν αυτό συνοδευτεί με την είσοδο της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης. Επίσης, στην όλη συζήτηση τίθεται και το κατά πόσον θα εγκριθεί από τις αρμόδιες για τον ανταγωνισμό αρχές, μια ακόμα συγχώνευση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να περιοριστούν σε τρεις, αλλά και η στάση της κυβέρνησης που προφανώς δεν επιθυμεί μια τέτοια υπόθεση να εξελίσσεται ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Share.

Comments are closed.