Στην Useberry η δεύτερη επένδυση της Metavallon

0

Η δεύτερη επένδυση της Metavallon Venture Capital, ύψους 200 χιλ. ευρώ, πραγματοποιείται στη εταιρεία τεχνολογίας Useberry (πρώην HappenApp).

Η Useberry αναπτύσσει μια user testing πλατφόρμα που επιτρέπει σε όσους έχουν ή θέλουν να αναπτύξουν μια web ή mobile εφαρμογή, να δοκιμάσουν διαφορετικές επιλογές UX (User Experience Design) μέσω αυτοματοποιημένων user tests πάνω στα πρωτότυπα των εφαρμογών τους. H πλατφόρμα της Useberry απευθύνεται σε ανεξάρτητους σχεδιαστές και προγραμματιστές εφαρμογών, σε εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και σε εταιρείες με εσωτερικά τμήματα ανάπτυξης προσφέροντας τους ακριβή και άμεσα UI/UX user tests από προσεκτικά επιλεγμένους για την κάθε εφαρμογή πραγματικούς χρήστες και χωρίς τη μεσολάβηση επαγγελματιών testers.

Η εν λόγω εταιρεία υπό την ονομασία HappenApp έχει κερδίσει 4η θέση στο φετινό Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» του NBG Business Seeds.

Η Metavallon VC είναι ένα από τα 9 funds που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, Equifund και έχει στη διάθεσή της προς επένδυση συνολικά 32 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρώτης επένδυση ύψους επίσης 200 χιλ. ευρώ στη νεοφυή εταιρεία Speen που δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών και της ενέργειας, αναπτύσσοντας συστήματα και λύσεις ηλεκτροκίνησης.

Με έδρα την Αθήνα και ιδρυτές τους μηχανικούς υπολογιστών, Βασίλη Κυριμκυρίδη και Θοδωρή Τόκη, η πλατφόρμα της Useberry επιτρέπει στους πελάτες της να δοκιμάσουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις διαφορετικές τους UI/UX επιλογές και να λάβουν αντικειμενική αξιολόγηση της συμπεριφοράς των χρηστών και των προτιμήσεών τους. Η εταιρεία βλέπει ήδη θετική ανταπόκριση από την αγορά, έχει ολοκληρώσει τη διασύνδεση της πλατφόρμας της με δημοφιλή εργαλεία δημιουργίας πρωτοτύπων (InVision, Marvel) και συνεχίζει να προσθέτει επιπλέον features, όπως αυτοματοποιημένες συστάσεις που αφορούν το UX και οι οποίες προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων των πελατών της.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από την Useberry προκειμένου να επιταχύνει την προϊοντική της ανάπτυξη, να διευρύνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας βελτιώνοντας το R&D (έρευνα και ανάπτυξη) και να ενδυναμώσει την ομάδα της με κατάλληλα στελέχη ώστε να προσεγγίσει την αγορά των ΗΠΑ. Ο στόχος της είναι να αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάλυσης ευχρηστίας εφαρμογών και να καταφέρει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στη ροή εργασίας των εταιρειών, των προγραμματιστών και των σχεδιαστών.

«Με την «προϊοντοποίηση» μιας υπηρεσίας που παραδοσιακά αποτελούσε μια κοστοβόρα και αργή διαδικασία, η Useberry προσφέρει πρόσβαση σε feedback πραγματικών χρηστών σε όσους σχεδιάζουν μια ψηφιακή εμπειρία», σημείωσε σχετικά ο Γιώργος Καραντώνης, Partner στη Metavallon VC και πρόσθεσε: «Η επένδυσή μας στην Useberry ακολουθεί την στρατηγική μας να υποστηρίζει πρώιμες καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε B2B υπηρεσίες, και είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές γρήγορης ανάπτυξης της εταιρείας στους επόμενους μήνες».

Ο Βασίλης Κυριμκυρίδης, CEO της Useberry επίσης εξηγεί «Το προϊόν μας βοηθάει ώστε ο σχεδιασμός να κινείται γύρω από την εμπειρία του χρήστη σε κάθε στάδιο. Βάσει της εμπειρίας μας πιστεύουμε ότι ο κάθε προγραμματιστής έχει ανάγκη να αποφύγει τον επαναπρογραμματισμό μιας εφαρμογής για UI/UX προβλήματα και κάθε εταιρεία επιθυμεί να λανσάρει στην αγορά εφαρμογές, εύκολα κατανοητές από τους χρήστες ως προς το σύνολο των λειτουργιών τους και να χτίσει εμπιστοσύνη και επιχειρηματική αξία για το προϊόν της».

Share.

Comments are closed.