Σε θετική τροχιά τα αποτελέσματα της Wind το 2ο τρίμηνο

0

Αύξηση 3,7% (σε ετήσια βάση) στα έσοδα από υπηρεσίες και 21,2% στα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) ανακοίνωσε η Wind για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ οι επενδύσεις της αυξήθηκαν 8,6% και για το σύνολο του έτους εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 100 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2018 διαμορφώθηκαν σε 126,9 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDA σε 27,9 εκατ. ευρώ. Πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 22,6 εκατ. με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να κατευθύνεται στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) και στην τηλεοπτική της πλατφόρμα WIND VISION. Έχοντας ήδη υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 46,5 εκατ. συνολικά στο Α’ εξάμηνο του 2018, η εταιρεία εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδυμένα κεφάλαια περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, επεσήμανε ότι η εταιρεία καταγράφει 10 τρίμηνα συνεχιζόμενης ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε: «Στόχος μας για τα επόμενα βήματα είναι να αναπτύξουμε περισσότερες λύσεις για τα νοικοκυριά ώστε να αξιοποιήσουν τις υψηλές επιδόσεις των δικτύων νέας γενιάς τόσο στην κινητή (4G, 4G+), όσο και στη σταθερή τηλεφωνία, όπου το αποτύπωμα του δικτύου οπτικών ινών διευρύνεται ολοένα φτάνοντας ως το σπίτι του τελικού χρήστη. Με αιχμή την πρωτοποριακή πλατφόρμα WIND VISION, θα δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη σύγκλιση ώστε να ενισχύσουμε την θέση μας στην ελληνική αγορά και να καταγράψουμε την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για την εταιρεία».

Βάσει των σχετικών στοιχείων τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση και αντίστοιχα τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας κατά 2,6%. Στο τέλος του εξεταζόμενου διαστήματος οι πελάτες κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ήταν 3,8 εκατ., ενώ αύξηση 87,1% σημείωσε η χρήση των υπηρεσιών data.

Κατά 3,9% αυξήθηκαν συνολικά οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας φτάνοντας τις 603 χιλιάδες. Οι πελάτες υπηρεσιών NGA (VDSL, FTTC, FTTH) αυξήθηκαν κατά 35,7% στη διάρκεια της περιόδου. Η στρατηγική σύγκλισης που ακολουθεί η Wind συνεχίστηκε καθώς 224.000 νοικοκυριά έχουν πακέτα που περιλαμβάνουν κινητή, σταθερή και γρήγορο Internet από την εταιρεία ενώ ενισχύθηκε περαιτέρω από την νέα συνδρομητική πλατφόρμα τηλεοπτικού περιεχομένου WIND VISION που σε δύο μήνες από το λανσάρισμα της προσέλκυσε σχεδόν 10.000 συνδρομητές.

Ακόμη, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κάλυψη με 4G δίκτυο έχει φθάσει το 89%, ο στόχος της είναι να φτάσει σε κάλυψη 95% μέχρι το τέλος του 2018 και πλέον το 67,3% της κίνησης δεδομένων εξυπηρετείται από το δίκτυο 4G & 4G+. Την ίδια στιγμή οι διαθέσιμες γραμμές NGA μέσω οπτικών ινών είναι 178.000. Όπως σημειώνεται στη σταθερή τηλεφωνία, το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών προχωρά ικανοποιητικά και η εταιρεία θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Share.

Comments are closed.