Η Vodafone Γερμανίας θέτει σε λειτουργία δίκτυο NB-IoT

0

Η Vodafone θέτει σε λειτουργία δίκτυο NB-IoT στη Γερμανία, καθώς προσπαθεί να κερδίσει νέους εταιρικούς πελάτες.

Ο γνωστός πάροχος θα αναβαθμίσει περίπου το 90% των σταθμών βάσης LTE, ώστε να υποστηρίζουν πλέον την εν λόγω τεχνολογία μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Η Vodafone έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με πελάτες για το συγκεκριμένο δίκτυο, μεταξύ άλλων και η εταιρεία μετρήσεων ενέργειας Diehl Metering, που θα χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογίας για να αναβαθμίσει το αποτύπωμα της στους μετρητές ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

Εκτός αυτής, και η Techem θα χρησιμοποιήσει το NB-IoT για να βελτιστοποιήσει και να απλοποιήσει τα συστήματα της, που αφορούν τις ψηφιακές μετρήσεις κατανάλωσης για θέρμανση και νερό.

Και οι δύο εταιρείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εργαστηριακές δοκιμές σε συνεργασία με τη Vodafone, της οποίας το δίκτυο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γερμανίας, Hannes Ametsreiter: «Το M2M είναι το επόμενο κεφάλαιο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Γερμανίας. Οι τηλεπικοινωνίες, μας έδωσαν κινητά, εφαρμογές και messengers. Το Internet of Things μας δίνει έξυπνα εργοστάσια, έξυπνο ρουχισμό και έξυπνες πόλεις. Η νέα τεχνολογία M2M θα μας βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Όταν χρησιμοποιείται για τη διασύνδεση συσκευών IoT, η κατανάλωση ενέργειας είναι μέχρι και 10 φορές χαμηλότερη.»

Οι προβλέψεις του GSMA κάνουν λόγο για 3,1 δισ. συνδέσεις IoT μέσω κινητής τηλεφωνίας, μέχρι το 2025, περιλαμβάνοντας 1,8 δισ. αδειοδοτημένες συνδέσεις LPWA.

Share.

Comments are closed.