Νέα ναυτιλιακή πλατφόρμα από τις Thuraya και IEC Telecom

0

Μια «πρώτη γεύση» της πιο πρόσφατης VSAT υπηρεσίας της Thuraya (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) σε συνεργασία με την IEC Telecom δίνουν τα στελέχη των δύο εταιρειών με δηλώσεις τους στο infocom.gr.

Το VSAT+ της Thuraya είναι μια νέα υπηρεσία σχεδιασμένη να καλύψει την ολοένα και εξελισσόμενη ανάγκη της ναυτιλίας για μεγαλύτερη ευρυζωνικότητα. Παρέχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερες αποδόσεις εντός του σκάφους, σε υψηλές ταχύτητες και στους υψηλότερους ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων, καθώς επίσης και λειτουργική αποδοτικότητα, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει τη δυνατότητα για έλεγχο και εργασίες συντήρησης εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τον Ricky D’Souza (Manager, Market Development Maritime) της Thuraya Τelecommunications «το VSAT+ είναι μια ολοκληρωμένη ναυτιλιακή πλατφόρμα που φροντίζει το βιοτικό επίπεδο του πληρώματος και καλύπτει τις ανάγκες διαχείρισης και επικοινωνίας του σκάφους, χωρίς προηγούμενο.»

Ο Nabil Ben Soussia (managing director) της IEC Telecom Middle East & Kazakhstan, γίνεται λίγο πιο τεχνικός: «Το VSAT+ εξασφαλίζει οιωνεί παγκόσμια κάλυψη, δεδομένου ότι παρέχει σύνδεση και στις 2 δορυφορικές μπάντες , Ku και L, σε ξηρά και θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτει κύριες θαλάσσιες διαδρομές, περιοχές κοντά στην ξηρά (offshore) και παράκτιες περιοχές ναυτικού ενδιαφέροντος. Το VSAT+ απευθύνεται σε όλων των ειδών τα σκάφη/πλοία και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ναυτιλιακής αγοράς για χαμηλά κόστη.»

Όπως επίσης επισημάνουν τα στελέχη των δύο εταιρειών το VSAT+ θα αναδειχθεί σε μια από τις πλέον καινοτόμες υπηρεσίες που θα έχουν ποτέ σχεδιαστεί για τη ναυτιλιακή αγορά. Εξασφαλίζει σύνδεση με το internet σε όλα τα μήκη και πλάτη των ωκεανών της υφηλίου, λόγω των χαρακτηριστικών που αναλύθηκαν προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι εταιρίες (Thuraya και IEC Telecom) θα είναι στη θέση να παρέχουν στους πελάτες τους από ακόμη περισσότερες χώρες του κόσμου, ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη.

Για τις ναυτιλιακές εταιρείες αυτό σημαίνει μεγαλύτερη επικοινωνία με τα γραφεία τους στην ξηρά, παρέχοντας παράλληλα στα πληρώματά τους τη δυνατότητα για συχνότερη και καλύτερη επαφή με την ξηρά (τις οικογένειες και τους φίλους τους, τους γιατρούς τους κλπ.), ενώ εργάζονται στη θάλασσα. Το VSAT+ υποστηρίζει επίσης μια μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών. Θα ενισχύσει τη ναυτιλιακή αγορά με όλες εκείνες τις υπηρεσίες που παρέχονται στους υπόλοιπους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι το e-health, το e-learling, η κεντρική οργάνωση των logistics. Θα ενισχύσει την αποδοτικότητα των διαφόρων εργασιών, κάνοντας δυνατή την αξιόπιστη ανταλλαγή δεδομένων, το online reporting και τον online έλεγχο. Θα είναι επίσης εξοπλισμένο με τέτοια εργαλεία ελέγχου της ευρυζωνικότητας, που θα εξασφαλίζεται το προσιτό κόστος της σύνδεσης ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.

Share.

Comments are closed.