Browsing: Χωρίς Κατηγορία

Χωρίς Κατηγορία

Κουτσομπολιό και φήμες μεταγραφών ποδοσφαίρου για το 2023

Η μαγεία και η συγκίνηση που προσφέρει ο Βασιλιάς των σπορ – το ποδόσφαιρο – είναι τεράστια σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει όμως και ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο γύρω από το ποδόσφαιρο που δημιουργεί ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον και αυτό είναι οι φήμες και τα κουτσομπολιά που γίνονται γύρω από παίκτες και ενδεχόμενες μεταγραφές, από ομάδες και συλλόγους για τυχόν αλλαγές διοικήσεων και ιδιοκτητών και άλλα πολλά σε κάθε πρωτάθλημα σε όλο τον πλανήτη.

Επιχειρήσεις

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00 λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Συνέδρια

Το 3ο Women in Digital ανέδειξε τις γυναίκες που καινοτομούν και επιχειρούν!

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από γυναίκες και άνδρες πραγματοποιήθηκε, στις 7 Μαρτίου του 2023, στο Divani Caravel Hotel, το 3ο Women in Digital, ένα συνέδριο που έχει εξελιχθεί στο ετήσιο meeting point της ελληνικής γυναικείας κοινότητας γύρω από την τεχνολογία.

MWC 2023

Accenture: Το 5G αποτελεί τη μεγαλύτερη επανάσταση μετά το 2G

Τη «μεγαλύτερη επανάσταση μετά το 2G, που θα επιτρέψει το μετασχηματισμό όλων των κλάδων», χαρακτήρισε το 5G, μιλώντας στην κάμερα του Infocom κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2023, ο Dr. Boris Maurer, European Lead Communications and Media Industries της Accenture. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία της εταιρείας στο φετινό MWC περιστρέφεται γύρω από τρεις άξονες: «Experience | Growth | Network» – συνδυαστικά με το metaverse, τη βιωσιμότητα και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του κόστους.

Χωρίς Κατηγορία

Στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάνουν οι τηλεπικοινωνίες

Η ετήσια έκθεση Mobile Net Zero του GSMA αποκάλυψε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σημειώνουν απτά κέρδη στην πορεία προς το «καθαρό μηδέν», με σχεδόν το ένα τέταρτο της ηλεκτρικής ενέργειας του κλάδου παγκοσμίως να αγοράζεται από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική αύξηση από 14% το 2020 και 18% το 2021.

Τηλεπικοινωνίες

Συνεργασία Vodafone και Orange για κοινή χρήση δικτύων Open RAN

Η Orange και η Vodafone προχώρησαν σε συμφωνία για την κοινή χρήση δικτύων Open RAN (O-RAN), με στόχο την ανάπτυξη της κάλυψης που παρέχουν τα 4G και 5G σε αγροτικές περιοχές της Ευρώπης. Η πρώτη υλοποίηση αναμένεται πως θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Τηλεπικοινωνίες

Ενισχύεται η συνεργασία των Nokia και Kyndryl στο private 5G

Η Nokia και η Kyndryl επεκτείνουν τη συνεργασία τους για τρία χρόνια, αφού προσέλκυσαν περισσότερους από 100 πελάτες με στόχο την αυτοματοποίηση εργοστασιακών μονάδων κάνοντας χρήση δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), έναν χρόνο αφότου έδωσαν, για πρώτη φορά, τα «χέρια».

Χωρίς Κατηγορία

Πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πουλήθηκε έναντι 1 λίρας Αγγλίας

Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος Truphone πουλήθηκε σε δύο Ευρωπαίους επιχειρηματίες για 1 λίρα Αγγλίας, βγάζοντας τη μικρή βρετανική εταιρεία από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν, από τότε που ο Ρώσος ολιγάρχης, Roman Abramovich, βρέθηκε αντιμέτωπος με κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, τον περασμένο Μάρτιο.

Χωρίς Κατηγορία

Weekly Telecom: Τυχαίο; Δε νομίζω!

Μέσα σε 18 μήνες η Ελλάδα πέτυχε να εξασφαλίσει κεφάλαια 11,1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, αλλά και το δημόσιο κορβανά. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, 513 έργα συνολικού προϋπολογισμού 16,47 δισ ευρώ. Από εντάξεις πάμε καλά, αλλά το έργο δεν παραδίδεται με την ένταξη αλλά με την υλοποίηση…

1 2 3 27