Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 19-7-21 sent
600x80 banner 14-10-21 sent

Recharging Greece: Revolution of the Evolution!

Την Τετάρτη 24/11 ξεκινάει το 23ο Συνέδριο InfoCom World, σηματοδοτώντας και αυτό με τη σειρά του την προσπάθεια επανόδου στην κανονικότητα.
Η ευθυγράμμιση της πολιτικής βούλησης, των χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνδυασμό με την έξοδο από την πανδημία, είναι οι παράγοντες που λίγο πριν από την έναρξη του 2022, φέρνουν αισιοδοξία στην αγορά ΤΠΕ.
Τα δίκτυα οπτικών ινών αναπτύσσονται πλέον με γρήγορους ρυθμούς, προσφέροντας την ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί, αλλά και να υιοθετήσουν νέα μοντέλα εργασίας όπως το Work From Home.
Ταυτόχρονα εξαπλώνονται τα δίκτυα 5G και οι πρώτες εφαρμογές τους κάνουν την εμφάνιση τους, δημιουργώντας σταδιακά το νέο οικοσύστημα που θα βοηθήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να ενισχύσουν την καινοτομία και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Ψηφιακές επενδύσεις από διεθνείς ομίλους, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και φυσικά το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι η απτή πραγματικότητα που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για ένα άλμα που θα την φέρει στη θέση που τις αξίζει στον ψηφιακό παγκόσμιο χάρτη και τις νέες ισορροπίες των διαδρόμων τηλεπικοινωνίας.
Ο φετινός τίτλος «Recharging Greece: Revolution of the Evolution!» αποτυπώνει την προσπάθεια μας να αναδείξουμε τις στρατηγικές, τις πρακτικές, και τις λύσεις, που θα οδηγήσουν σε έναν γενικευμένο ψηφιακό μετασχηματισμό. Εκφράζει ακριβώς την προσπάθεια να καταδείξουμε τις τεχνολογικές ανατροπές, τους επαναστατικούς ρυθμούς τους οποίους απαιτεί η εξέλιξη.
Αυτό φιλοδοξούμε να το πετύχουμε, φιλοξενώντας ομιλίες, συζητήσεις, και παρουσιάσεις δεκάδων στελεχών της αγοράς, απευθυνόμενοι σε χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες των ΤΠΕ στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού της αγοράς.
Δείτε το πρόγραμμα της 1ης ημέρας, τα workshops της 2ης ημέρας και την επιστημονική ημερίδα της 3ης ημέρας που φέτος έχει τίτλο «More than 5G» και κάντε την εγγραφή σας δωρεάν μόνο με ένα click!
Neo_Creatures_Display_600x80
eu-finance

Εξιτήριο COVID με φάρμακο τα έσοδα

«Αναρρώνουν» με γρήγορο ρυθμό από την πανδημία του COVID19 οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, αφού όπως φαίνεται αφήνουν πίσω τους τις δυσκολίες που προκάλεσε το μαύρο 2020.
Η κινητικότητα επανήλθε, μαζί με τα έσοδα της κινητής, ενώ η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό άνοιξε την κάνουλα της «αιμοδοσίας» από τα έσοδα του roaming.
Η επαναφορά στη «νέα κανονικότητα», τουλάχιστον όσον αφορά στις μετακινήσεις, έφερε μαζί της και μία εκρηκτική άνοδο της χρήσης δεδομένων που έφτασε σχεδόν στο διπλάσιο.
Το συνδυαστικό αποτέλεσμα των παραπάνω αποτυπώθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα τόσο της Vodafone, όσο και του ΟΤΕ τα οποία ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι κόκκινοι στο 6μηνο Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποίησαν κύκλο εργασιών 468 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με τα 452 εκατομμύρια της αντίστοιχη περυσινή περιόδου.
Τη μερίδα του λέοντος είχαν τα έσοδα από υπηρεσίες, τα οποία κατέγραψαν αντίστοιχη άνοδο και διαμορφώθηκαν σε 436 εκατ. ευρώ, έναντι 421 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA, διαμορφώθηκαν σε 132 εκατ. ευρώ, έναντι 138 εκατ. ευρώ πέρσι το αντίστοιχο διάστημα.
Από το Μέγαρο επίσης έχουμε δυνατά σήματα γενικής ανάκαμψης, αφού για το 9μηνο του 2021 τα νούμερα δείχνουν σταθερά ανοδικά.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,8% φτάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EDITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) αυξήθηκε 3,8% φτάνοντας τα 964 εκατομμύρια ευρώ.
Και οι δύο εταιρείες στοχεύουν στη διεκδίκηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού, προσβλέποντας στις ενισχύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον ΟΤΕ να έχει μπει ήδη πολύ δυναμικά στα ως τώρα δημοπρατούμενα έργα, με αιχμή το Ultra Fast Broadband.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η πανδημία σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο και θα αποκτήσουμε πάλι το βηματισμό μας, έχοντας βάλει πλώρη για μεγαλύτερες ταχύτητες, μικρότερα κόστη και αυξημένη διείσδυση ψηφιακών υπηρεσιών.
Web Banners for website and more
desi-index

DESI analytics

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του δείκτη DESI, τα είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό και σας είχαμε υποσχεθεί να επανέλθουμε με λίγο βαθύτερη ανάλυση.
Κατ’ αρχάς είναι δεδομένο ότι στη συνολική κατάταξη είμαστε «δεύτεροι από το τέλος», δηλαδή 25οι από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε.
Στους επιμέρους δείκτες τα πράγματα είναι καλύτερα. Συγκεκριμένα είμαστε στην 21η θέση, στο ποσοστό των ατόμων που έχουν τουλάχιστον βασικές ψηφιακές δεξιότητες, με μόλις τους μισούς Έλληνες να έχουν κάποια εξοικείωση με τις ψηφιακές τεχνολογίες.
Το ποσοστό των απασχολούμενων ειδικών σε ΤΠΕ παραμένει χαμηλό, αφού το 2020 μόλις το 2% των εργαζομένων ήταν απασχολούμενοι σε αυτό τον τομέα. Εδώ φαίνονται ξεκάθαρα τα αποτελέσματα του brain drain της προηγούμενης δεκαετίας, αν και φαίνεται ότι σταδιακά οι απώλειες αναστρέφονται.
Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι, το ποσοστό των γυναικών ειδικών σε ΤΠΕ παρουσιάζει ραγδαία αύξηση (από 20% το 2019 σε 27% το 2020) και είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (19%), καθιστώντας την Ελλάδα πρωτοπόρο σε αυτό τον τομέα.
Δυστυχώς το 2020, αν και σημειώσαμε πρόοδο όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, το ίδιο έκαναν προφανώς και οι υπόλοιπες χώρες, με αποτέλεσμα να μείνουμε στο τέλος της κατάταξης.
Στη διαθεσιμότητα δικτύων, η βαθμολογία μας ήταν 37,7 (με τον μέσο όρο της Ευρώπης να βρίσκεται στο 50,2).
Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις αν και συνολικά είμαστε σχεδόν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στις συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps έχουμε κάλυψη μόλις 10% και τα πράγματα γίνονται χειρότερα όσον αφορά τη ζήτηση, η οποία είναι ακόμα πιο χαμηλά και φτάνει στο 3%.
Αυτό δείχνει ότι πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα τα απαραίτητα κίνητρα για να υιοθετήσουν υπερυψηλές ταχύτητες, έστω και αν αυτές είναι διαθέσιμες. Προφανώς, απαιτούνται αυξημένα κίνητρα…
Κρατήσαμε κάτι καλό για το τέλος, αφού σύμφωνα με τον DESI, πρόοδος έχει σημειωθεί στον δείκτη τιμών ευρυζωνικών συνδέσεων, με βαθμολογία 53 το 2020 έναντι 49 το 2019.
Προφανώς, η εθνική προσπάθεια δικαιώνεται. Υπάρχει φως στο τούνελ και μάλλον δεν είναι το τραίνο που έρχεται.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
save the date 15-10-21 sent

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ

 • Ούτε τα μέτρα, ούτε οι ελλείψεις επηρέασαν τα PMM που προσφέρουν εγγύηση χαμηλότερης τιμής, τον Κωτσόβολο με την ευρηματική γεμάτη «αμαρτίες» καμπάνια του, και το Πλαίσιο που υπόσχεται να μας κάνει να βλέπουμε μόνο κύκλους, ξεκίνησαν δυναμικά τη δική τους «Μεγάλη Εβδομάδα» με τους καταναλωτές να κάνουν για μία ακόμη φορά Πάσχα.
 • Επίκεντρο είναι βέβαια η Black Friday (26/11), γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε μπει στην ουσία σε ένα 10ήμερο εκπτώσεων και προσφορών. Να θυμίσουμε ότι πέρσι που τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά ο τζίρος σύμφωνα με στοιχεία του GRECA αυξήθηκε κατά 73,5%.
 • Η αίσθηση είναι ότι χάρη στα μέτρα, τον φόβο του COVID αλλά και τον φόβο των ελλείψεων -το βρήκες; Μ’ ένα κλικ το πήρες!- και φέτος οι on line αγορές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Τι θα γράψει το κοντέρ; Υπομονή και θα το μάθουμε σύντομα!
 • Η διαδικασία της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της εξαγοράς της Wind από την United Group προχωρά γρηγορότερα από ότι αρχικά αναμενόταν. Όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η 21 Δεκεμβρίου, ορίζεται ως η προσωρινή προθεσμία για την απόφασή της.
 • Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μεσολαβήσει κάτι που θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, την προαναφερόμενη ημερομηνία θα δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξαγορά συνολικής αξίας, βάσει πληροφοριών, 950 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα εκκινήσει η διαδικασία για τη συγχώνευση της Wind με τη Nova. Κάτι μας λέει ότι στην Κάντζα την Πρωτοχρονιά θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να ανοίγουν σαμπάνιες!
 • Αν η Επιτροπή δεν αποφασίσει στις 21 του επομένου μήνα πιθανότατα θα έχει μεσολαβήσει παρέμβαση κάποιου φορέα με έννομο συμφέρον και η διαδικασία περνά σε νέα φάση και το θέμα επανεξετάζεται. Ας σημειωθεί ότι η εκτίμηση που κυριαρχεί, είναι ότι το πράσινο φως για την εξαγορά της Wind από την United Group θα δοθεί, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα της αγοράς.
 • To ερώτημα είναι τι όνομα θα έχει η νέα εταιρεία η οποία θα προκύψει από δύο εταιρείες, οι μετοχικές αλλαγές των οποίων τα τελευταία 20 χρόνια θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν το σενάριο για σειρά στο Netflix.
 • Αρκεί να θυμηθείτε πόσα έχουν δει τα μάτια μας τόσο στην Telestet/TIM/Wind όσο και στη Forthnet/Nova. Και να σκεφτεί κανείς ότι σήμερα περνάνε και οι δύο μία πολύ καλή φάση. Οπότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι μάλλον …τριφασικό!
 • Εκθετική αύξηση στη χρήση των data, αυξημένο τζίρο και έσοδα από υπηρεσίες, χάρη και στα έσοδα του roaming, αλλά και αύξηση της πελατειακής βάσης κατέγραψε η Vodafone στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2021), σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.
 • Η πελατειακή βάση της κινητής έφτασε τους 4,178 εκατ. πελάτες, αυξημένη κατά 107.000 πελάτες (εκ των οποίων 82.000 αφορούσαν καρτοκινητά και 25.000 συμβόλαια), με το ποσοστό των συμβολαίων να αγγίζει το 40%. Στη σταθερή, οι πελάτες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (962.000).
 • Ρεκόρ όμως σημειώθηκε στη χρήση των data, η οποία αυξήθηκε κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και άγγιξε τα 100.000 ΤΒ (96.758 ΤΒ), από 56.164 ΤΒ πέρσι. Ποιος είπε ότι τα data είναι το νέο πετρέλαιο;
 • Στα αποτελέσματα γίνεται επίσης αναφορά στο στόχο του Ομίλου να τοποθετηθεί στρατηγικά με το Vodafone Business και στην Ελλάδα, προκειμένου να διεκδικήσει και αξιοποιήσει έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, με έμφαση στην ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις επενδύσεις στην ψηφιακή υγεία, τις «έξυπνες» πόλεις, τις ψηφιακές πρωτοβουλίες για μία πράσινη Ευρώπη κτλ.
 • Υλοποιώντας το κοινό τους όραμα για να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, η Vodafone και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» παρουσιάζουν 11 εφαρμογές ΙοΤ, που αναπτύσσονται στο Giga Campus by Vodafone & Demokritos με στόχο να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της χώρας στην προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο και ψηφιακό αύριο.
 • Αποτελεί μία κοιτίδα καινοτομίας που θα λειτουργεί μέσα από ένα οικοσύστημα εφαρμογών Internet of Things, με την υποστήριξη του 5G δικτύου της Vodafone. Το οικοσύστημα καινοτομίας που δημιουργείται στον Δημόκριτο, στοχεύει να μετεξελίξει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες του Vodafone Business, ώστε στη συνέχεια αυτές να διατεθούν στις ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ψηφιακή μετάβαση και την μεγαλύτερη επιχειρησιακή αποδοτικότητα.
 • Αυτή είναι μάλλον η εβδομάδα της Cosmote TV. Τόσες πολλές μεγάλες αναμετρήσεις μαζεμένες δεν έχει ξαναγίνει…Τυχαίο; Δε νομίζω!
nokia 7-10-21 sent

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY

 • Με κεντρικό θέμα «Lighting up the Future» πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά το Huawei Road Show στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις σε τεχνολογίες όπως: 5G, AI και το Cloud Computing. Φέτος, το Huawei Road Show, έπαιξε μπάλα στο ΟΑΚΑ και με τις τρεις τεχνολογίες που παρουσίασε έκανε χατ-τρικ.
 • Συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου, θεσμικοί, στελέχη του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, φοιτητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Huawei Seeds for the Future καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου, είχαν τη δυνατότητα, να επισκεφτούν το 5G Demo truck το οποίο προσφέρει hands on εμπειρία του 5G.
 • Eπιπλέον, η Huawei παρουσίασε πολλά από τα έργα που αποτελούν επί του παρόντος μέρος της Πρωτοβουλίας TECH4ALL, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά από προσομοιώσεις με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τις λύσεις που προσφέρει το πρόγραμμα. Περισσότερα τη 2η μέρα του InfoCom World, στο workshop της εταιρείας στις 15:15, όπου θα δείτε video για να έχετε και εσείς την hands on εμπειρία!
 • Η HP δημοσίευσε την έκθεση «Wolf Security: Out of Sight & Out of Mind», μία ολοκληρωμένη παγκόσμια μελέτη που εξηγεί πώς η άνοδος της υβριδικής εργασίας μεταβάλλει τη συμπεριφορά των χρηστών και δημιουργεί νέες προκλήσεις για τα τμήματα πληροφορικής στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
 • Η έρευνα δείχνει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών αγοράζουν και συνδέουν μη εγκεκριμένες συσκευές, χωρίς να ελέγχονται από τα τμήματα πληροφορικής. Υπογραμμίζει επίσης ότι τα επίπεδα απειλών αυξάνονται, με τους εισβολείς να έχουν ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία στο να παρακάμπτουν τις άμυνες και να ξεγελούν τους χρήστες μέσω επιθέσεων phishing. Όλα αυτά, κάνουν την υποστήριξη των τμημάτων πληροφορικής πιο περίπλοκη, χρονοβόρα και δαπανηρή από ποτέ.
 • Σύμφωνα με τη μελέτη “Year Ahead 2022” της UBS, τα συγκεντρωτικά έσοδα των τεχνολογιών «ABC» (Αrtificial intelligence, Βig data & Cybersecurity), αναμένεται να αυξηθούν από 384 δισ. δολ. το 2020 σε 620 δισ. δολ. το 2025.
 • Η UBS εκτιμά ότι το 2022 θα είναι “έτος ανακαλύψεων”, το οποίο θα δείξει ποια μορφή έχει πλέον η “νέα κανονικότητα”, μετά από δύο χρόνια με περιόδους lockdown, αλλά και μετά το άνοιγμα των αγορών. “Το 2022 αναμένεται ότι θα είναι ένα “διχασμένο έτος”, με υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και πληθωρισμού κατά το πρώτο εξάμηνο, τους οποίους θα διαδεχθούν χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και πληθωρισμού το δεύτερο εξάμηνο”, τονίζει η εταιρεία. Δείτε αναλυτικά την μελέτη.
 • Στη μελέτη αειφορίας που διεξήχθη από το UN Global Compact και την Accenture, μόλις 18% των CEOs δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι πολιτικής έχουν δώσει την απαιτούμενη σαφήνεια για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τις πρώιμες αναταράξεις που προκαλούνται ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής και αναμένουν κυβερνητικές δράσεις, καθώς το περιθώριο για την επίτευξη του στόχου 1,5 βαθμών Κελσίου έως το 2030 έχει ήδη αρχίσει να συρρικνώνεται.
 • Σύμφωνα με τη μελέτη «Climate Leadership in the Eleventh Hour», το COP26 αποτελεί ένα κομβικό σημείο, ενώ οι ηγέτες του ιδιωτικού τομέα δυσκολεύονται να επιταχύνουν τις πρωτοβουλίες τους για το κλίμα. Η επίδραση των επενδυτών και κεφαλαιαγορών στους CEOs μετακινήθηκε από την όγδοη θέση της λίστας το 2019 στις τρεις πρώτες το 2021, τάση η οποία αντανακλά την ολοένα αυξανόμενη πίεση που ασκούν οι επενδυτές στις επιχειρήσεις αναφορικά με τη χαρτογράφηση των κινδύνων και την κατανόηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται. To ESG στα καλύτερά του!
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Συζητείται έντονα ότι ο εφοπλιστής Δημήτρης Παπαδημητρίου, που έχει στραφεί δικαστικά κατά του Γιάννη Καματάκη της MLS προχώρησε σε ενέργειες που συνεπάγονται την ποινική δίωξη του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία. Σε νομικές ενέργειες προχωρούν και πρώην διοικητικά στελέχη στα οποία επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα από τις αρχές. Τώρα, τι θα πουν και τι θα μολογήσουν ένας θεός ξέρει…
 • Ετοιμάζονται κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και παράλληλα το επίσημο μητρώο φορτιστών, που θα συνδέεται με μία mobile εφαρμογή η οποία θα δείχνει τη διαθεσιμότητα των φορτιστών σε όλη την Ελλάδα.
 • Τη στρατηγική συνεργασία που θα προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΔΕΗ (cloud, ασφάλεια, ψηφιοποίηση κ.α.) και θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών και περιβαλλοντικών της στόχων, υπέγραψαν ο Γιώργος Στάσσης, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας.
 • Επιπρόσθετα, η συνεργασία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την πράσινη μετάβαση της Επιχείρησης και ειδικότερα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, αλλά και ευκαιρίες για συνέργειες ανάμεσα στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της ΔΕΗ και της Microsoft, με στόχο την ανάπτυξη καινοτομιών που θα επιδράσουν θετικά σε όλη την αλυσίδα αξίας της ενέργειας στην Ελλάδα.
 • Συμφωνία υπέγραψε η Microsoft και με την Τράπεζα Πειραιώς αναφορικά με την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας, την ενίσχυση της επιχειρησιακής της αποδοτικότητας και τη παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών.
 • Αφετηρία του έργου είναι η μεταφορά της τεχνολογικής υποδομής της Τράπεζας Πειραιώς στο cloud, η οποία αναμένεται ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας και περαιτέρω ανάπτυξης με όχημα νέες, πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες.
 • Τα τρία (;) data centers της Microsoft που θα δημιουργηθούν στην Αττική θα καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι τα data centers που θα δημιουργηθούν θα είναι «πράσινα», γεγονός που είναι άλλωστε και η κυρίαρχη τάση στην αγορά.
 • H Beat οδηγήθηκε στην Αρχή Διαφάνειας έπειτα από καταγγελίες, με βάση τον νόμο «Σπίρτζη» 4530/2018 που απαγορεύει τις προσφορές και εκπτώσεις σε εταιρείες «ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης μεταφοράς επιβατών με οχήματα δημόσιας χρήσης».
 • Η εταιρεία είχε προσφέρει δωρεάν δρομολόγια για εμβολιασμό καθώς και για αιμοδοσία αλλά προέκυψαν καταγγελίες -οι ταξιτζήδες επαγρυπνούν- για τις οποίες αθωώθηκε. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται τελικά ένα σύγχρονο πλαίσιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες, προκειμένου να λυθούν μία και καλή όλα τα ανάλογα προβλήματα.
 • Ένα πρώτο βήμα είναι ότι η Αρχή έκανε αποδεκτό το επιχείρημα της Beat, ότι αποτελεί εταιρεία τεχνολογίας και όχι μεταφορική εταιρεία, καθώς δεν της ανήκουν τα οχήματα και απλώς κάνει τη διαμεσολάβηση για τις μεταφορές. Το συγκεκριμένο επιχείρημα σύμφωνα με τον νόμο «Σπίρτζη» δεν γινόταν αποδεκτό και η BEAT είχε ενταχθεί στις εταιρείες αστικών μεταφορών. Ίσως είμαστε οι μόνη χώρα στην Ευρώπη που ανάλογες ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αντί να επιβραβευθούν «τιμωρούνται». Για το χατίρι του κάθε «Θύμιου» βεβαίως – βεβαίως…
 • Ο όμιλος συμμετοχών Olympia Group του Πάνου Γερμανού ήταν ανάμεσα στους αρχικούς επενδυτές που στήριξαν την προσπάθεια του Λ. Παπακωνσταντίνου με τη «νέα» Ideal. Μετά τη διανομή των μετοχών του Virtus South European Fund στους μεριδιούχους του, η Olympia Group κατέχει πλέον το 5,23% της Ideal.
 • Τη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου σχετικά με την «Πολιτεία Καινοτομίας», που ήδη κάποιοι αποκαλούν κατ’ ευφημισμό «Athens Valley», κατά το Silicon Valley, στο παλιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς πέρασαν οι εταιρείες / κοινοπραξίες: Dimand, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Factory International – ΙΝΤΡΑΚΟΜ Συμμετοχών –ΙΝΤΡΑΚΟΜ Κατασκευές.
 • Ο χώρος θα ανοικοδομηθεί για να στεγάσει νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για συνέργειες / επαφές με άλλες επιχειρήσεις, συγκέντρωση κεφαλαίων, άντληση και μεταφορά τεχνογνωσίας κ.λπ. Λέγεται, μάλιστα, πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον όταν ολοκληρωθεί το project να δώσουν το «παρών» μεγάλα ονόματα της αγοράς που θα αναζητήσουν «φρέσκιες ιδέες». Η επόμενη φάση είναι οι οικονομικές προσφορές και στόχος είναι ο ανάδοχος να ανακηρυχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.
 • Με διαδικασίες-εξπρές έκλεισε ο διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανάθεση της κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου 64,983 MW στην Περιφέρεια Κοζάνης. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό η ΔΕΗΑΝΑΝ εγκαινίασε το μοντέλο του ταυτόχρονου ανοίγματος τεχνικών και οικονομικών προσφορών, προκειμένου να αποφύγει πιθανές ενστάσεις και καθυστερήσεις ανάμεσα στα δύο στάδια και απ’ ό,τι φαίνεται λειτούργησε αποτελεσματικά. Για παράδειγμα προς μίμηση το αναφέρουμε…
protocol_banner

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Linkedin για την «ψηφιακή υπογραφή» -μαζί με video παρακαλώ- δείχνει τη σημασία που αποδίδεται σε αυτό το εγχείρημα, που αλλάζει τα δεδομένα της καθημερινότητας για εκατομμύρια επαγγελματίες και ιδιώτες.
 • Τι έγραψε; «Με την ψηφιακή βεβαίωση εγγράφων και συμφωνητικών ψηφιοποιούνται πλήρως οι υπηρεσίες που άπτονται του γνησίου υπογραφής. Οι πολίτες πλέον δε χρειάζεται να μεταβούν σε ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής. Αυτό θα γίνεται ψηφιακά μέσω του docs.gov.gr».
 • Να συμπληρώσουμε ότι από το gov.gr γίνονται πάνω από 300.000.000 συναλλαγές το χρόνο; Για θυμηθείτε παλιά στο αστυνομικό τμήμα ή το ΚΕΠ πόση ώρα έπαιρνε κάτι τέτοιο και πόσο κόσμο απασχολούσε…
 • Την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή των κανόνων στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων όσο αφορά την ταχεία ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνοντας δημόσια διαβούλευση έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022.
 • Στόχος είναι να διευκολυνθεί η ανάπτυξη και υιοθέτηση ευρυζωνικών δικτύων σε περιοχές που πάσχουν από ανεπαρκείς υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως οι απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Ε.Ε.
 • Ταυτόχρονα, οι κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν και στην προστασία των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς προβλέπουν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία δημόσια παρέμβαση όταν επενδύουν ιδιωτικοί φορείς, αλλά και στην προώθηση του θεμιτού ανταγωνισμού μέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών επιλογής, τεχνολογικής ουδετερότητας και απαιτήσεων ανοικτής πρόσβασης.
 • Τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν οι πολίτες από το πρωί της περασμένης Τρίτης. Πρόκειται για την νέα υπηρεσία «myOAEDραντεβού» και αφορά μόνον όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το gov.gr και το www.oaed.gr. Το «myOAEDραντεβού» καλύπτει και τα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης καθώς και τα 6 Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του Οργανισμού.
 • Οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα είτε απευθείας μέσω του rantevouoaed.gov.gr είτε μέσα από το gov.gr, επιλέγοντας την υπηρεσία «Ηλεκτρονικό αίτημα ραντεβού σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ» που βρίσκεται στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών». Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με κωδικούς Taxisnet.
GY-1537-600X80-1

e-COMMERCE - e-BUSINESS

 • Παράγγειλε στο Skroutz, παράλαβε εδώ, γράφουν τα locker της εταιρείας, που με την ονομασία «skroutz point» αυξάνονται και πληθύνονται. Ήδη υπάρχουν 20, αλλά μάλλον δεν θα γίνουν «τσιγκουνιές» στην ανάπτυξή τους!
 • Πρώτα τα ΕΛΤΑ και στη συνέχεια το Skroutz και η ACS ανακοινώνουν ότι προωθούν την κατασκευή smart lockers, ώστε να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως αυτές που πέρυσι προκάλεσαν έμφραγμα στις παραδόσεις προϊόντων.
 • Άλλωστε τα lockers είναι μία από τις απαντήσεις των εταιρειών για να ανταποκριθούν στην έκρηξη των online αγορών και το last mile.
 • Τη στιγμή που πλέον 8 στους 10 Έλληνες αγοράζουν ηλεκτρονικά, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα επιλέγουν τη λύση των «lockers», από τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν την παραγγελία τους, με το δικό τους κωδικό όλο το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, τα προϊόντα που έχουν αγοράσει, μέσα από μια πλήρως ανέπαφη διαδικασία. Σημεία των καιρών και παρεπόμενα της πανδημίας… Μένει μόνο να δούμε πως θα ανταποκριθεί το καταναλωτικό κοινό…
 • Διπλασιάστηκε σε 12 -από 6 μήνες- ο χρόνος ολοκλήρωσης του ηλεκτρονικού καταστήματος για τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις που επιδοτούνται από τη δράση του ΕΣΠΑ «e-Λιανικό». Επιπλέον, μπήκαν συγκεκριμένα οικονομικά όρια για τις επιλέξιμες δαπάνες, που μέχρι τώρα αναφέρονταν μόνο ως ποσοστά.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102

STARTUPS - ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Στα 211 εκατ. ευρώ έχουν διαμορφωθεί οι επενδύσεις του Equifund σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων ύπαρξης του επενδυτικού κεφαλαίου, βάσει στοιχείων που παρουσίασε ο Project Manager του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) Γιώργος Γιακουμάκης. Στο πλαίσιο του Equifund έχουν χρηματοδοτηθεί 119 startups, ενώ «κινητοποιήθηκαν» συνολικά 483 εκατ. ευρώ.
 • Δύο funds – Marathon και Venture Friends – λειτουργούν στο αποκαλούμενο «αρχικό στάδιο» χρηματοδοτώντας νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει την εμπορική τους λειτουργία και 3 funds – Elikonos 2, EOS και Synergia – χρηματοδοτούν εταιρείες που βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης με ποσά που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 5 εκατ. ευρώ.
 • Το Equifund θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και ήδη οι διαχειριστικές ομάδες που «τρέχουν» τα funds του Equifund όπως τα Uni.Fund, Marathon, Metavallon και Venture Friends, προχωρούν στη σύσταση νέων επενδυτικών σχημάτων με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΙF) και ιδιωτών επενδυτών.
 • Σημάδια ωρίμανσης εμφανίζει το οικοσύστημα των ελληνικών startups, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυρή συνεισφορά του στο σύνολο της οικονομίας» επισημαίνει σε σχετική έκθεσή της η Endeavor, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως.
 • Την περασμένη χρονιά σημειώθηκαν δύο σημαντικές εξαγορές που τοποθέτησαν το ελληνικό οικοσύστημα στον παγκόσμιο χάρτη καινοτομίας, ενώ αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας σε ελληνικές startups 30%, προμηνύοντας σημάδια ωριμότητας για το ελληνικό οικοσύστημα.
 • Οι νέες γενιές επιχειρηματιών φαίνεται να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια μεγαλύτερης κλίμακας σε σχέση με εταιρείες που ιδρύθηκαν πάνω από μια δεκαετία πριν και χρειάστηκε μεγαλύτερο διάστημα για να φτάσουν στην φάση του scale-up.
 • Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε το EIT Digital Venture Program, ο επιταχυντής που υλοποιεί το Found.ation με την υποστήριξη του EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας). Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που επενδύει σε ιδέες που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε στάδιο πρώιμης δραστηριότητας, στην Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανιών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρος). Το 2021 επενδύθηκαν 115.000 ευρώ σε 9 startups, με το συνολικό ποσό για τα 4 χρόνια του προγράμματος, να ανέρχεται πλέον στα 465.000 ευρώ σε 33 startups.
 • Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή των «συγγενικών δικαιωμάτων», η Google και το Γαλλικό Πρακτορείο κατέληξαν σε συμφωνία για την καταβολή αποζημίωσης από τον αμερικανικό κολοσσό στα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να χρησιμοποιείται το περιεχόμενο του διεθνούς ειδησεογραφικού οργανισμού από την Google. Cherchez l’ argent!
combox

ΣΤΕΛΕΧΗ

 • Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στις 6 και 7 Δεκεμβρίου θα προεδρεύσει στο Global Strategy Group του ΟΟΣΑ που γίνεται στο Παρίσι. Είναι μεγάλη τιμή και μας κάνει όλους περήφανους!
 • H Hellas Sat, ανακοίνωσε τη διάκριση του ανώτερου εκτελεστικού της διευθυντή, Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, με το διεθνές βραβείο «Better Satellite World». Τα βραβεία «Better Satellite World Awards» καθιερώθηκαν από το 2015 και απονέμονται από το SSPI (Space & Satellite Professionals International) σε οργανισμούς ή προσωπικότητες, που έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες των δορυφόρων και του διαστήματος, για να συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία των πολιτών, στη χρηστή διακυβέρνηση, στην ασφάλεια, στην ειρήνη, στη βελτίωση της εκπαίδευσης, καθώς και σε άλλες εφαρμογές για το καλό της ανθρωπότητας.
 • Σύμφωνα με το σκεπτικό της διάκρισης, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς κατά τη διάρκεια μιας 25ετούς σταδιοδρομίας του στο διάστημα και στους δορυφόρους, έχει προωθήσει τις δορυφορικές επικοινωνίες και τη δορυφορική διασύνδεση σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τμήματα της Υποσαχάριας Αφρικής.
 • H Αντωνία Μιχαήλ ανέλαβε τη διεύθυνση του γραφείου Κύπρου της IBM διαδεχόμενη τον Μάριο Καπιρή. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1998 στην ΙΒΜ Ελλάδος και δύο χρόνια μετά μετακινήθηκε στην ΙΒΜ Κύπρου. Έχει πτυχίο στην Πληροφορική και διδακτορικό στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Imperial College του Λονδίνου.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

ΕΙΠΑΝ:

 • «Η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, η αναβάθμιση του δικτύου και η δημιουργία νέων ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας, με στόχο να αξιοποιηθούν νέες δυνατότητες και να καλυφθούν νέες ανάγκες, όπως η αποκεντρωμένη παραγωγή και ο εξηλεκτρισμός των μεταφορών είναι οι τεχνολογίες αιχμής, στις οποίες επενδύει η ΔΕΗ για τη βελτίωση των υπηρεσιών της, αλλά και τη μείωση του αποτυπώματός της στο περιβάλλον».
  Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ
 • Το να βελτιώνεσαι σημαίνει να αλλάζεις. Το να είσαι τέλειος σημαίνει να αλλάζεις συχνά.
  Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953
inCITES banner

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Η Nokia ανακοίνωσε την είσοδο της στην αγορά Software-as-a-Service για παρόχους επικοινωνιών
H DISH ξεκίνησε συνεργασία με την Cisco για την προώθηση της καινοτομίας για τις επιχειρήσεις
Η Ericsson παρουσιάζει τον ελεγκτή RAN μη πραγματικoύ χρόνου (non-real-time RAN controller) για Open RAN
Η Geoverse ξεκινά δοκιμές CBRS ουδέτερου οικοδεσπότη (neutral host) στο θέρετρο Caribe Royale του Ορλάντο.
5 μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών ζητούν γρήγορη δράση στο Open RAN
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vodafone εξετάζει πιθανή συγχώνευση με τις εταιρίες διαχείρισης κεραιών της Orange ή της DT
Η MediaTek προσβλέπει στην premium αγορά τηλεφώνων Android με νέο 5G chip
Η Ιταλία θα δαπανήσει 2 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει πλήρη κάλυψη 5G έως το 2026
Η Cellnex θα κατασκευάσει ιδιωτικό δίκτυο 5G στο Basingstoke του Ηνωμένου Βασιλείου
Η τελευταία δημοπρασία 5G στις ΗΠΑ συγκεντρώνει 22 δισ. δολάρια

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Η ΕΕ ορίζει δασμούς στα κινέζικα καλώδια οπτικών ινών
Η Bouygues Telecom πλησιάζει το ορόσημο του 50% συνδρομητών με ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH)
Η Openreach συνδέει έξι εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις με οπτική ίνα
Οι Bell, Nokia κάνουν δοκιμές στα παθητικά οπτικά δίκτυα (PON) με ταχύτητες στα 25Gbps

Ασφάλεια δεδομένων

Νέα σχέδια από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας των ψηφιακών αλυσίδων εφοδιασμού
Η CISA δημοσιεύει εγχειρίδιο απόκρισης συμβάντων και ευπάθειας (vulnerability)
Χάκερ στέλνει spam σε 100.000 άτομα από διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του FBI

Άλλα Νέα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το δείκτη DESI 2021
Η Telenor και η Google Cloud σχηματίζουν στρατηγική συνεργασία
Η Deutsche Telekom ετοιμάζει την πώληση της T-Systems
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει τα ζητήματα ανταγωνισμού στην αγορά της Τσεχίας
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
post 13-10-21 sent
Τα τηλέφωνα περιορισμένης έκδοσης συνήθως επιφέρουν αισθητικές αλλαγές και ειδικές συσκευασίες με επιπλέον καλούδια και αυτό συμβαίνει με το ολοκαίνουργιο OnePlus Nord 2 Pac-Man Edition.
Από πλευράς υλικού, είναι το ίδιο τηλέφωνο που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο με πάνελ AMOLED των 6,43 ιντσών στα 90 Hz, chipset MediaTek Dimensity 1200, 12 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 4.500 mAh, αλλά η σχεδίαση έχει λάβει μια μικρή ανανέωση.
Εφαρμόζοντας το ρετρό θέμα του gamer, το Nord 2 Pac-Man Edition έρχεται με μια μοναδική λάμψη στη σκοτεινή πλάτη με τον γνωστό χαρακτήρα σε σχήμα ξωτικού.
Υπάρχει επίσης μια ειδική θήκη σιλικόνης Pac-Man με τους πολύχρωμους χαρακτήρες-φαντάσματα και αποκλειστική πολύχρωμη συσκευασία.
Η OnePlus πρόσθεσε επίσης ειδικές ταπετσαρίες Pac-Man, ήχους κλήσης, προσαρμοσμένα εικονίδια, ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα εμπνευσμένο από το Pac-Man και κινούμενα σχέδια φόρτισης, καθώς και ένα προ-εγκατεστημένο αντίγραφο του παιχνιδιού Pac-Man 256.
Στο λιανικό εμπόριο το OnePlus Nord 2 Pac-Man Edition πωλείται στα 529 ευρώ.
cl8-sept-2019-600x80
Η Honor παρουσίασε το Intelligent Manufacturing Industrial Park, το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο εργοστάσιο της εταιρείας.
Το νέο τεχνολογικό πάρκο της εταιρείας το οποίο μπορεί να παραγάγει 1 premium smartphone ανά 28 δευτερόλεπτα θα συνδράμει στην αύξηση της παραγωγής των premium smartphones όπως το νέο Honor 50 5G και θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
Το 75% της γραμμής παραγωγής ολοκληρώνεται με τη χρήση αυτοματισμού, εκ των οποίων περισσότερο από το 40% αναπτύχθηκε από την ομάδα R&D της ίδιας της Honor.
Η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής της Honor επιτρέπει σε ένα smartphone να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής κάθε 28,5 δευτερόλεπτα.
Ο ποιοτικός έλεγχος διασφαλίζεται από τη φάση κατασκευής έως τη φάση ολοκλήρωσης και τελικής δοκιμής μέσω της στενής παρακολούθησης κάθε βήματος της γραμμής συναρμολόγησης.
Όταν εντοπίζεται μια ανωμαλία στην συσκευή, ενεργοποιείται μια ειδοποίηση ακολουθούμενη από έγκαιρη διόρθωση του προβλήματος. Η διαδικασία ποιοτικού ελέγχου της Honor αποτελείται από περισσότερες από 150 δοκιμές πρόβλεψης που εντοπίζουν γρήγορα προβλήματα ποιότητας και συντομεύουν τον κύκλο εργασιών και την περίοδο δοκιμών.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία είναι γνωστή σε όλη την υφήλιο.
Για αιώνες αποτέλεσαν ένα λαό, που έδωσε τα «φώτα» του στην ανθρωπότητα, είτε με τη γέννηση της Δημοκρατίας και του θεάτρου είτε με την καλλιέργεια των γραμμάτων και των επιστημών.
Τα αρχαία μνημεία που κοσμούν τη χώρα είναι αναρίθμητα. Όμως κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για το μεγαλείο τους.
Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ολυμπίας είναι σίγουρα ένα από αυτά. Μια επίσκεψη στην τοποθεσία, όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος.
Πλέον όμως έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μνημείο με έναν διαφορετικό τρόπο, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας ζωντανεύει ψηφιακά, όπως ακριβώς ήταν πριν από 2.000 χρόνια.
Το νέο project «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και της Microsoft στο πλαίσιο του προγράμματος «AI for Cultural Heritage».
Πρόκειται για ένα συναρπαστικό «ταξίδι στο παρελθόν». Με επιστημονική εγκυρότητα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια αποδόθηκαν, μέσω ψηφιακών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας, συνολικά 27 μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, στην αρχική τους μορφή, επιτρέποντας στον επισκέπτη να γνωρίσει εκ νέου ένα από τα εμβληματικότερα σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού.
Η Αρχαία Ολυμπία καθίσταται προσβάσιμη σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με αποτέλεσμα την ανάδειξη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.
600x80 banner 19-7-21 sent
600x80 banner 14-10-21 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin