Newsletter Banner 600x150_Nokia

Εσπευσμένη αλλαγή διοίκησης στη Forthnet

Έκλεισε και το κεφάλαιο της διοίκησης στη Forthnet, αφού μετά την παραίτηση του Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εισηγμένης για πάνω από 10 χρόνια, η εταιρεία πέρασε και σε επίπεδο διοίκησης, στον πλήρη έλεγχο της Newco United Group Hellas, οποία κατέχει πάνω από το 84% των μετοχών.
Τη θέση του προέδρου του ΔΣ, αναλαμβάνει πλέον ο Νίκος Σταθόπουλος, Managing Partner και προεδρεύων της Eπενδυτικής Eπιτροπής και της Eκτελεστικής Eπιτροπής της BC Partners, η οποία ελέγχει την United Group.
Την παραίτηση του κ. Παπαδόπουλου, ακολούθησε η αποχώρηση του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ τη θέση του, αναλαμβάνει προσωρινά ο Δημήτρης Τζελέπης, μέχρι πρότινος Chief Financial Officer.
Οι πληροφορίες λένε ότι την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την απόκτηση σχεδόν του πλήρους χαρτοφυλακίου της Forthnet, ζητήθηκε η παραίτηση του ΔΣ και φυσικά του Πάνου Παπαδόπουλου, κάτι που αν και ήταν προδιαγεγραμμένο, έγινε μάλλον εσπευσμένα.
Η αλλαγή της διοίκησης, αναμενόταν για τις 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης.
Παρ’όλα αυτά η Newco προτίμησε την άμεση αλλαγή της διοίκησης, χωρίς να περιμένει την πάροδο του επόμενου 10-ημέρου, όπου θα εκλεγεί η νέα μόνιμη διοίκηση. Προφανώς είχε τους λόγους της!
Ο τρόπος που έγινε η μετάβαση, δείχνει τα πρώτα δείγματα γραφής του ισχυρού άνδρα της Forthnet, Νίκου Σταθόπουλου, o οποίος θα έχει και τον τελικό λόγο στην επιλογή της νέας διοίκησης.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, ήδη από το καλοκαίρι είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με προσωπικές επαφές με πολλούς ιδιοκτήτες ΠΑΕ, έκλεισε τα συμβόλαια των τηλεοπτικών μεταδόσεων για τη Νova και για τις 14 ομάδες της Super League, δείχνοντας από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό.
600Χ80 (1) cosmote
ktp

Συνεχίζουν τα έργα της ΚτΠ

Νέο πακέτο ψηφιακών έργων βάζει μπροστά η Κοινωνία της Πληροφορίας. Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στις επόμενες 40 ημέρες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζει να προκηρύξει έργα συνολικού προϋπολογισμού 65,2 εκατ. ευρώ.
Κατά σειρά ονομαστικής αξίας προϋπολογισμού, προηγείται με διαφορά το έργο «Διαλειτουργικότητα E-Gov, Web Services Διαλειτουργικότητα μεταξύ των Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης» που ουσιαστικά θα είναι και το θεμέλιο της σύγχρονης Δημόσιας διοίκησης.
Σχεδόν 28 εκατ. ευρώ σύντομα θα αναζητήσουν αναδόχους, με το ενδιαφέρον να προβλέπεται μεγάλο και πιθανότατα θα δούμε ισχυρές κοινοπραξίες να το διεκδικούν.
Ακολουθεί η Ψηφιοποίηση Αρχείου Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για το οποίο προβλέπεται προϋπολογισμός 10,8 εκατ. ευρώ.
Τη θέση του στο πακέτο της ΚτΠ, καταλαμβάνει και το έργο «Εκσυγχρονισμός του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) και Αναβάθμιση ψηφιακών υπηρεσιών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με προϋπολογισμό 8,057 εκατ. ευρώ.
Με πρόβλεψη κόστους τα 7,5 εκατ. ευρώ, ακολουθεί η δημιουργία του Δικτύου Ασφαλούς Πρόσβασης Επιχειρησιακών Μέσων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Εσωτερικό Δίκτυο του Φορέα (ΜΙΤΟΣ) και Αναβάθμιση Δικτυακής Υποδομής του ΥΝΑΝΠ.
Παραμένουμε στη θάλασσα, όπου ακόμα 5,489 εκατομμύρια θα πάνε στην Επέκταση - Αναβάθμιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ).
Στη συνέχεια έρχεται η Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών, Ψηφιοποίηση Αρχείου και Ενοποιημένες Υπηρεσίες Διαλειτουργικότητας στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, με 3,083 εκατομμύρια.
Ένα ακόμη πακέτο τριών έργων που αφορά την Απλούστευση και Προτυποποίηση Διαδικασιών έργων ΣΔΙΤ για λογαριασμό της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΕΓΣΔΙΤ), κοστολογείται στα 1,2 εκατομμύρια.
Last, but not least, το έργο «Δράσεις Ενίσχυσης των Ψηφιακών Υπηρεσιών» για λογαριασμό της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, με προϋπολογισμό 395 χιλ. ευρώ.
avidex 13-11-20 sent
eett-speed

QoS by EETT

Καιρός ήταν να καθιερωθεί και υποχρεωτικά η πληροφόρηση των συνδρομητών εκ μέρους των παρόχων σταθερών δικτύων, για την ελάχιστη, μέγιστη και συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα που αναμένεται στη σύνδεση τους.
Η ΕΕΤΤ, επιβάλλει πλέον στους παρόχους να δεσμευθούν απέναντι στους πελάτες τους, για την πραγματική ταχύτητα του δικτύου τους στην περιοχή, αντί απλά να δηλώνουν την ονομαστική ταχύτητα με το μαγικό «έως και 24 Mbps».
Αυτή η «δημιουργική ασάφεια», προκαλούσε ως τώρα αρκετά προβλήματα σχέσεων μεταξύ πελατών και παρόχων και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα μεταξύ συνδρομητών και internet.
Πλέον, ένας νέος συνδρομητής θα μπορεί, πριν ακόμη να προχωρήσει στη σύμβαση επιβάλλεται να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταχύτητες που μπορεί να αναμένει στη σύνδεση του.
Παρομοίως, ένας υφιστάμενος συνδρομητής θα μπορεί να ενημερώνεται για τις ταχύτητες σύνδεσης, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει πλήρη γνώση για το επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνει.
Και η ενημέρωση είναι μόνο η αρχή, αφού ο συνδρομητής ταυτόχρονα αποκτά δικαίωμα αποζημιώσεων ή επανορθώσεων σε περίπτωση που διαπιστωθούν συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις από την ελάχιστη ταχύτητα.
Παραδείγματα δυνατών επανορθώσεων ή αποζημιώσεων είναι η έκπτωση στον λογαριασμό, η δυνατότητα επιλογής πακέτου με χαμηλότερη ονομαστική ταχύτητα, η επιστροφή τμήματος ή συνόλου του παγίου, ή ο συνδυασμός αυτών.
Η ΕΕΤ μάλιστα βάζει σαφείς προδιαγραφές προς τους παρόχους, όσον αφορά στις αποκλίσεις.
Έτσι, σε περίπτωση που η πραγματική ταχύτητα του συνδρομητή είναι κατά 30% χαμηλότερη (για ADSL δίκτυα) και 20% (για VDSL, FTTH) από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας για την οποία ενημερώθηκε, τότε, αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών, έχει το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης.
samsung-tab-a7
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
monitoring-600-2
 • Εβδομάδα Black Friday η προηγούμενη και γενικώς έγινε ένας χαμός. Οι online πωλήσεις πήγαν εξαιρετικά καλά, αλλά με τα καταστήματα κλειστά ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρχει τεράστια αύξηση. Το θέμα είναι ότι πολύ δύσκολα θα καλύψουν οι αλυσίδες τις απώλειες που έχουν από τα κλειστά φυσικά καταστήματα…
 • Όσον αφορά το bottleneck, θα πρέπει να αναζητήσουμε τους συνήθεις ύποπτους, που είναι οι εταιρείες ταχυμεταφορών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά δέματα συσσωρεύονται στα κέντρα διαλογής και δεν προωθούνται καν στα τοπικά πρακτορεία. Για μία ακόμη φορά οι ταχυμεταφορείς -με μικρές εξαιρέσεις- αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Μήπως θα έπρεπε να επιληφθεί η ΕΕΤΤ, ως ρυθμιστής των ταχυδρομικών υπηρεσιών;
 • Επίσης, καλό θα ήταν να αξιολογηθεί -από τον GRECA ίσως;- η δυσαρέσκεια που προκύπτει από τους καταναλωτές για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο last mile, γιατί συνήθως την εν λόγω δυσαρέσκεια την «πληρώνουν» τα καταστήματα…
 • Μπορεί το 2020 να πήγαν όλα… μακράν εκτός ευχής, όμως τουλάχιστον φαίνεται πως θα είναι η χρονιά της Forthnet. Οι νέοι ιδιοκτήτες κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε η εταιρεία όχι μόνο να συνέλθει οικονομικά, αλλά και να επανέλθει δυναμικά στην αγορά.
 • Όσον αφορά τη στελέχωση στο C-level, βρίσκεται στα χέρια του γνωστού Ανδρέα Γαβριηλίδη της Egon Zehnder, κάτι που σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη.
 • Γενικά πάντως υπάρχει μία δυστοκία, γιατί πολλά στελέχη εγνωσμένης αξίας δεν δείχνουν και μεγάλο ενθουσιασμό. Ενδεχομένως, γιατί ανησυχούν για τους «σκελετούς» που φοβούνται ότι κρύβονται στα ντουλάπια της Κάντζας.
GY-1537-600X80-1
 • Το Χ.Α. ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Forthnet «μέχρις ότου η εταιρία παράσχει στο επενδυτικό κοινό ολοκληρωμένη πληροφόρηση αναφορικά με τη Διοίκηση της εταιρίας και τη συγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου». Τυπικότητες…
 • Βλέπετε, τα πράγματα έγιναν λίγο γρήγορα. Όλοι ανέμεναν ότι στην έκτακτη συνέλευση, στις 11 Δεκεμβρίου θα εκλέγονταν η νέα διοίκηση της εταιρείας, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα η Newco United διόρισε προσωρινό ΔΣ, αλλά και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Ενίοτε ο κόσμος φωτίζεται με κεραυνούς, όπως έχει γράψει ο Ευγένιος Ο’ Νιλ!
 • Τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο Νίκος Σταθόπουλος, ενώ διευθύνων σύμβουλος είναι πλέον ο Δημήτρης Τζελέπης, τον οποίο ίσως οι περισσότεροι θυμούνται από τη θητεία του στον ΟΤΕ. Τα υπόλοιπα μέλη του προσωρινού ΔΣ είναι: Vladislav Ratajac - Εκτελεστικό Μέλος, Απόστολος Γκουτζίνης - Μη Εκτελεστικό Μέλος, Dirk Gerkens - Μη Εκτελεστικό Μέλος. Στην Κάντζα δεν αλλάζουν απλά σελίδα. Αλλάζουν βιβλίο!
 • Επίσης η United Group ανακοίνωσε ότι έχει ενεργοποιήσει τις διατάξεις για την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Forthnet, ώστε να την αποσύρει από το χρηματιστήριο. Τώρα αναμένεται να υποβάλει μια Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Φαίνεται ότι η ταχεία που θέλαμε να μπει σε τροχιά, έχει γίνει πλέον… υπερηχητικό bullet train, ως προς τις εξελίξεις τουλάχιστον!
 • Κατά τη διάρκεια του SingularityU Greece, ο διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του Ομίλου Vodafone, Joakim Reiter, πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Εκεί τόνισε τη σημασία του 5G όχι μόνο για τη διασυνδεδεμένη κοινωνία, αλλά και για τα οφέλη του στη διάρκεια του lockdown, όπου η ανάγκη για bandwidth είναι αυξημένη. Σημείωσε επίσης ότι η Ευρώπη βρίσκεται πίσω στις ψηφιακές υποδομές, αλλά και στις ψηφιακές δεξιότητες.
 • Όταν κάνετε έρευνα αγοράς για νέα ευρυζωνική σύνδεση, θα έχετε παρατηρήσει ότι η ταχύτητα δεν αναφέρεται ποτέ μόνη της, αλλά έχει το πρόθεμα «έως». Τουλάχιστον στα ADSL και VDSL, γιατί η οπτική ίνα είναι άλλη ιστορία. Τα «ψιλά γράμματα» όμως βρίσκονται όχι στο έως, αλλά στο «από», που φυσικά δεν αναφέρεται ποτέ. Έτσι, παίζει να πληρώνετε «έως 24 Mbps» και να συνδέεστε με… τα 12 από αυτά. Βλέπετε, είναι μία από τις περιπτώσεις που η ποσότητα καθορίζει την ποιότητα!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Η ΕΕΤΤ αποφάσισε πως αυτό είναι αθέμιτη πρακτική. Σύμφωνα λοιπόν με τον Εθνικό Κανονισμό Ανοιχτού Διαδικτύου, οι πάροχοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους πελάτες, υπάρχοντες και δυνητικούς για την πραγματική ταχύτητα που θα απολαμβάνουν.
 • Αν η ταχύτητα σε ADSL είναι 30% χαμηλότερη από τη δηλωμένη, και 20% σε VDSL, ο πάροχος έχει ένα μήνα για να βελτιώσει τη γραμμή του πελάτη, πριν αυτός προβεί -εφόσον το επιθυμεί- σε καταγγελία του συμβολαίου.
 • Σίγουρα θετική εξέλιξη για την προστασία των καταναλωτών, αλλά και για την ανάπτυξη των υποδομών, αφού με αυτό τον τρόπο, οι πάροχοι θα έχουν ένα παραπάνω κίνητρο να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους!
 • Όλα αυτά βέβαια μετά τα lockdown, που όπως είναι αναμενόμενο επιβαρύνει ιδιαίτερα τα δίκτυα, με αποτέλεσμα να μην προσφέρεται αυτή η εποχή για τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις!
 • Μεγάλη κινητικότητα και στην Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία σχεδιάζει την προκήρυξη έργων συνολικής αξίας 65,2 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για ένα εκτενές σύνολο υπηρεσιών του Δημοσίου, τόσο για τους πολίτες όσο και για τα σώματα ασφαλείας.
 • Έχουμε όμως και έργα αξίας 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά θα βοηθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ήτοι το 20% του συνολικού ποσού.
combox
 • Με αυτά τα έργα αναμένεται να βελτιωθεί και η θέση της Ελλάδας στον διεθνή δείκτη DESI. Περιλαμβάνουν τηλεπικοινωνιακές υποδομές, υπηρεσίες του Δημοσίου, επιχειρηματικότητα, καινοτομία και ψηφιακές δεξιότητες.
 • Βέβαια -σαν έτοιμος από καιρό- ο όμιλος ΟΤΕ, όπως δείχνουν όλα, θα διεκδικήσει τη μερίδα του λέοντος από τα έργα, αφού φέρεται ως ο μεγαλύτερος system intergrator στην Ελλάδα.
 • Φυσικά, ενδιαφέρονται και οι άλλοι, αλλά ή θα πρέπει να μάθουν γρήγορα τα «κόλπα» ή να προσλάβουν αυτούς που τα ξέρουν, γιατί «οι εξαιρέσεις είναι κανόνες… χωρίς εξαιρέσεις»!
 • Ο CEO της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, έδωσε συνέντευξη στο Κυπριακό FORBES, στην οποία αναφέρεται στον ρόλο των τηλεπικοινωνιών, όπως αναδείχθηκε μέσα από τη μάχη με την πανδημία, ενώ υπογράμμισε τη σημασία τους για τη διατήρηση της Κύπρου στην ομάδα των κρατών που θεωρούνται σύγχρονα.
 • Βάσιμες υποψίες ότι οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που προσφέρονται από την «YOLKA MOBILE CYPRUS», της εταιρείας Fresh Point Technology, παραβιάζουν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς σχετικά με την περιαγωγή (Roaming) εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατυπώνονται από τον Επίτροπο Επικοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπειτα από σχετική έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα.
 • Συγκεκριμένα, η εταιρεία Fresh Point Technology υπό την εμπορική επωνυμία «YOLKA MOBILE» προσφέρει στην κυπριακή αγορά υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μέσω της διανομής ισπανικών καρτών SIM. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η παροχή δικτύου ή/και υπηρεσιών κατά παράβαση του Νόμου αποτελεί ποινικό αδίκημα. Παράλληλα, πρόσωπα τα οποία εν γνώση τους χρησιμοποιούν δίκτυα ή/και υπηρεσίες που παρέχονται κατά παράβαση του Νόμου, θεωρούνται ομοίως ως ενεργούντες έναντι του Νόμου και κατ’ επέκταση ως ένοχα ποινικού αδικήματος.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Είδες η ΔΕΗ; Αποφάσισε να μπει στις τηλεπικοινωνίες. Για την ακρίβεια είναι η δεύτερη φορά που το προσπαθεί - με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Η πρώτη, όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι ήταν με την Tellas που ξεκίνησε «με τη δύναμη της ΔΕΗ» αν θυμάστε την περίφημη ατάκα…
 • H αλήθεια είναι ότι το ιδανικό θα ήταν ο συνδυασμός του backbone της Grid Telecom με το τελικό δίκτυο της ΔΕΗ. Η οποία (ΔΕΗ), έχει επιπλέον το asset ότι μπαίνει σε πολλά σπίτια, αφού έχει πολλούς οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς πελάτες.
 • Αντί γι’ αυτό, έχει δημιουργηθεί η αίσθηση -αλλά όχι η σιγουριά- ότι θα προσφέρει το δίκτυό της σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ενδεχομένως και για UFBB. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε σκάψιμο, ούτε δικαιώματα.
 • Τώρα πως θα γίνει αυτό, μη ρωτάτε. Έχουν προσληφθεί πάντως εξειδικευμένα στελέχη και αν τα αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους οι δεινόσαυροι, θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
 • Σε κάθε περίπτωση για την ώρα ισχύει η ατάκα συναδέλφου «Θέλω να το δω λίγο το πλάνο της ΔΕΗ γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, ούτε είναι ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει».
 • Με τους Έλληνες καταναλωτές φέτος πιο εξοικειωμένους από ποτέ στις ηλεκτρονικές αγορές, η Black Friday σε συνδυασμό με το lockdown εκτόξευσαν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες για καταναλωτικά αγαθά. Το αποτέλεσμα; Η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου αποτελεί το νέο ρεκόρ σε ημερήσια δαπάνη που πραγματοποιήθηκε από τους καταναλωτές στα online φαρμακεία, και την 2η μεγαλύτερη ημερήσια δαπάνη στα οnline supermarkets, μετά την 5η Νοεμβρίου, την ημέρα πριν την έναρξη του 2ου lockdown.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Συγκεκριμένα, με +319% εκτοξεύτηκε η αξία στις οnline αγορές καταναλωτικών αγαθών από τα supermarkets και με +103% από τα φαρμακεία για το διάστημα 1-27 Νοεμβρίου 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
 • Η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έδειξε μάλιστα επιπλέον άνοδο με +26% στα online supermarkets και +104% στα online φαρμακεία σε σχέση με τις 3 προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου 2020.
 • Τα στοιχεία αυτά καταγράφηκαν σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group που επιτρέπει σε προμηθευτές και εμπόρους καταναλωτικών αγαθών να έχουν πρόσβαση σε εμπορικά, marketing και τεχνολογικά δεδομένα για την στρατηγική τους στο ψηφιακό ράφι.
 • Για τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά δεν θα σας πούμε ακόμα νούμερα, γιατί η Black Friday διαρκεί και διαρκεί… Θα θέλαμε πάντως μία πλατφόρμα και στην αγορά μας, που να μετράει τόσο γρήγορα και με τόση ακρίβεια τις πωλήσεις!
 • Σε κάθε περίπτωση η Convert Group εκτιμά ότι η αξία των οnline αγορών από τα online Super Markets και τα οnline Φαρμακεία θα ξεπεράσει το 2020 τα 300 εκατ. ευρώ!
 • Κάτι τέτοια βλέπει η Amazon και -όπως είχαμε προαναγγείλει- ετοιμάζει την έλευση της στην Ελλάδα και τη δημιουργία ενός κέντρου διανομής στο Θριάσιο 16.800 τ.μ., που αναμένεται να απασχολήσει από 500 μέχρι 1.000 άτομα.
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Την 1η Δεκεμβρίου, η Qualcomm έχει προγραμματίσει εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσει τον νέο της κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 875.
Πέρα από βελτιωμένη φυσικά απόδοση, ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου chip είναι και η υποστήριξη της τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης Quick Charge 5 που φέρνει υποστήριξη έως και για 100W fast charging.
Σύμφωνα με διαρροή του Digital Chat Station, μάλιστα, πέντε νέες ναυαρχίδες της αγοράς θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, υποστηρίζοντας το πανίσχυρο chip.
Ανάμεσά τους η σειρά Samsung Galaxy S21, αλλά και το OnePlus 9 Pro, όπως και το Xiaomi Mi 11 Pro.
Δεν ξέρουμε αν όλες θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία φόρτισης της Qualcomm, ωστόσο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως νέες προτάσεις με τις κορυφαίες τεχνολογικές εξελίξεις της αγοράς.
Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα αλλάζουν και τα chipsets γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικά.
Όσο για το πονεμένο θέμα της φόρτισης του smartphone μας, πλέον δε χρειάζεται να αφήνετε τη συσκευή να γεμίζει ενέργεια όλο το βράδυ, καθώς με ελάχιστα λεπτά στους super chargers, θα μπορεί να μένει κοντά σας ολόκληρη την ημέρα.
Ενδεικτικά, το Quick Charge 5 μπορεί να γεμίσει μία μπαταρία έως το 50% σε πέντε μόλις λεπτά και κάπως έτσι λέμε απλά “ουάου” στις τεχνολογικές εξελίξεις.
cl8-sept-2019-600x80
Το πρώτο Redmi Watch ανακοινώθηκε, με την εταιρεία να παρουσιάζει ένα smartwatch με ορθογώνια σχεδίαση, πολλές fitness δυνατότητες και άλλα χαρακτηριστικά, σε προσιτή τιμή.
Η συσκευή έχει βάρος μόλις 35 γραμμάρια, ενώ διαθέτει έγχρωμη οθόνη 1,4 ιντσών με ανάλυση 320x320 pixels και 2.5D glass.
Όσον αφορά τις αποχρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις (μαύρη, λευκή και navy blue) μαζί με ίδιας απόχρωσης λουράκι από σιλικόνη (υπάρχουν ακόμη λουράκια σε ροζ και πράσινη απόχρωση).
Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα πάνω από 120 watch faces που μπορείτε να αλλάζετε μέσω του Mi Fit app.
Να σημειωθεί ότι το Redmi Watch υποστηρίζει Bluetooth 5.0 BLE και NFC, ενώ είναι αδιάβροχο έως τα 50 μέτρα.
Όσον αφορά τώρα τον κρίσιμο τομέα της αυτονομίας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φτάνει τις 7 ημέρες με κανονική χρήση και τις 12 ημέρες με ενεργοποιημένη τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ η πλήρης φόρτιση της συσκευής πραγματοποιείται σε 2 ώρες.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Οι rollable displays είναι μία από τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν πολύ, όπως φαίνεται, το επόμενο διάστημα, καθώς έχουμε δει κατασκευάστριες όπως η Oppo ή η TCL να μας έχουν ήδη δώσει την πρώτη γεύση από διάφορα σχετικά concepts που ετοιμάζουν.
Η LG, από την πλευρά της, μας έχει συστήσει μία rollable TV στη high-end Signature κατηγορία τηλεοράσεων, με κόστος που ξεκινάει από τα 60.000 δολάρια, ενώ πρόσφατα κατέθεσε μία πατέντα με το όνομα “Rollable” πιθανότατα για ένα LG smartphone με slide out οθόνη.
Τώρα, διαβάζουμε ότι θα αξιοποιήσει την τεχνολογία και σε ένα laptop στο μέλλον.
Η τελευταία πατέντα που διέρρευσε αφορά ένα νέο form factor για laptop με οθόνη 17 ιντσών που μπορεί να τυλιχθεί και να ξετυλιχθεί, δημιουργώντας μία συσκευή από τις 13,3 έως τις 17 ίντσες. Με βάση τη φωτογραφία, και άλλα στοιχεία του laptop, όπως το πληκτρολόγιο ή το touchpad, μπορούν να αναδιπλωθούν επίσης, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο όταν δε χρησιμοποιούνται.
Γενικά, πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή ιδέα που περιμένουμε να δούμε πότε θα αξιοποιηθεί σε ένα πραγματικό μοντέλο από την εταιρεία.
Προς το παρόν, είναι φυσικά μόνο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που όμως δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι κατασκευάστριες και τι μας περιμένει στο τεχνολογικό μας μέλλον.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin