Η United Group μιλά για τα επόμενα σχέδια της στη Forthnet

0

Στο σχεδιασμό της για τη Forthnet το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε χθες η United Group, θυγατρική της BC Partners. Πρόθεσή της είναι να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και να την αποσύρει από το Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η United σημειώνει ότι έχει ενεργοποιήσει τις σχετικές διατάξεις και αναμένεται να υποβάλει μια Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ προσθέτει: «Εάν η United Group αποκτήσει τουλάχιστον το 90% των κοινών μετοχών της Forthnet κατά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, θα αποκτήσει τελικά 100% μερίδιο στην εταιρεία, μέσω ενός συνδυασμού εξαγορών στο πλαίσιο της πρότασης ή και του δικαιώματος squeeze-out σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η είσοδος της United Group στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα άλλο ορόσημο στην ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξής της. Επισημαίνει, παράλληλα, πως η κίνηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση του ομίλου με έδρα την Ολλανδία ως ηγέτη της βιομηχανίας, που λειτουργεί σε οκτώ χώρες σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε σχετική δήλωσή της η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group αναφέρει: «Χαίρομαι που καλωσορίζω τους συναδέλφους μας από το Forthnet στην οικογένεια της United Group. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την εταιρεία που θα υλοποιηθούν με τη νέα ομάδα διαχείρισης. Το brand “Nova” της Forthnet είναι καλά εδραιωμένο στην Ελλάδα και διαβλέπουμε πολλές δυνατότητες. Έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού για να αυξήσουμε τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία μας σε τομείς όπως το περιεχόμενο και η τεχνολογία, σε συνδυασμό με την ευρύτερη τηλεπικοινωνιακή προσφορά μας, μπορούμε να προσφέρουμε μια κορυφαία εμπειρία χρήστη και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας».

Share.

Comments are closed.