Newsletter Banner 600x150_Nokia
wid-600x80-banner
600x80-electro
ics-600x80-banner

Από τα social media στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Τα βλέπαμε, τα διαβάζαμε, και ενίοτε κάναμε και προσπάθειες διαλόγου με τους εκφραστές της άποψης ότι το 5G προκαλεί με την ακτινοβολία του επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τι και αν επικαλούμασταν μελέτες, μετρήσεις, έρευνες και εκθέσεις; Εκείνοι ανένδοτοι συνέχιζαν να επικαλούνται τους αρχι-συνομωσιολόγους του YouTube και τους επιστήμονες του πληκτρολογίου.
Είδαμε δεκάδες απόφοιτους και καθηγητές, ενίοτε ανύπαρκτων πανεπιστημίων, να εγείρουν απίστευτα «επιχειρήματα», χωρίς πραγματικές αποδείξεις και γεμάτες αυθαίρετα συμπεράσματα.
Όμως, παρά το αβάσιμο των ισχυρισμών τους, όλοι έχουν δικαίωμα στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κάτι που το έπραξαν για πρώτη φορά στις 16 Δεκεμβρίου 2020, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της ΕΕΤΤ, με την οποία εγκρίθηκε η αδειοδότηση των παρόχων και η λειτουργία δικτύου 5G στην Ελλάδα.
Η αίτησή τους τότε απορρίφθηκε, και τώρα οι ίδιοι 50 συμπολίτες μας, κατέθεσαν αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, επικαλούμενοι θέματα ακτινοβολίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο διαγωνισμός για τις συχνότητες - άδειες, πραγματοποιήθηκε χωρίς να προηγηθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), δεν έγινε μελέτη επικινδυνότητας για τον άνθρωπο, και δεν ενημερώθηκε το κοινό.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, ετοιμάζονται να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των εναγόντων, ενώ αντιμετωπίζουν το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, αφού ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι οι ισχυρισμοί έχουν την ίδια βαρύτητα μέχρι αυτά να πλαισιωθούν με αποδείξεις.
Κάτι που ευτυχώς η επιστήμη παρέχει με αφθονία, και θεωρούμε ότι σύντομα οι όποιοι «ψεκασμένοι» ή μη, θα μπορούν να γυρίσουν στις… σπηλιές τους.
Μέχρι τις 5 Μαρτίου που θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης λοιπόν… εμπρός της Γης οι ψεκασμένοι!
cosmote-jan-2021
5g-research

Το 5G προσθέτει στην παγκόσμια οικονομία

Αφήνοντας πίσω τους συνομωσιολόγους, περνάμε την πρόσφατη έκθεση της PwC, υπό τον τίτλο «Powering Your Tomorrow», η οποία προβλέπει ότι στην παγκόσμια οικονομία θα προστεθούν έως το 2030, 1.3 τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ.
Η PwC βλέπει τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε οκτώ οικονομίες που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης (Αυστραλία, Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αμερική και Αγγλία), και για πρώτη φορά υπολογίζει την οικονομική επίδραση των νέων και υφιστάμενων εφαρμογών χρήσης του 5G στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική μέριμνα, τους καταναλωτές, τα μέσα και τις οικονομικές υπηρεσίες.
Τα οφέλη όμως δεν περιορίζονται μόνο στις οικονομίες των early adopters, αλλά επεκτείνονται και σε περιφερειακό επίπεδο. Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (EMEA) αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο από τις εφαρμογές του 5G στη βιομηχανία, λόγω του μεγέθους των κλάδων μεταποίησης.
Αναδεικνύεται η σημασία του περιφερειακού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσω προσεγγίσεων για την υιοθέτηση και τις ρυθμίσεις που αφορούν στην τεχνολογία.
Άλλωστε, όπως επισημαίνει η σχετική έρευνα από το 5G, δεν θα ωφεληθεί μόνο η βιομηχανία. Ιδιαίτερη ανάπτυξη φαίνεται στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τηλεϊατρική αλλά και οι έξυπνες υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας.
Σημαντικό μερίδιο ανάπτυξης δίνει η μελέτη της PwC στη συνδυαστική χρήσης έξυπνων μετρητών και δικτύων για εξοικονόμηση ενέργειας, προστασίας περιβάλλοντος, και φυσικά στην ανάπτυξη έξυπνων δικτύων Τεχνητής Νοημοσύνης, στον δρόμο προς τις έξυπνες πόλεις και τα αυτόνομα οχήματα.
engineered-for-complete-protection_600x80
mixalis-tsamaz-new

ΟΤΕ: οικονομία και ανάπτυξη

Ήρθε και η σειρά του ΟΤΕ να ανακοινώσει τα δικά του οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία -όπως αναμενόταν- έδειξαν ότι το 2020, ήταν μία δύσκολη χρονιά ακόμη και για τις τηλεπικοινωνίες, ακόμα και αν κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ήταν ο κλάδος που ευνοήθηκε από την πανδημία.
Το συνολικό αποτέλεσμα του ομίλου έκλεισε με μείωση 1,3% στα έσοδα και 0,5% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων.
Ουσιαστικά η μείωση προήλθε από την κινητή, και κατά κύριο λόγο από την περιαγωγή, λόγω της μειωμένης προσέλευσης τουριστών στη χώρα μας.
Για την ακρίβεια, ο οργανισμός απώλεσε μόνο από την περιαγωγή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι αν και τα έσοδα από υπηρεσίες σταθερής το 2020 παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα 2.939,7 εκατ. (-0,1%), τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής μειώθηκαν 4,3% στα 913,6 εκατ. ευρώ.
Παρά τις οικονομικές πιέσεις όμως, το επενδυτικό πλάνο παρέμεινε στην προγραμματισμένη τροχιά υλοποίησης, με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους, 945 χιλιάδες συνδρομητές να έχουν επιλέξει τις ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων οπτικής ίνας, προσφέροντας αύξηση 27,4% σε σχέση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.
Η διείσδυση των οπτικών ινών ανέρχεται πλέον στο 44% του συνόλου των συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών, μία αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση, ενώ υπάρχει αρκετό περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη.
Αν και η έξοδος από την πανδημία είναι πλέον ορατή, η διοίκηση δεν αφήνει ούτε στιγμή τη συνεχή της προσπάθεια για περιορισμό των δαπανών.
Στο τέλος του 2020, η μεταφορά των δραστηριοτήτων της πρώτης γραμμής σε θυγατρικές του Ομίλου, τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, τα οποία υιοθέτησαν περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι, και η πώληση των δραστηριοτήτων της σταθερής τηλεφωνίας της Ρουμανίας, κάλυψαν το κενό των εσόδων και ενίσχυσαν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, ώστε να έχει την απαραίτητη δυναμική για την επερχόμενη ανάκαμψη.
nl-4-1

Συνέδριο Digital Business: δείτε όλες τις παρουσιάσεις
(με ένα
click)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.000 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «Digital Business: Cloud, Data Centers & Digital Transformation» στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2021, που εστίασε σε θέματα με ιδιαίτερο τεχνολογικό ενδιαφέρον, όπως το digital transformation, το cloud computing και τα σύγχρονα data centers.
Το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου είναι ότι ο μετασχηματισμός των εταιρειών δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά αδήριτη ανάγκη, καθώς επίσης ότι δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογίας αλλά και κουλτούρας της κάθε επιχείρησης.
Στην επιτυχία συνέβαλε ασφαλώς το γεγονός ότι τα σημαντικότερα στελέχη από όλες σχεδόν τις εταιρείες του χώρου έδωσαν δυναμικά το «παρών» για να αναπτύξουν τις απόψεις τους, αλλά και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους πάνω στα θέματα που αναλύθηκαν τόσο στην ολομέλεια του συνεδρίου, όσο και στα workshops της επόμενης ημέρας.
Η εισαγωγική ενότητα της ολομέλειας περιλάμβανε τους χαιρετισμούς αλλά και τις ουσιαστικές τοποθετήσεις θεσμικών προσώπων, όπως του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητή Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, του Δημήτρη Γιάντση, Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας, του Απόστολου Κάκκου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Data Centers (EUDCA) και της Γιώτας Παπαρίδου, προέδρου του ΣΕΠΕ.
Ακολούθησε η πρώτη ενότητα Σύγχρονα Data Centers - The infrastructure that fuels growth, όπου είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν τις απόψεις τους για θέμα αξιόλογοι ομιλητές όπως οι: Θανάσης Τσικόγιας, Schneider Electric, Γιάννης Λιάπης, Huawei, Απόστολος Κάκκος, Lamda Hellix, Γιώργος Νώλης, Lancom και Θεοδόσης Θεοδοσίου, CL8
Η δεύτερη ενότητα με τίτλο Cloud Computing - Off site, on line, in case, ξεκίνησε με τις εισαγωγικές ομιλίες των: Αριστείδη Μελετίου, Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, ΓΓΠΣ, Αλέξανδρου Μηνά, Accenture και συνέχισαν οι: Χάρης Τσαβδάρης, Microsoft Greece, Cyprus & Malta, Θανάσης Πατσάκας, AWS, Χάρης Λιναρδάκης, IBM, Αλέξανδρος Μπεχράκης, & Ανδρέας Πολυράκης, Lamda Hellix, Ελένη Παπαδοπουλου, Doit Hellas και Αντώνης Ψαράς, Managing Director, Microbase.
Στην τελευταία ενότητα της 1ης ημέρας που είχε τίτλο Digital Transformation: It’s Not An Option. It’s a Necessity μίλησαν οι: Αντώνης Ρουσελιωτάκης, Social Handlers, CITM & IT Analyst, Βαγγέλης Γκούμας, Uni Systems, Παναγιώτης Κουρής, Office Line, Ανέστης Βατσιωαννίδης, Access it, Αντώνης Λίνας, ΟΤΕ Group, Μάνος Πέπης, Candi, Τάσος Γούσιος, Alpha Marketing Greece, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, UpCom, Βασίλης Βασιλειάδης, VividVibes και Γιάννης Δημητριάδης, [i2.d] technologies εστιάζοντας τόσο στην τεχνολογική πλευρά, όσο και στο γεγονός ότι ο μετασχηματισμός είναι θέμα αλλαγών και διαδικασιών στο σύνολο της επιχείρησης.
Την 2η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα workshops, όπου εξειδικευμένοι ομιλητές είχαν την δυνατότητα να εμβαθύνουν στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που διατίθενται στην αγορά, προκαλώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Τα workshops παρουσίασαν οι: Βαγγέλης Καραλής, Qivos, Αχιλλέας Ράπτης, Πέτρος Λιβάνιος και Φωτεινή Παπαγιαννάκη, Office Line, Ράντος Δημήτρης, Access It, Αλέξανδρος Μπεχράκης, & Ανδρέας Πολυράκης, Lamda Hellix, Νίκος Ζαχαριάδης, Ιωάννα Καρακώστα και Άγγελος Ζώμπρας, Lancom, Γιάννης Λιάπης, Huawei, Θανάσης Τσικόγιας, Schneider Electric
Τον συντονισμό της ροής του προγράμματος ανέλαβαν οι έμπειροι δημοσιογράφοι Τέτη Ηγουμενίδη, Δημήτρης Μαλλάς και Βαγγέλης Ξανθάκης.
Κάντε κλικ στο όνομα και την εταιρεία που σας ενδιαφέρει πιο πάνω για να δείτε την παρουσίαση ή το workshop και ….τα καλύτερα έρχονται!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
monitoring-600-2
 • Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας εντυπωσιάζουν όχι για τις γνώσεις τους ή για τις ικανότητες τους, αλλά για την επιμονή τους σε αυτό που θεωρούν ότι είναι το σωστό. Αυτή η μονομανία οδήγησε τους σύγχρονους νεολουδίτες από τις διαμαρτυρίες στα social media, να φτάσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή τους, αφορά μία από τις «αγαπημένες» υποτιθέμενες συνωμοσίες της εποχής, αυτή που θέλει το 5G να είναι… silent killer.
 • Συνολικά 50 συμπολίτες μας, ισχυρίζονται ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες διεξήχθη χωρίς να προηγηθεί στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ούτε μελέτη επικινδυνότητας για τον άνθρωπο, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκε επαρκώς το κοινό.
 • Φυσικά όλο αυτό θα μας οδηγήσει, μέσω μίας αναπόφευκτης λούπας, πίσω στο πόρισμα ότι το 5G είναι ασφαλές, αφού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι σχετικές μελέτες. Επιστημονικά τεκμηριωμένες, και όχι με τη μέθοδο του… «Αριθμού 23»!
 • Φαιδρό, είπατε; Μήπως περισσότερο φαιδρό από αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται, με ανθρώπους να κυκλοφορούν με κλωβούς Faraday στο κεφάλι; Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο του Κυρίτση για να καταλάβετε πως δουλεύει το πράγμα…
 • Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει σύντομα, και συγκεκριμένα αυτή την Παρασκευή, στις 5 Μαρτίου, οπότε στο επόμενο Weekly Telecom θα έχουμε περισσότερο και πιο… πικάντικο υλικό προς σχολιασμό!
 • Πάντως για να μη νιώθετε άσχημα, η εταιρεία Prolifics Testing δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δικής της έρευνας, σχετικά με τις χώρες που είναι οι πιο δύσπιστες απέναντι στο 5G. Τα ηνία κρατάει η Αμερική (no surprise), που έτσι κι αλλιώς «γεννάει» κάθε είδους… εκκεντρικότητες.
 • Οι περισσότερες χώρες της λίστας όμως, είναι ονόματα που δεν θα περιμέναμε, όπως Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, και αρκετά κράτη της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης! Το top 20 συμπληρώνουν χώρες από τις οποίες όντως θα περιμέναμε κάτι τέτοιο, όπως Νότια Αφρική, Τουρκία, Νιγηρία και Μεξικό.
samsung-feb-2021
 • Άλλη μελέτη, αυτή τη φορά από την Price Waterhouse Coopers, τονίζει τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει το 5G, και συγκεκριμένα τη δυνατότητα συνεισφοράς με 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ του πλανήτη μέχρι το 2030.
 • Βέβαια η μελέτη αφορά τις χώρες με ανεπτυγμένες οικονομίες, όπου υπάρχει και σχετικά προχωρημένη υλοποίηση του 5G, όπως Αυστραλία, Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αμερική και Αγγλία. Η εκτίμηση θέλει αυτά τα οφέλη να γίνονται περισσότερο εμφανή από το 2025 και μετά, οπότε και αναμένεται να έχει διαδοθεί το 5G σε ικανοποιητικό επίπεδο.
 • Ας γυρίσουμε στη χώρα μας για να ένα μικρό quiz: Ποιο θα είναι ένα από τα πραγματικά μεγάλα και ενδιαφέροντα projects στην Ελλάδα, που θα αξιοποιούν το 5G;
 • Απάντηση: Μα φυσικά, το campus network του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών. Ίσως είναι από τις περιπτώσεις που θα δούμε για πρώτη φορά πραγματικά πως θα αξιοποιηθεί το 5G, σε ένα σημείο που άπαντες ευελπιστούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να επισκεπτόμαστε όλο και πιο συχνά και με ασφάλεια…
 • Και μπορεί για την ώρα να μην κάνουμε ταξίδια, αλλά των φρονίμων Ευρωπαίων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Γι’ αυτό και άρχισαν να συζητούν τον επόμενο κανονισμό για το roaming.
 • Αυτός «θέλει» την ισχύ των παρόντων μέτρων, περί τελών περιαγωγής, να παρατείνεται για άλλη μία δεκαετία, και να προσφέρουν νέες βελτιωμένες υπηρεσίες στους Ευρωπαίους πολίτες.
 • Το highlight είναι ότι οι χρήστες θα έχουν το δικαίωμα να απαιτούν στο εξωτερικό την ίδια ποιότητα σύνδεσης mobile data που απολαμβάνουν στη δική τους χώρα, στο επίπεδο βέβαια που οι διεθνείς υποδομές το καθιστούν εφικτό. Άλλα οφέλη αφορούν την ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως και σε υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για ΑμΕΑ.
GY-1537-600X80-1
 • Τώρα, με τους ψηφιακούς νομάδες, το θέμα γίνεται όλο και πιο σύνθετο. Αν και όλα δείχνουν ότι σταδιακά πηγαίνουμε προς μία κατάσταση όπου όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις θα γίνονται μέσω apps επικοινωνίας. Γιατί νομίζετε ότι προμηθεύτηκε η ΕΥΠ τα νέα μηχανήματα παρακολούθησης που ελέγχουν πλέον και τις σχετικές εφαρμογές;
 • Στα εγχώρια θέματα μας τώρα, η Κοινωνία της Πληροφορίας θέτει σε δημόσια διαβούλευση τον διαγωνισμό για το gov-ERP που είναι ότι ακριβώς δηλώνει η ονομασία του. Δηλαδή ένα σύστημα ERP (Enterprise Resource Planning) που λειτουργεί online και διασυνδέει τις οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου με τα υπόλοιπα συστήματα του κρατικού cloud.
 • Μιλώντας για cloud, περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι (με βάση τα επίσημα στοιχεία), παρακολούθησαν το συνέδριο της Smart Press, «Digital Business: Cloud, Data Centers & Digital Transformation», διαπιστώνοντας ότι η τεχνολογική εξέλιξη δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη.
 • Και επειδή κάποιοι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε, και κάποιοι θα θέλατε να δείτε και πάλι τι είπαν οι leaders της αγοράς για τα Data Centers, το cloud και το digital transformation σας δίνουμε την καλύτερη λύση.
 • Κάντε κλικ στο πρόγραμμα, βρείτε τον ομιλητή που θέλετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο που είναι μπροστά από το όνομά του. Θα οδηγηθείτε κατευθείαν στη συγκεκριμένη επιλογή. Δυνατό;
 • Κάτι ενδιαφέρον που μάθαμε στο εν λόγω συνέδριο είναι ότι το data hub της Microsoft έχει πλέον όνομα, αφού τουλάχιστον στο εσωτερικό της Microsoft ονομάζεται Greece South. Άντε, με το καλό!
 • Επίσης, σημειώστε στην ατζέντα σας το συνέδριο Women in Digital, δείτε το overview και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή. Θα είναι κάτι μοναδικό που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας! Πότε θα γίνει; Μα, στις 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!!!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα αναλυτικά οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ για το 2020. Όπως οι υπόλοιποι πάροχοι, έτσι και ο ΟΤΕ παρουσίασε μικρή πτωτική πορεία, με μειωμένα τα έσοδα του κατά 1,3%. Η απώλεια προήλθε κυρίως από την αναγκαστικά μειωμένη χρήση του roaming, που επέβαλλαν οι περιορισμοί και απαγορεύσεις ταξιδιών στο εξωτερικό.
 • Στον αντίποδα πάντως, η σταθερή ευρυζωνικότητα σημείωσε αύξηση κατά 27,4%. Συμπληρωματικά με την πώληση της Telecom Romania, και το εκτενές πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που εκμεταλλεύτηκαν πάνω από 1.300 υπάλληλοι του ομίλου, ο ΟΤΕ κατάφερε να διαμορφώσει μία ισορροπημένη εικόνα. Αν σας ενδιαφέρει η γλώσσα των αριθμών, δείτε εδώ τα πλήρη στοιχεία.
 • Ενδιαφέρον στοιχείο και απόρροια της νέας πραγματικότητας, είναι ότι το 2020 έκλεισε με 55 χιλιάδες καθαρές νέες γραμμές σταθερής τηλεφωνίας!!! Η πανδημία έφερε ξανά στα σπίτια μας το σταθερό τηλέφωνο!
 • Αυτό που ξεχώρισε στην παρουσίαση -εκτός από τα αποτελέσματα- ήταν οι ατάκες για τον ανταγωνισμό, όπου ο μεν Μεγαράρχης είπε «Σεβόμαστε τους ανταγωνιστές μας, αλλά επικεντρωνόμαστε στα του οίκου μας. Οι ανταγωνιστές μας, χρειάζεται να πραγματοποιήσουν μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές για να προσφέρουν αντίστοιχες με τις δικές μας υπηρεσίες».
 • Ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης ανέφερε ότι ο ανταγωνισμός «δεν έχει αλλάξει και πολύ». Ωστόσο, όταν έγινε αναφορά στα πακέτα των κόκκινων, υπήρξε η παραδοχή «αν η αγορά θα αλλάξει θα το δούμε».
 • Η αίσθησή μας, είναι ότι δεν είναι θέμα πρωτιάς. Αυτή την έχουν και το ξέρουν. Είναι θέμα διαφοράς, αφού απλά θέλουν να κρατήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Δεν θέλουν να είναι πρώτοι. Θέλουν να είναι «μακράν πρώτοι».
 • Άλλωστε, ισχύει και αυτό που έχει πει η Αμερικανίδα τενίστρια Serena Williams: -Δεν μπορώ να πω: «Α, κέρδισα το Wimbledon. Τώρα μπορώ να χαλαρώσω». Μα, τότε είναι που θα προσπαθήσουν να με κερδίσουν όλοι!
combox
 • Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο, είναι ότι στη σκακιέρα της αγοράς απομένουν μία-δύο κινήσεις για να ολοκληρωθεί η παρτίδα και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Την επόμενη κίνηση τη μαντεύουν όλοι και συζητούν γι’ αυτήν. Το θέμα είναι αν έχουν αρχίσει οι συζητήσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων, όπως λένε οι σχετικές φήμες. Μην περιμένετε βέβαια να βγάλουν και ανακοινωθέν…
 • Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος ότι οι «πωλητές» έχουν κάνει σχεδόν την απόσβεσή τους, θα πάρουν και άλλα χρήματα από το real estate, οπότε γιατί να βιαστούν; Η βιασύνη είναι συνέταιρος της αποτυχίας. Κατά τη γνώμη μας πάντως, ισχύει η γαλλική παροιμία «βιαστείτε σιγά»!!!
 • Από την πλευρά των Vodafone και Wind, η Vantage Towers ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, και να ωφελήσει την κοινοπραξία κατά 3-4 δισεκατομμύρια ευρώ! Είδες το tower real estate
 • Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Όπως δείχνουν όλα σύντομα κάποιοι θα χτίζουν υποδομές με την ίδια ευκολία που άλλοι χτίζουν ξενοδοχεία στη Μονόπολη. Μόνο που για να κάνεις χρήση θα πληρώνεις…
 • Η Forthnet - Nova ξεκίνησε μία ενδιαφέρουσα διαφημιστική καμπάνια που τα δίνει όλα δωρεάν για 2 μήνες. Αν μη τι άλλο, βρήκαμε αρκετά δυναμική την προσέγγιση Nova3play με 100 Mbps. Ελπίζουμε να σηματοδοτεί το μεγάλο comeback της εταιρείας. Why not?
 • Στον τομέα των ταχυμεταφορών, που έχει αναδειχθεί σε νευραλγικό, στις περιόδους των lockdowns, πραγματοποιείται μία νέα σημαντική στρατηγική συνεργασία, μεταξύ του GRECA και της γνωστής εταιρείας courier, DHL.
 • Η συνεργασία περιλαμβάνει διάφορα εκπαιδευτικά workshops, όπως και τη δημιουργία ενός κέντρου γνώσεων, σχετικά με τις ταχυμεταφορές και όλες τις πτυχές του ηλεκτρονικού εμπορίου. Και έπεται συνέχεια από τον GRECA για το last mile!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Αυτό που μας κάνει πάντως εντύπωση τον τελευταίο καιρό είναι τα πολύ καλά e-shop που εδρεύουν εκτός Αθηνών, με αξιοσημείωτη δράση και πολύ καλά αποτελέσματα. Όπως μου έλεγε φίλος, που στο παρελθόν έχει θητεύσει στις εξέδρες του Αλκαζάρ…. «ήρθε η ώρα του Βαλαώρα»!
 • Και επειδή όλα έχουν να κάνουν με την εμπειρία του πελάτη, δείτε το πολύ καλό workshop του Βαγγέλη Καραλή της Qivos στο συνέδριο Digital Business και κατεβάστε και το σχετικό whitepaper για την ανάλυση RFM. Η γνώση είναι δύναμη!
 • Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που μπορούν να μειώσουν την ωφέλιμη διάρκεια «ζωής» των mobile συσκευών, είναι η υποστήριξη τους με ενημερώσεις ασφαλείας.
 • Η Samsung ανακοίνωσε πως τόσο τα smartphones όσο και τα νέα tablets της, θα λαμβάνουν security updates για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία τους. Χονδρικά, σε αυτό το πλάνο υπάγονται συσκευές μέχρι και δύο γενιές πριν, αυτή τη στιγμή.
 • Και στο Διάστημα είχαμε πολλές και δυνατές εξελίξεις αυτές τις μέρες. Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα και ο Αστρονομικός Σταθμός Χολομώντα, είναι δύο νέα ελληνικά τηλεσκόπια που υπάγονται πλέον στους πόρους του προγράμματος Fiber in the Sky, του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού. Τα δύο αυτά τηλεσκόπια θα εξοπλιστούν με τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων μέσω λέιζερ αντί ραδιοκυμάτων.
 • Φυσικά τα διαστημικά νέα αυτής της περιόδου, κατακλύζονται από το διαστημικό όχημα Perseverance (Επιμονή) που έχει προσγειωθεί στον Άρη και μεταδίδει πολύτιμα δεδομένα για τον κόκκινο πλανήτη. Η Thales έχει παράσχει το σύστημα λέιζερ που ενσωματώνεται στη SuperCam του οχήματος. Έτσι βοηθάει στην χημική και οργανική ανάλυση των δειγμάτων που συλλέγονται, και κατ’ επέκταση στην αναζήτηση μικροβιακής ζωής.
 • Με τον δικό της εξοπλισμό βοηθάει και η Hewlett Packard Enterprise στην κατάκτηση του διαστήματος, σε συνεργασία με τη NASA. Συγκεκριμένα, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εγκαθίσταται ο υπολογιστής Spaceborne Computer-2, ειδικά εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά edge computing. Φυσικά, είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αντέχει τους κραδασμούς της εκτόξευσης στο Διάστημα, και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στον ίδιο τον Σταθμό.

Η ατάκα της εβδομάδας:

Μία μέρα, οι μηχανές θα είναι σε θέση να δώσουν λύση σε όλα τα προβλήματα, καμία τους όμως ποτέ δε θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα. (Albert Einstein, 1879 - 1955).
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
anycast-m4-plus-600x80
Στην πρόσφατη CES πληροφορηθήκαμε για τα σχέδια της LG που αφορούσαν στην ανάπτυξη ενός smartphone με rollable display, το οποίο θα αποτελούσε ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον concept.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν μάλλον δεν πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον την εν λόγω συσκευή, καθώς σύμφωνα με το report του Yonhap News (το οποίο σημειώστε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί), η LG ανέστειλε επ’ αόριστον την ανάπτυξη του high-tech smartphone της.
Αυτή η είδηση βέβαια έρχεται να «κουμπώσει» με τις φήμες που εμφανίζουν την LG να αποσύρεται από την αγορά των smartphones, παρόλα αυτά ούτε για τον τερματισμό του rollable phone υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση, ούτε για τις κακές γλώσσες που θέλουν τους Κορεάτες να ρίχνουν λευκή πετσέτα και να αποχωρούν από την αγορά.
Επιπλέον, το παραπάνω report ισχυρίζεται ότι ήδη οι προμηθευτές της LG με hardware parts προσανατολίζονται στο να ζητήσουν αποζημιώσεις, καθώς η κορεατική εταιρεία είχε συνάψει αρκετές εμπορικές συμφωνίες μαζί τους. Όπως και να έχει βέβαια, από τη στιγμή που δεν έχουμε τίποτα επίσημο αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, καλό θα ήταν να κρατάμε μικρό καλάθι.
cl8-sept-2019-600x80
Το Oppo X 2021 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι ως concept phone, και τώρα, στο πλαίσιο του ασιατικού Mobile World Congress, στη Σαγκάη, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει την εντυπωσιακή μορφή του. Πρόκειται για ένα foldable smartphone, του οποίου η οθόνη διπλώνει και ξεδιπλώνει από τις 6,7 στις 7,4 ίντσες.
Γι’αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί δύο κινητήρες από ατσάλι, που επιτρέπουν την κυλιόμενη αναδίπλωση της εύκαμπτης οθόνης σε άξονα 6,8 χιλιοστών. Έτσι, έχει καταφέρει να διατηρήσει και το πάχος του κινητού σε αποδεκτό επίπεδο.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Από τον Ιανουάριο η Samsung είχε ανακοινώσει ότι τα Galaxy Watch 3 και Galaxy Watch Active 2 θα αποκτούσαν δυνατότητες για ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG).
Τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσουν αυτό το χαρακτηριστικό οι χρήστες 31 χωρών συνολικά, και ναι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Απλώς πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Samsung Health Monitor που μπορείτε να κατεβάσετε από το Galaxy Store.
Εκτός αυτού, το ρολόι σας θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένο με την τελευταία έκδοση του firmware.
Αρχικά, θα σας ζητηθεί να μετρήσετε τρεις φορές την πίεση σας με ένα αυτόνομο πιεσόμετρο, και να καταχωρήσετε τα αποτελέσματα στην εφαρμογή, ως τιμές αναφοράς. Από εκεί και πέρα, απλά χρησιμοποιείτε τους αισθητήρες του ρολογιού για τις μετρήσεις σας.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin