Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 8-10-20 sent

Ανακατατάξεις στη Forthnet

Καραμπόλες και αλλαγές στα μετοχικά μερίδια της Forthnet φέρνει η μετατροπή τμήματος του ομολογιακού δανείου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας σε μετοχές, η οποία ενεργοποιήθηκε μετά την είσοδο της BC Partners Holdings στην εισηγμένη της Κάντζας.
Έτσι, η συμμετοχή της Wind μειώθηκε πλέον από το 21,05% στο 14,1%, γέρνοντας όλο και περισσότερο την πλάστιγγα της πλειοψηφίας προς την πλευρά των νέων ιδιοκτητών.
Φαίνεται μάλιστα ότι το Group της United, έχει αποφασίσει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το μερίδιο του στη Forthnet, αφού η επόμενη κίνηση του θα είναι να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6%, τις οποίες σήμερα κατέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Αττικής.
Όλα δείχνουν ότι η BC Partners που κατέχει ήδη το 33,2% της εισηγμένης, θα ενεργοποιήσει το δικαίωμα προαίρεσης μέσω της θυγατρικής της, Newco United Group Hellas, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό ποσοστό των εταιρειών της United στο τραπέζι των μετόχων, θα είναι πια στο 55,8% και θα της ανήκει ο απόλυτος έλεγχος.
Όσον αφορά στο management, αν και οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν εκφράσει επισήμως τις προθέσεις τους, ο Νίκος Σταθόπουλος, συνεργάτης της BC Partners και πρόεδρος της United Group έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με τους προέδρους των ελληνικών ΠΑΕ για τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων από τη Nova και η αίσθηση είναι ότι έχει συμφωνήσει με κάποιες από αυτές.
Βλέπετε, από τη στιγμή που ο συνομιλητής έχει λεφτά να ρίξει στο τραπέζι, τα πράγματα είναι εύκολα και η συνεννόηση ….αναμενόμενη.
cosmote-oct-2020-600x80
nasos-zarkalis-wind

Νάσος Ζαρκαλής: Προχωράμε με τις δικές μας δυνάμεις!

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind, αναφέρεται στις επόμενες κινήσεις της εταιρείας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο 5G και προβλέπει οριακή πτώση φέτος στα έσοδα λόγω COVID19. Συγκεκριμένα ανάμεσα στα άλλα είπε:
«0 συνδυασμός των ισχυρών λειτουργικών μας αποτελεσμάτων και των ταμειακών διαθεσίμων μάς δίνει τη σιγουριά ότι θα μπούμε δυναμικά στη νέα τεχνολογία του 5G με δικές μας δυνάμεις χωρίς να χρειαστούμε κεφαλαιακή ενίσχυση
Ούτως ή άλλως η Wind την τελευταία δεκαετία εξελίσσεται και μεγαλώνει με τις δικές της δυνάμεις με καθαρή οργανική ανάπτυξη και χωρίς να έχει χρειαστεί να λάβει επιπλέον κεφάλαια ως ενίσχυση από τους μετόχους της πέρα από ένα μικρό ποσό της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ που μπήκε στην εταιρεία το 20ΐ6 Το γεγονός αυτό μας κάνει να νιώθουμε σιγουριά για την επόμενη μέρα προχωράμε με την προετοιμασία θα περιμένουμε προφανώς να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απονομή του φάσματος του 5G και αμέσως μετά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είμαστε έτοιμοι να λανσάρουμε τις πρώτες υπηρεσίες 5G, ξεκινώντας από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ανάλογα με το πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το 5G, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και περισσότερες λεπτομέρειες για τα κεφάλαια που θα επενδυθούν ειδικά για τον σκοπό αυτό
Έτσι κι αλλιώς όμως οι απαιτήσεις της άδειας είναι αρκετά υψηλές προβλέποντας ότι μέσα στην πρώτη τριετία από την απονομή του φάσματος θα πρέπει να υπάρχει πληθυσμιακή κάλυψη 60% σε υπηρεσίες 5G ποσοστό αρκετά υψηλό για μία χώρα με τη μορφολογία της Ελλάδας
Γενικότερα πάντως για το 5G κι επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για τις αλλαγές που θα επιφέρει είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη σε τεχνολογικό επίπεδο και έχει πολλά στοιχεία που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της επαναστατικής τεχνολογίας
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε μερικά χρόνια θα βλέπουμε πίσω και θα αναρωτιόμαστε πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που ζούμε κι εργαζόμαστε κι ένα συστατικό στοιχείο αυτής της αλλαγής θα είναι η έλευση της τεχνολογίας του 5G Την ίδια στιγμή όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να δούμε μέσα στους επόμενους 6 12 ή ι8 μήνες κάποια θεαματική αλλαγή στη ζωή μας Το λέω αυτό γιατί βλέπουμε με κάποια ανησυχία να δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες και μία υπερβολική μυθοπλασία πίσω από την τεχνολογία του 5G
Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς να δει το 2022 ή το 2023 οτους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας Υπάρχουν χώρες που έχουν ήδη λανσάρει 5G εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σίγουρα θα υπάρχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα γύρω από το 5G ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη
Έχουμε παρατηρήσει ότι όποτε δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες αυτό δεν κάνει καλό στην αγορά. Όταν έγινε το λανσάρισμα του 4C σε αντίθεση με το 3G δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες ωστόσο το 4G τελικά άλλαξε τον τρόπο που ζούμε από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η ευκολία της συνεχούς διασύνδεσης της εύκολης ενημέρωσης των χιλιάδων εφαρμογών.
Δείτε όλη τη συνέντευξη ακολουθώντας το link
https://www.protothema.gr/sunday-editions/?dt=24-10-2020
samsung-note20-banner
ote-headquarters

Εθελουσία στο παρά πέντε από τον ΟΤΕ

Εν όψει των αλλαγών που πραγματοποιούνται με στόχο τον μετασχηματισμό του ομίλου ΟΤΕ και αφορά τη δημιουργία των νέων θυγατρικών, έχει ενεργοποιηθεί ένα νέο πακέτο εθελουσίας εξόδου.
Ήδη, από τις 19 Οκτωβρίου που ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα οι αιτήσεις πέφτουν «βροχή», αφού αρκετοί εργαζόμενοι βλέπουν ότι σύντομα οι εθελούσιες θα περιοριστούν μετά τη δημιουργία των θυγατρικών, ενώ το απολύτως βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι ποτέ τόσο γαλαντόμες οι παροχές.
Γι’ αυτό το πακέτο εθελουσίας ο Οργανισμός σκοπεύει να διαθέσει συνολικά 150 εκατ. ευρώ, ποσό που επαρκεί για περίπου 800 εργαζομένους.
Όλα δείχνουν ότι αυτό το νούμερο θα συμπληρωθεί πολύ γρήγορα, αφού ήδη, μόλις σε μία εβδομάδα, κατατέθηκαν περισσότερες από 600 αιτήσεις.
Γενικά οι εθελούσιες του Ομίλου, συγκεντρώνουν πάντοτε την προτίμηση των εργαζομένων, αφού κατά κανόνα είναι πλουσιοπάροχες, δεδομένων βέβαια των συνθηκών. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο αποχώρησαν περίπου 450 εργαζόμενοι και το καλοκαίρι περίπου 280.
Ο εταιρικός μετασχηματισμός της εταιρείας, ουσιαστικά θα αλλάξει δια παντός την εταιρική δομή και κάθε θυγατρική θα αποκτήσει τη δική της αυτονομία.
Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία θυγατρικής των τεχνικών υπηρεσιών η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη με περίπου 3.200 άτομα, τη θυγατρική της εξυπηρέτησης πελατών με 1.150 και την e-value με περίπου 750 εργαζόμενους.
Άρα, τυχόν μελλοντική εθελουσία θα αφορά ίσως τις τεχνικές υπηρεσίες που θα έχουν τον υψηλότερο αριθμό εργαζομένων, με υψηλή εξειδίκευση, χαμηλή κινητικότητα και υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας.
monitoring-600-2
digital-map

Αρχίζει το project «Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης»

Το νέο project της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ονομάζεται «Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης» και είναι ένα ακόμα καινοτόμο βήμα για την εξάλειψη της πολυτυπίας συστημάτων, πολυδιάσπασης οργανισμών και φορέων και γενικότερα την δημιουργία τάξης, μέσα από το χάος στους τομείς ιδιοκτησίας, δόμησης, εκμετάλλευσης ή και προστασίας της ακίνητης περιουσίας.
Κτηματολόγιο, Πολεοδομίες, Υποθηκοφυλακεία, Δήμοι, Περιφέρειες και δεκάδες άλλοι φορείς θα συμμετέχουν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή γεωχωρική πληροφορία που βρίσκεται διασκορπισμένη, έρμαιο της φθοράς και της διαφθοράς.
Στόχος του, είναι η βελτίωση και διεύρυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επενδυτών, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων υπηρεσιών «μίας στάσης» για τις οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Δόμηση στους τομείς Τουρισμού, Παραγωγικών - Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων και Κατοικίας.
Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην αποδοτικότητα του εκάστοτε δημόσιου φορέα, παρέχοντας όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για την ορθότερη λήψη αποφάσεων, την ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, καθώς και την εφαρμογή διορθωτικών και αναπτυξιακών ενεργειών, ώστε να επιτευχθούν οι στρατηγικές κατευθύνσεις.
Ένα τέτοιο σύστημα θα βοηθήσει τις επενδύσεις στο χώρο των ακινήτων, τις κατασκευές και τα έργα, δημιουργώντας ένα υγειές και δομημένο περιβάλλον.
Έτσι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και αυτό το έργο, αφού την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, θέση και υποστήριξη της Παραγωγικής Λειτουργίας του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και του Εθνικού Μητρώου Υποδομών».
Ο προϋπολογισμός του έργου 36,625 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης 30%.
Οι δαπάνες του έργου θα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και συγκεκριμένα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 24 μήνες. Άντε με το καλό…
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Ο τίτλος της εβδομάδας θα μπορούσε να είναι «περιμένοντας τους φακέλους»… Η 30η Οκτωβρίου είναι μία σημαντική ημερομηνία, γιατί θα γνωρίζουμε με απόλυτη σαφήνεια αν υπάρχει τελικά τέταρτος παίκτης στη δημοπρασία για τις συχνότητες του 5G.
 • Για την ώρα κυκλοφορούν πολλές φήμες για πιθανούς και -κυρίως- για απίθανους ενδιαφερόμενους, στην λογική «εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς». Και επειδή δεν είμαστε «παπατζήδες» δεν θα υποκύψουμε στη φημολογία. Άλλωστε, κοντός ψαλμός αλληλούια!
 • Η πιο πρόσφατη φήμη πάντως θέλει τη Forthnet να κατεβαίνει στο διαγωνισμό για να αποκτήσει συχνότητες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει σαν μοχλό πίεσης σε μελλοντική αγορά. Ναι, θα απαντήσουμε, αλλά οι συχνότητες συνεπάγονται και υποχρεώσεις ανάπτυξης δικτύου, και δεν μπαίνουν απλά στο ψυγείο, προκειμένου να «εργαλειοποιηθούν» εν καιρώ…
 • Μιας και μιλάμε για το συγκεκριμένο δίκτυο, είναι πλέον ξεκάθαρο, αφού πέρασε από 40 κύματα… σε ποιον ανήκει πλέον η Forthnet! Την πλειοψηφία κατέχει βεβαίως η BC Partners με 33%, ενώ η θυγατρική της, United Group, έχει το δικαίωμα προαίρεσης για το 22% που ανήκει στις πιστώτριες τράπεζες. Όσον αφορά τη Wind, αυτή τη στιγμή το ποσοστό της διαμορφώνεται στο 14%.
 • Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η διοικητική ομάδα της εταιρείας. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, και ποιοι… θα έρθουν. Πάντως ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της BC Partners, έχει ήδη κάνει σημαντικές συζητήσεις με τις ελληνικές ΠΑΕ για μετάδοση των αγώνων μέσω της Nova. Δηλαδή, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ πλατφορμών συνδρομητικής TV στην Ελλάδα.
GY-1537-600X80-1
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Στην ίδια έρευνα η Κύπρος ανέβηκε στην 40η θέση έχοντας καταγράψει ένα άλμα 14 (!) θέσεων.
 • Καλή ιδέα αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η πρωτοβουλία εθελούσιας εξόδου που εφαρμόζει ο ΟΤΕ, καθώς μέχρι στιγμής, συγκεκριμένα από τις 19 μέχρι τις 23 του μήνα, έχουν υποβληθεί πάνω από 600 αιτήσεις. Η πρωτοβουλία έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, και θα η διαδικασία διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.
 • Από τις προηγούμενες εθελούσιες εξόδους, αποχώρησαν 450 εργαζόμενοι την άνοιξη και άλλοι 280 το καλοκαίρι. Από αυτούς, κάποιοι είχαν υποβάλλει αιτήσεις το 2019, και απλά περίμεναν να «ανοίξουν» νέες θέσεις.
 • Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αποχώρηση συνολικά 800 εργαζομένων, υπό την παρούσα εθελούσια, η οποία χωρίζεται σε δύο προγράμματα.
 • Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο έρχεται να εμπλουτίσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Το Τεχνικό Επιμελητήριο διεξάγει διαγωνισμό για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη της Ελλάδας.
combox
 • Έχει προϋπολογισμό περίπου 45 εκατ. ευρώ, διάρκεια δύο ετών, και τα έξοδα θα αναλάβει το υπουργείο υποδομών και μεταφορών. Το deadline υποβολής προσφορών είναι 26 Νοεμβρίου και το άνοιγμα τους στις 2 Δεκεμβρίου.
 • Και πρόκειται όντως για σημαντικό έργο, αφού σκοπός είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος που θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει τις γεωχωρικές πληροφορίες από φορείς της δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία ιδιοκτησίας, δόμησης, εκμετάλλευσης ή και προστασίας της ακίνητης περιουσίας, θα είναι διαθέσιμα online.
 • Απώτερος στόχος βέβαια είναι η μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, η διευκόλυνση των επενδύσεων, και φυσικά η καταπολέμηση της διαφθοράς στις διαδικασίες. Και τώρα; Τι θ’απογίνουμε χωρίς «γρηγορόσημο»;
 • Επειδή πολλά λέγονται κατά καιρούς σχετικά με την ακτινοβολία των κεραιών κινητής, ορίστε ένας καλός τρόπος να μαθαίνετε πόση ακτινοβολία εκπέμπει κάθε κεραία. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σχεδίασε το «eΚεραίες», μία mobile εφαρμογή, που περιέχει τα αποτελέσματα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για κεραίες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.
 • Συγκεκριμένα οι μετρήσεις περιλαμβάνουν στοιχεία από το 2008 μέχρι και σήμερα. Κάθε κεραία αναφέρει τον πάροχο της, τα στοιχεία αδειοδότησης από την ΕΕΤΤ, τη διεύθυνση, ακόμα και τις ακριβείς GPS συντεταγμένες όπου βρίσκεται, και φυσικά την ημερομηνία της τελευταίας μέτρησης. Άντε να δούμε πόσο θα πάρει για να βγουν οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας και γι’αυτό!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Έτσι για να βοηθήσουμε τους συνωμοσιολόγους θα αναφέρουμε ότι το σύνολο των γραμμάτων της εφαρμογής e-κεραίες, δίνουν τον αριθμό 70, όσες φορές δηλαδή χρησιμοποιείται ο αριθμός 7 στην Παλαιά Διαθήκη. Επίσης το 7 (7+0=7) θυμίζει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, τις 7 ημέρες που κράτησε ο κατακλυσμός, τις 7 ισχνές αγελάδες του Φαραώ, και τα 7 άκαρπα στάχια.
 • Μιλώντας για κεραίες, η Vantage Towers Greece όπως όλα δείχνουν θα «συγκατοικήσει» μαζί με τη Victus. Υπάρχουν πολλά πλάνα ανάπτυξης, αλλά θα τα παρουσιάσουμε εν καιρώ.
 • Project αντίστοιχο με το «εξοικονομώ κατ’ οίκον», αλλά για τον τομέα των οπτικών ινών, συζητάνε στην κυβέρνηση. Το FTTH στην πράξη! Έτσι, θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα στις πολυκατοικίες που έχουν τεχνοφοβικούς διαχειριστές!
 • Όλα δείχνουν ότι τα Τρίκαλα είναι η πρώτη 5G ready πόλη στην Ελλάδα, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό σύντομα επανέρχονται τα αυτόνομα λεωφορεία, ενώ θα ακολουθήσει η μεταφορά φαρμάκων με drones σε απομακρυσμένα χωριά, και η τηλεϊατρική. Πότε τα προλαβαίνει όλα ο Δήμαρχος; Αλλά έχει πείρα. Με τόσα έργα που τρέχει, μόνο με 5G ταχύτητες θα προλάβαινε!
 • Στη SingularLogic το σίριαλ γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Έχουν ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με το σχήμα Space Hellas - Epsilon Net. Υπάρχει η αίσθηση πως αν το πάρουν θα πάνε για διάσπαση της SL, αν και αρμοδίως διαψεύδεται.
anycast-m4-plus-600x80
 • Τελικά, όπως δείχνουν όλα η Microsoft «πάει Λαύριο». Το επιβεβαίωσε στο συνέδριο του Γιάννη και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής. Στην αρχαιότητα είναι γνωστό ότι εκεί υπήρχαν ορυχεία ασημιού. Τώρα μάλλον θα ασχοληθούν με το σύγχρονο «χρυσάφι», που είναι τα data.
 • H Huawei έβγαλε το άκρως εντυπωσιακό Mate 40. Πιο εντυπωσιακά ήταν
 • τα σχόλια του Yu στην παρουσίαση που είχαν αρκετές αιχμές για την αμερικανική πολιτική.
 • Δε βαριέσαι. Λίγες μέρες μείνανε για τις εκλογές και -αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις- ο Trump με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του, θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
 • Παρουσίαση είχαμε και στην Ελλάδα, ψηφιακά βέβαια, όπου μέσα από ένα custom microsite αλλά και από τη σελίδα @XiaomiGreece στο FB, οι mi fans παρακολούθησαν τον Γιώργο Λέντζα να παρουσιάζει τα νέα flagship smartphones Mi 10T Pro, Mi 10T και Mi 10T Lite.
 • Αν στην εξίσωση εκτός από τα παραπάνω προσθέσουμε τα νέα αποκτήματα της Apple και της Samsung, είναι σίγουρο ότι τα Χριστούγεννα θα έχουμε όχι δίλλημα αλλά… τετρά-λημμα.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Μία νέα πατέντα της Xiaomi, που διέρρευσε online από το site LetsGoDigital υποδηλώνει ότι η κινεζική εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός foldable smartphone.
Από αυτά που είδαμε, πρόκειται για μία πρόταση που μοιάζει με το Galaxy Fold πρώτης γενιάς, διαθέτοντας ωστόσο και μία μεγάλη vertical κάμερα που θυμίζει το πρώτο Huawei Mate X.
Το εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε από τον κινεζικό φορέα CNIPA στις 20 Οκτωβρίου, με τη συσκευή που είδαμε να διαθέτει και μία μικρή εξωτερική οθόνη με διαγώνιο 4,6 ίντσες και μεγάλα bezels.
Στο πίσω μέρος της συσκευής, σύμφωνα πάντα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi, συναντάμε τριπλή κάμερα, ενώ, δίπλα στην αναδιπλούμενη οθόνη, μια vertical κάμερα.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η προσέγγιση απέχει πολύ από το πρώτο foldable Xiaomi που είχαμε δει κατοχυρωμένο σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία.
Σίγουρα, πάντως, εκείνο που περιμένουμε είναι να έχουμε σύντομα επίσημες πληροφορίες από τον κατασκευαστή για το ενδεχόμενο μίας τέτοιας κυκλοφορίας.
cl8-sept-2019-600x80
Εκτός από το Mate 40 και το Mate 40 Pro, η Huawei μας αποκάλυψε δύο ακόμη μέλη της οικογένειας των Mate 40.
Έτσι λοιπόν, εκτός από τις προαναφερθείσες συσκευές (οι οποίες θα κοστίζουν 899 και 1200 ευρώ αντίστοιχα), η κινεζική εταιρεία εστίασε και σε δύο ακόμη πιο ενισχυμένες εκδόσεις της νέας της ναυαρχίδας, το 40 Pro+ και το 40 RS (Porsche Edition).
Ουσιαστικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια μεταξύ των Mate 40 Pro και Pro+, πλην ορισμένων εξαιρέσων.
Ο periscope φακός του Pro+ μπορεί να κάνει 10x οπτικό ζουμ με 8MP αισθητήρα, διάφραγμα f/4.4 και επιπλέον μια 12MP κάμερα παρέχει mid-range zoom (3x).
Επίσης, είναι διαθέσιμο με κεραμική επίστρωση, σε λευκό και μαύρο χρώμα. Η RAM ανέρχεται στα 12GB (αντί 8GB) και ο αποθηκευτικός χώρος παραμένει στα 256GB. H τιμή του ανέρχεται στα €1.400 (έναντι €1.200 του απλού Pro).
Όσο για το κορυφαίο Porsche Design Huawei Mate 40 RS, έχει διαφορές στην εμφάνισή του, χάρη στις πινελιές του γνωστού design brand.
Επίσης θα το βρείτε σε Ceramic Black και Ceramic White, αλλά εμφανισιακά είναι αρκετά ξεχωριστό, σε σχέση με το Pro+.
Το camera module είναι οκταγωνικό και όχι κυκλικό ενώ έχουμε και την κλασική λωρίδα που διατρέχει κάθετα την πλάτη της συσκευής. Ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 512GB ενώ η RAM στα 12GB, με την τιμή του να είναι για... λίγους, στα €2.300.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες προσθήκες των νέων iPhone 12 είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας MagSafe για ασύρματη φόρτιση.
Οι νέες προτάσεις διαθέτουν μαγνητικό δακτύλιο στην πλάτη, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν σε μια σειρά από αξεσουάρ, από πορτοφόλια έως βάσεις και ασύρματα μαξιλάρια φόρτισης.
Ο φορτιστής MagSafe υποστηρίζει την τεχνολογία Qi, κάτι που ωστόσο συνεπάγεται ότι και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν το πρότυπο θα μπορούσαν να φορτίζουν απ’ αυτόν, αρκεί να διαθέτουν μαγνήτες.
Και όπως φαίνεται και από δοκιμές που ήδη διαρρέουν online, ήδη μπόρεσε να συνδεθεί με άλλα smartphones με μαγνήτη, όπως το καινοτόμο foldable Samsung Galaxy Z Fold2.
Βλέπουμε στα tests του Max Weinbach από το Android Police ότι η σύνδεση πραγματοποιείται με επιτυχία, αν και φαίνεται ότι ο φορτιστής θα μπορούσε να φύγει από τη θέση του εύκολα, αν ασκήσετε λίγη δύναμη. Δεν είναι επίσης ξεκάθαρο σε τι ταχύτητα πραγματοποιείται η φόρτιση, αν και υποθέτουμε ότι θα είναι στα 7,5W, καθώς μόνο τα iPhone 12 διαφημίζεται ότι μπορούν να φορτίσουν ασύρματα στα 15W.
Ένα άλλο smartphone που συνεργάζεται με το φορτιστή MagSafe είναι το Google Pixel 5 και, όπως βλέπουμε σε video του Aaron Zollo, τα καταφέρνει αρκετά καλά.
Γνωρίζουμε ότι η Google έχει τοποθετήσει ένα πλαστικό κυκλικό άνοιγμα στο περίβλημα αλουμινίου του Pixel 5, ειδικά την για ασύρματη φόρτιση, κάτι που προφανώς αποτελεί το λόγο για τον οποίο κατάφερε να λειτουργήσει τόσο καλά η συσκευή σε συνεργασία με τον MagSafe Charger.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin