Στο 14,1% το ποσοστό της Wind στη Forthnet

0

Από 21,05% σε 14,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της Wind στη Forthnet, έπειτα από τη μετατροπή τμήματος του ομολογιακού δανείου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας σε μετοχές.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η BC Partners Holdings έχει αποκτήσει ποσοστό 33,1957% στη Forthnet και επιπλέον, μέσω της θυγατρικής της (Newco United Group Hellas) διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6318% και τις οποίες σήμερα κατέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Alpha Bank και η Τράπεζα Αττικής.

Σημειώνεται ότι πριν τη μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές το ποσοστό των τραπεζών ήταν 36,1%. Το δικαίωμα προαίρεσης δύναται να ασκηθεί οποτεδήποτε στο εξής. Σε περίπτωση άσκησής του η Newco United Group Hellas θα κατέχει 55,8275% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η είσοδος της BC Partners Holdings στο καθημερινό management της Forthnet καθώς και η επόμενη κίνηση για την χρηματοδότησή της. Μέχρι στιγμής ο Νίκος Σταθόπουλος, συνεργάτης της BC Partners και πρόεδρος της United Group φαίρεται να έχει κάνει τις συνεννοήσεις με τους προέδρους των ελληνικών ΠΑΕ για τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων από τη Nova.

Share.

Comments are closed.