Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 8-10-20 sent

Ο κυβερνοπόλεμος χτύπησε το Μέγαρο

Σε συνεχή πόλεμο με την ασύμμετρη απειλή των κυβερνοεπιθέσεων βρίσκονται οργανισμοί και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, με τη λίστα των «θυμάτων» να μεγαλώνει καθημερινά.
Από καιρού εις καιρόν μάλιστα, οι επιτιθέμενοι hackers καταφέρνουν να βρουν τρόπο να υπεισέλθουν στα δεδομένα των οργανισμών, ώστε να αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες.
Χρυσορυχείο για τους hackers αποτελούν οι τεράστιοι όγκοι προσωποποιημένων δεδομένων που κρατούν τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κάτι που τους καθιστά πρωταρχικούς στόχους.
Πρόσφατο θύμα υποκλοπής ήταν και η Cosmote, η οποία τις πρώτες πέντε ημέρες του Σεπτεμβρίου υπέστη διαρροή στοιχείων, με τις κλήσεις που πραγματοποίησαν οι συνδρομητές της.
Για να είμαστε ακριβείς, τα στοιχεία που υποκλάπηκαν ήταν ο αριθμός τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης, η διάρκεια της, ο τύπος συσκευής, ο κωδικός συνδρομητή, ηλικία, φύλο, μέσο ύψος λογαριασμού, οι συντεταγμένες της κεραίας που διεκπεραίωσε την κλήση και το πρόγραμμα κινητής του συνδρομητή.
Προφανώς, οι hackers δεν κατάφεραν το σκοπό τους αφού τα στοιχεία που πήραν μπορούν να δίνουν κάποια συμπεράσματα, αλλά δεν ταυτοποιούν τα πρόσωπα που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν τις κλήσεις, κωδικούς πρόσβασης, τα οικονομικά στοιχεία (κάρτες κλπ.) ή το περιεχόμενο κάθε κλήσης, τα οποία παρέμειναν ασφαλή.
Αυτό βέβαια οφείλεται επιπλέον στο γεγονός ότι οι εταιρείες με κρίσιμα δεδομένα φροντίζουν να «στεγάζουν» αλληλένδετα τμήματα των δεδομένων τους σε διαφορετικές βάσεις δεδομένων, ώστε εάν υπάρξει απειλή να μην καταφέρει να αποσπάσει το σύνολο των στοιχείων, και να μη μπορεί να τα συνδέσει με φυσικά πρόσωπα.
Ενδεικτικό της «προτίμησης» των hackers για τις εταιρείες κινητής, είναι ότι με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο όμιλος ΟΤΕ αποκρούει πάνω από 500 χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις τρίτων σε συστήματα, και περισσότερες από 240 σοβαρές επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών DDoS, κάθε μήνα.
Επίσης, στα θύματα διαρροής δεδομένων, στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, καταγράφονται η ΝΤΤ της Ιαπωνίας, η Α1 Telekom της Αυστρίας, οι περισσότεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι του Πακιστάν, η Virgin Mobile στη Σαουδική Αραβία, η Orange στη Γαλλία, και ενδεχομένως πολλές άλλες τις οποίες ίσως δεν μάθουμε ποτέ.
cosmote-oct-2020-600x80
forthnet-proper

Ομίχλη άλλα και προοπτικές στην Κάντζα

Παραμένει θολό το τοπίο για τις προθέσεις της BC Partners Holdings στη Forthnet, η οποία την περασμένη εβδομάδα προχώρησε στην μετατροπή ομολογιών σε μετοχές, και κατέχει πλέον το 33,2% των μετοχών της εισηγμένης της Κάντζας.
Έτσι δεν ξέρουμε αν στη συνέχεια θα παραμείνει εισηγμένη ή αν θα βγει εκτός ταμπλό.
Επίσης, δεν έχει φανεί αν θα προβεί σε αντικατάσταση της διοίκησης, καθώς και τυχόν κινήσεις που αφορούν την εμπορική πολιτική.
Βέβαια εκκρεμούν ακόμη και άλλες κινήσεις στις οποίες μπορεί να προβεί η νέα ιδιοκτησία, καθώς μέσω της θυγατρικής της (Newco United Group Hellas) διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης (call option) -που δύναται να ασκηθεί οποτεδήποτε στο εξής- για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,63% και τις οποίες σήμερα κατέχουν οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Αττικής.
Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης, η Newco United Group Hellas θα κατέχει άμεσα σχεδόν το 53% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.
Προφανώς οι αλλαγές στη μετοχική σύνθεση θα αποφασιστούν μόλις οριστικοποιηθεί η στρατηγική της εταιρείας, σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.
Επίσης, ο νέος μεγαλομέτοχος έχει ήδη προαναγγείλει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση σημαντικού μέρους του χρέους της Forthnet, και σε εισφορά νέων κεφαλαίων.
Έτσι, θα προκύψουν τόσο οι νέες ισορροπίες, όσο και το μέγεθος των διαθέσιμων κεφαλαίων που θα πέσουν στην επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της εταιρείας, προκειμένου να αποκτήσει τη θέση που επιθυμούν οι επενδυτές της και να ξαναμπεί -μετά από αρκετά χρόνια- σε κερδοφορία.
samsung-note20-banner
Christos-Kalogerakis

Αποχωρεί ο Χρήστος Καλογεράκης από τα Public

Έχοντας αποκομίσει καθολική αναγνώριση, έπειτα από 9 χρόνια στον όμιλο Olympia Develoment, από τα οποία τα 6 χρόνια στο τιμόνι της Public, ο CEO Χρήστος Καλογεράκης αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο αυτό, αναζητώντας νέες προκλήσεις.
Όσο βρισκόταν στον όμιλο, οι επιτυχίες του, διαδέχονταν η μία την άλλη. Η πλήρης αναμόρφωση της Westnet, η οποία με νέες συμφωνίες και στρατηγική πέτυχε άλμα στην κερδοφορία της.
Η αποτελεσματική και ομαλή μετάβαση των Public στην νέα εποχή ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου και τελικά αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων e-commerce, η επιτυχημένη ενσωμάτωση της omnichannel στρατηγικής της, και η δημιουργία του πρώτου και μεγαλύτερου marketplace στην Ελλάδα, είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες που καταγράφονται στο βιογραφικό του.
Επιστέγασμα βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι η ολοκλήρωση της ενοποίησης και ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της Public-MediaMarkt, έχοντας μάλιστα θέσει ισχυρά θεμέλια, πάνω στα οποία η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.
Ο Χρήστος Καλογεράκης αφήνει ως παρακαταθήκη το επιχειρησιακό πλάνο που εκπόνησε για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας, το οποίο προβλέπει επενδύσεις 26 εκατομμυρίων ευρώ στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στην αλυσίδα εφοδιασμού και στην ενίσχυση του IT.
Οι συνεχιστές του έργου του, κληρονομούν το τελευταίο εγχείρημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, και δεν είναι άλλο από το Marketplace, το οποίο είναι μία «ηλεκτρονική στέγη» κάτω από την οποία φιλοξενούνται σήμερα περισσότερες από 1.200 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε σύγκριση με τις 246 στην αρχή του 2020.
Έτσι το Public.gr προσφέρει 2,2 εκατομμύρια προϊόντα, εκ των οποίων τα 600.000 προέρχονται από τους συνεργαζόμενους sellers, οπότε δεν είναι δύσκολο να δει κάποιος τις προοπτικές που άνοιξε ο απερχόμενος CEO. Καλές (νέες) επιτυχίες!
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Well, σήμερα έχουμε και «κακά» και «καλά» νέα. Από που να ξεκινήσουμε; Ας ξεκινήσουμε από τα… «δυσάρεστα», για να κλείσουμε με… happy ending.
 • Η Cosmote έπεσε θύμα hacking. Πριν σχολιάσετε οτιδήποτε, καλό θα είναι να έχετε υπ’ όψη σας ότι καμία εταιρεία δεν είναι 100% απόρθητη από κυβερνοεπιθέσεις. Ούτε καν οι εταιρείες που εξειδικεύονται στο cybersecurity. Αν κάτι είναι συνδεδεμένο στο Internet, μπορεί δυνητικά να παραβιαστεί. Τέλος.
 • Χαρακτηριστικά, την ίδια εβδομάδα με την Cosmote οι hackers χτύπησαν με ransomware τη Barnes & Noble, μία γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία με 600 βιβλιοπωλεία σε 50 πολιτείες. Οι άνθρωποι δεν έχουν συνέλθει ακόμα… Πως λέμε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες;
 • Αν νομίζει κάποιος ότι ξέρει τα πάντα για τον κυβερνοχώρο, τότε δεν του τα εξήγησαν καλά… Το ευτυχές είναι ότι στην περίπτωση της Cosmote, παρ’ όλο που οι hackers απέκτησαν αρκετά στοιχεία των συνδρομητών, τουλάχιστον δεν έκλεψαν τα ονοματεπώνυμα τους, και -το πιο σημαντικό απ’ όλα- ούτε τα οικονομικά στοιχεία τους. Εκτός από στατιστικής φύσης πληροφορίες, π.χ. τι λογαριασμό κάνει ο καθένας το μήνα.
 • Αναλογικά, είναι σα να θέλεις να κλέψεις ράβδους χρυσού από την τράπεζα, και να φεύγεις με τα χρυσαφικά της γιαγιάς από τη θυρίδα…
 • Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τη συγκεκριμένη επιτυχημένη επίθεση, η Cosmote «παίζει άμυνα» εναντίον πάνω από 500.000 online επιθέσεων κάθε μήνα.
 • Στα καλά νέα που λέγαμε, τώρα, οι οπτικές ίνες του ΟΤΕ επεκτείνονται σε ακόμα περισσότερες περιοχές, 36 συγκεκριμένα. Πρόκειται για περιοχές όχι μόνο εντός Αττικής, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, όπως Κρήτη, Θεσσαλονίκη, και γενικώς σε νησιά και Βόρεια Ελλάδα. Από την αρχή του 2020 έχουν προστεθεί πάνω από 100.000 γραμμές οπτικών ινών, με το σύνολο αυτή τη στιγμή να βρίσκεται πάνω από τις 250.000!
GY-1537-600X80-1
 • Επιπλέον, με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης των νέων θυγατρικών του ΟΤΕ, που δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση πελατών, καταστημάτων, και τεχνικών υπηρεσιών πεδίου, ο Μιχάλης Τσαμάζ επισήμανε ότι βλέπουμε αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στις συνεργασίες μεταξύ Vodafone και Wind, όπως επίσης στην είσοδο της Forthnet ως MVNO με τη Nova Mobile.
 • Σχετικά με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, όσοι χρειαστεί να μεταφερθούν στις τρεις νέες θυγατρικές, θα έχουν τις ίδιες απολαβές όπως τώρα. Σε περίπτωση κατάργησης κάποιων θέσεων εργασίας, θα λάβουν την απαραίτητη κατάρτιση, ώστε να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του ομίλου. Αυξήσεις θα γίνουν στους χαμηλά αμειβόμενους, ενώ θα διατεθούν 150 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδους για 500 εργαζομένους.
 • Πριν κλείσουμε με την Cosmote, να πούμε ότι βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το σποτάκι για της υποτροφίες, με το test γνώσεων. Οι δημιουργοί έλυσαν μάλλον τη σχετική εξίσωση και ανακάλυψαν τον κβαντικό αριθμό της διαφήμισης!
 • Τελικά, η ΕΕΤΤ αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία σχετικά με τη δημοπρασία συχνοτήτων για το 5G. Η καταληκτική ημερομηνία της συνολικής διαδικασίας ωστόσο δεν αλλάζει, παραμένοντας στις 21 Δεκεμβρίου.
 • Αυτό που μετατίθεται είναι η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής, από τις 23 στις 30 Οκτωβρίου. Μικρές ρυθμίσεις δεν πειράζει να γίνονται. Οι ατέρμονες αναβολές είναι που κάνουν τη ζημιά.
 • Τώρα, αναφορικά με το ερώτημα αν θα υπάρξει 4ος παίκτης -που πήρε φωτιά όταν προέκυψε η καθυστέρηση- η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπήρξε δηλαδή αίτημα από κάποια εταιρεία υποδομών για καθυστέρηση 3 εβδομάδων, προκειμένου να εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος.
 • Ωστόσο, επειδή οι καλές προθέσεις και δηλώσεις δεν επαρκούν, και δεν πείθουν απαραίτητα για τη σοβαρότητά τους, δόθηκε μία εβδομάδα. Αν πράγματι θέλουν κάποιοι να συμμετέχουν, θα βρουν τον τρόπο. Θυμηθείτε ότι ο καλός Σαμαρείτης δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για τις καλές του προθέσεις. Είχε και τα χρήματα…
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Show me the money, λοιπόν, ήταν η απάντηση της ΕΕΤΤ, που απέφυγε έξυπνα και έντεχνα, κάθε πιθανή κακοτοπιά. Στο φινάλε, the proof is in the pudding!
 • Για τη συγκεκριμένη ιστορία κυκλοφόρησαν και κάποια σενάρια του στυλ ότι ο ενδιαφερόμενος θα ήθελε να απευθυνθεί σε κάθετη αγορά, ή ότι ήθελε να πάρει την άδεια για να την πουλήσει μετά. Όλα παίζονται, αλλά το πρώτο μας φαίνεται πολύ προχωρημένο, και το δεύτερο πάλι δεν στέκει, γιατί στη ζώνη των 2 GHz, για την οποία γίνεται λόγος, θα υπάρχει εκτός απροόπτου και μετά το διαγωνισμό διαθέσιμο φάσμα.
 • Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση για 15 μέρες, το έργο WiFi4GR, που αφορά την ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο. Κοινώς, τα WiFi hotspots σε δημοσίους χώρους, είτε ανοικτούς είτε κλειστούς. Έχει προϋπολογισμό 14,47 εκατ. ευρώ και προβλέπει 2.500 hotspots σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 • Αν μόλις βιώσατε ένα μικρό déjà vu, είναι γιατί είχαμε ξαναγράψει γι’αυτό πριν από ενάμισι χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά το έργο θα προχωρήσει, κάτι πολύ πιθανό, με δεδομένο ότι για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έχουν ήδη γίνει περισσότερα και πιο σημαντικά βήματα.
 • Ο Χρήστος Καλογεράκης, ο CEO που έφερε τα Public στη νέα εποχή, αποχωρεί από τον όμιλο. Στα 6 χρόνια που διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος, κατάφερε να επιτύχει τα περισσότερα και πιο σημαντικά milestones στην ιστορία της εταιρείας. Εκπόνησε πλάνο επενδύσεων 26 εκατ. ευρώ, δημιούργησε το marketplace, ανέδειξε την omnichannel στρατηγική, και βεβαίως πραγματοποίησε τη συγχώνευση με τη MediaMarkt.
 • Λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους της αποχώρησης του δεν έχουν γίνει γνωστές, με την επίσημη γραμμή να υποστηρίζει ότι επιθυμεί να αναζητήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή συνέχεια, αν και έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται ευχές για να πετύχει.
 • Βλέπετε… είναι ένα ιστορικό στέλεχος της αγοράς που βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι, που βλέπει μακρύτερα από τους άλλους, και που βλέπει πριν από τους άλλους. Του άρεσαν οι προκλήσεις και τις ξεπέρασε με τα καλύτερα αποτελέσματα. Ζω από περιέργεια για να δω την επόμενη πρόκληση !!!
combox
 • Στην πραγματικότητα ο διάδοχος του Χρήστου είναι το μεγάλο θέμα που προκύπτει στα Public. Θα αναζητηθεί εκ των ενόντων ή εκτός του ομίλου; Και αν ναι, θα είναι Έλληνας ή ξένος;
 • Το πιθανότερο βέβαια είναι πως θα είναι Έλληνας, προκειμένου να μπορεί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στα δεδομένα και στις καταστάσεις που απαιτούν ικανότητες, γνώσεις και ταχύτητα.
 • Το επόμενο βήμα στην επαγγελματική καριέρα του Σάκη Έξαρχου είναι η ανάληψη της θέσης του CEO στη Vantage Towers, την εταιρεία με τον παθητικό εξοπλισμό της Vodafone & της Wind. Η στήλη, του εύχεται επιτυχία μέχρι… κεραίας!
 • Αν και όπως λένε οι πληροφορίες μας, τα πλάνα της εταιρείας είναι πολύ φιλόδοξα, και εκτός από υπηρεσίες δικτύου, σύντομα θα προσφέρει και άλλες υπηρεσίες.
 • Μία σημαντική αποχώρηση έχουμε και στην Κύπρο. Ένα ιδιαίτερα έμπειρο και καταξιωμένο διευθυντικό στέλεχο της αγοράς, ο Περικλής Θεοδωρίδης, αποχωρεί από τη θέση του Chief Commercial Officer και Executive Director, της Cablenet, αφήνοντας πίσω μία σημαντική και παραγωγική 11-ετή θητεία που έχει συνδέσει το όνομα του με την επιτυχημένη πορεία της Cablenet τα τελευταία 10 χρόνια.
 • Λέγεται ότι ο καιρός γαρ εγγύς σε σχέση με την αναμενόμενη αλλαγή στη Forthnet. Και ναι μεν οι Wind και Vodafone μοιάζει να μην έχουν καμία ενημέρωση, αλλά πυκνώνουν οι πληροφορίες για αλλαγή της διοίκησης, έστω και με παραμονή μελών της παρούσας για ένα μεταβατικό διάστημα.
 • Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν στο τιμόνι της εταιρείας, μελλοντικά, πρώην ανώτατο στέλεχος της Vodafone. Πρόσωπο δράσης και όχι λέξεων, για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ποιος είναι…
 • Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι η αιτία που κάποιοι στην Κάντζα εμφανίζονται πλέον αραιά και που στο γραφείο τους…
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Το μέλλον είναι ήδη εδώ, απλά δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο, έχει πει ο William Gibson. Αν θέλετε να πάρετε μία «γερή» δόση από το… μέλλον, προκειμένου να έχετε συγκριτικό πλεονέκτημα, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε ψηφιακά το 22ο ICW - InfoCom World που θα γίνει με phygital μορφή (physical, digital, interactive) στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου, στο Divani Caravel.
 • Οι βασικοί πυλώνες του συνεδρίου είναι: 5G, Digital Transformation και η 4η βιομηχανική επανάσταση. Η 1η ημέρα είναι αφιερωμένη στον ολομέλεια, η 2η στα Workshops και η 3η στην επιστημονική κοινότητα.
 • Η 1η ενότητα έχει τίτλο «Αναπτύσσοντας τις υποδομές» στην οποία συμμετέχουν ο CEO της Ericsson Hellas, ο CEO της ZTE, ο country manager της Nokia Hellas και πολλοί ακόμα εξαιρετικοί ομιλητές.
 • Η 2η ενότητα έχει τίτλο: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Το επόμενο βήμα της Οικονομίας» και μετά το κ. Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΠΕ, θα μιλήσουν οι leaders από τις επιχειρήσεις της αγοράς, προτείνοντας λύσεις που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
 • Ακολουθεί η 3η ενότητα «Δημιουργώντας το ψηφιακό οικοσύστημα!» στην οποία key note speaker θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης.
 • Τέλος, το συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του προέδρου της ΕΕΤΤ κ. Κωνσταντίνου Μασσέλου και το «Leaders’ Summit - Η επόμενη μέρα στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών» στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός κ. Πιερρακάκης και οι CEOs των τριών μεγάλων παρόχων της χώρας.
 • Οι ομιλητές θα είναι στο Divani Caravel, αλλά εσείς μπορείτε να τους παρακολουθήσετε ψηφιακά δωρεάν, με το ίδιο link και για τις 3 ημέρες κάνοντας απλά εγγραφή με ένα κλικ!
anycast-m4-plus-600x80
 • O βρετανικός όμιλος Ocado, που ελέγχει το μεγαλύτερο ομώνυμο online super market, και προσφέρει λύσεις σε αρκετά ακόμη στην Ευρώπη και στην Αμερική, απέκτησε μετοχική θέση στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Myrmex, των Γιάννη Κανέλλου και Ορέστη Φενέκου, που έχει την έδρα της στη Santa Clara, και κέντρο έρευνας & τεχνολογίας στην Αθήνα.
 • Η Myrmex -που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 2,5 εκατομμύρια- έχει κατοχυρώσει με δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το US Patent and Trademark Office, αναφορικά με αυτοκινούμενα ρομποτικά οχήματα και ρομποτικούς βραχίονες και λειτουργούν 24/7 και συνιστούν την επόμενη γενιά pick up συστημάτων για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έξω πάμε καλά…
 • Σημαντική εξέλιξη και η δημιουργία του Elevate Greece. Πρακτικά, πρόκειται για το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων και χαρακτηρίζεται ως ένα πρώτο βήμα για την καλύτερη οργάνωση του οικοσυστήματος των ελληνικών startups… Ίδωμεν!
 • Είχαμε, φυσικά, και την παρουσία των νέων iPhone. Όπου η μεγάλη αλλαγή δεν είναι άλλη από την προσθήκη του 5G σε όλες τις συσκευές.
 • Και ενδεχομένως αυτός να είναι ο λόγος που ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα δούμε τα νέα iPhone στην Ελλάδα. Βλέπετε, η Apple δίνει έμφαση στις αγορές που υπάρχουν ήδη 5G δίκτυα, οπότε η Ελλάδα μάλλον θα μείνει λίγο πίσω…
 • Επίσης, μία από τις ενδιαφέρουσες αλλαγές είναι ότι στα νέα μοντέλα, μέσα στη συσκευασία δεν θα υπάρχουν ακουστικά και adaptor για την πρίζα. Μόνο η συσκευή και το καλώδιο σύνδεσης. Ε, αυτό, όσο οικολογικό και οικονομικά επωφελές να είναι, μόνο η Apple θα μπορούσε να το «περάσει» !!!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Είναι λογικό ότι ύστερα από το Apple event, όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στα νέα iPhone 12, τα οποία έρχονται σε 4 διαφορετικές εκδόσεις και τα οποία φέρνουν την Apple στην εποχή του 5G.
Ως είθισται, ένα νέο iPhone δεν μπορεί παρά να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τους fans της mobile τεχνολογίας, καθώς στη ζυγαριά μπαίνουν οι δυνατότητες και τα tech specs των νεών συσκευών.
Γι’ αυτό και δεν ήταν λίγοι οι χρήστες οι οποίοι σχολίασαν την απόφαση της Apple να μην συμπεριλάβει τη δυνατότητα για refresh rate στα 120Hz στο display των συσκευών της (ένα feature που έχουν αρχίσει να υιοθετούν αρκετοί άλλοι κατασκευαστές και που μέχρι πρότινος «έπαιζε» πολύ δυνατά). Σύμφωνα με τον leakster Jon Prosser που ειδικεύεται στα προϊόντα της Apple που γνωρίζει info εκ των έσω, αυτή η κίνηση από την πλευρά της εταιρείας από το Cupertino δεν έγινε καθόλου τυχαία.
Οι υπεύθυνοι της Apple διαπίστωσαν ότι ένα display με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, σαφώς και θα προσέφερε μια ομαλότερή και καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, ωστόσο θα κατανάλωνε πολύ περισσότερη μπαταρία.
Από τη στιγμή που το 5G εκ φύσεως «τρώει» μπόλικη ενέργεια, η Apple σε αυτή τη φάση προτίμησε να μην το ρισκάρει, επιλέγοντας έναν πιο safe δρόμο.
Άλλωστε σε αυτή τη φάση το focus ήταν το 5G κι όχι τόσο η αύξηση του refresh rate στο Super Retina display.
cl8-sept-2019-600x80
Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι η υπηρεσία Hangouts περνάει στη νέα εποχή της και, πλέον, θα ονομάζεται Google Chat.
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, συνομιλίες, ιστορικό και επαφές του Hangouts θα μεταφερθούν στο νέο Google Chat.
Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη νέα εφαρμογή, τόσο μέσα από το Gmail όσο και μέσω της standalone app.
Η νέα εφαρμογή Google Chat θα περιλαμβάνει όλες τις γνωστές λειτουργίες του Hangouts, όπως τα direct & group messages, με χρήσιμες προσθήκες όπως επιλογή send to inbox, ταχύτερη αναζήτηση, emoji reactions και προτεινόμενες απαντήσεις, ενώ θα σας διευκολύνει μεταξύ άλλων να προγραμματίσετε διάφορες δραστηριότητες με άλλα άτομα σχετικά με στόχους και παρόμοια ενδιαφέροντα, να μοιραστείτε ή να συνεργαστείτε πάνω σε αρχεία και να αναθέσετε εργασίες.
Παράλληλα, σας προστατεύει από «κακοτοπιές» όπως το phishing.
Η νέα εποχή του Google Chat θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, οπότε και θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους χρήστες.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Tα νέα ασύρματα ακουστικά OnePlus Buds Z, ανακοινώθηκαν μαζί με τo OnePlus 8T.
Διαθέτουν 10 mm dynamic driver με Bass Boost και δυναμικό στερεοφωνικό 3D ήχο, powered by Dolby Atmos.
Έρχονται με tips σιλικόνης (σε τρία μεγέθη) και με ανανεωμένο σχεδιασμό για τη θήκη φόρτισης σε σύγκριση με το πρώτο μοντέλο ασύρματων ακουστικών της εταιρείας, τα OnePlus Buds.
Κάθε ακουστικό διαθέτει μπαταρία 40mAh, ενώ η θήκη φόρτισης μπαταρία 450mAh. Έχουν βάρος 4,35 γραμμάρια ενώ η θήκη φόρτισης 40 γραμμάρια.
Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, υποστηρίζουν Bluetooth 5.0 με ασύρματη εμβέλεια 10 μέτρων και αντέχουν σε ιδρώτα και νερό σύμφωνα με το πρότυπο IP55.
Τέλος, υπάρχει υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση μέσω θύρας USB Type-C - μία φόρτιση μόλις 10 λεπτών προσφέρει 3 ώρες αναπαραγωγής ήχου (φόρτιση με θήκη + ακουστικά).
Το κόστος των OnePlus Buds Ζ φτάνει τα 59 ευρώ και θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Νοεμβρίου.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin