Το σχέδιο για τη δημιουργία του ΟΤΕ της νέας δεκαετίας με την απόσχιση των κλάδων, Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service), Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations) και την ένταξή τους σε τρεις θυγατρικές, παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ, την περασμένη Παρασκευή σε 1.500 στελέχη της επιχείρησης.

Ο κ. Τσαμάζ αρχικά υπενθύμισε τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να εξελιχθεί από κρατικό μονοπώλιο σε σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας, ανέλυσε τη στρατηγική του μετασχηματισμού που επιχειρείται και αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον όμιλο.

Εκτίμησε επίσης ότι ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες μεγαλώνει, σημειώνοντας τη συμφωνία Vodafone – Wind για συνεργασία στις υποδομές καθώς και την εξαγορά της Forthnet και στην είσοδό της στην κινητή ως εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με όσα είπε η συνολική επίδραση της πανδημίας στον ΟΤΕ είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ (χαμένα έσοδα από περιαγωγή κ.λπ.) για την οποία υπογράμμισε πάντως ότι ο Όμιλος θα καταφέρει να απορροφήσει.

Ακόμη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι (όσοι είναι αναγκαίο) θα μεταφερθούν στις θυγατρικές χωρίς καμιά αλλαγή στα δεδομένα που διέπουν τη σύμβασή τους, ενώ σε περίπτωση που ορισμένες θέσεις καταργηθούν θα δοθούν δυνατότητες εκπαίδευσης και εξέλιξης σε όσους τις καλύπτουν σήμερα. Ταυτόχρονα, όπως έχει γράψει το mononews, επίκειται η ανακοίνωση νέας εθελούσιας εξόδου εργαζομένων (θα αφορά περίπου 500 άτομα). Η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι φέτος θα διατεθεί για τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης συνολικά ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και αυξήσεις στους χαμηλά αμειβόμενους με τις λεπτομέρειες γι’αυτό όπως και για τα προγράμματα εθελουσίας να αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τσαμάζ μίλησε στην εν λόγω εκδήλωση πλαισιωμένος από ανώτερα στελέχη του Ομίλου, μεταξύ άλλων, τον Μπάμπη Μαζαράκη, Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων, τον Στέφανο Θεοχαρόπουλο, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών και την Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.