Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 8-10-20 sent

Τρεις «στον αέρα» του 5G

Το χρονοδιάγραμμα προς το 5G παραμένει στην πορεία του και ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται προ των πυλών.
Την περασμένη Παρασκευή έγινε στην ΕΕΤΤ η κατάθεση φακέλων των 3 τελικά ενδιαφερομένων (Cosmote - Vodafone - Wind), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, ενώ έως τις 3/11/2020, υπάρχει το περιθώριο κατάθεσης ενστάσεων, μία μάλλον τυπική διαδικασία.
Η απόφαση της ΕΕΤΤ και η ανακοίνωση οριστικού καταλόγου προεπιλογής και αποστολή των Δελτίων Συμμετοχής έχει οριστεί για τις 11/11/2020.
Και επειδή πρέπει να ετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, η τηλεόραση φεύγει και το 5G έρχεται!
Με άλλα λόγια ξεκίνησε η υλοποίηση της διαδικασίας απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, σε εφαρμογή Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σκοπός είναι να απελευθερωθεί σταδιακά και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021, το φάσμα των 700 MHz από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (ΕΡΤ και Digea), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του δικτύου 5G.
Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, η αποδέσμευση θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου από την περιοχή του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ακολουθήσουν τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Ικαρία και οι Κυκλάδες. Το 2021, θα ακολουθήσουν ο Έβρος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη, η Πελοπόννησος, τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η Αττική και τέλος η Κρήτη.
Όπως το 2014, που η ζώνη εκπομπής των 800 Mhz πέρασε από την τηλεόραση στο 4G της κινητής, έτσι και τώρα, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να συντονίσουν και πάλι τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες της Digea και της ΕΡΤ.
Τι να περιμένουμε όμως από το 5G;
Σύμφωνα με την μελέτη της Accenture Research για το 5G με τίτλο «Fuel for Innovation: Greeces Race to 5G» η υιοθέτηση του 5G στην Ελλάδα θα αυξήσει κατά 4,18 δισ. δολάρια το ΑΕΠ (+1,2%) στο χρονικό διάστημα 2022-2028, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας για την ανάπτυξη του δικτύου, η αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να αγγίξει τα 6,27 δισ. ευρώ.
Εστιάζοντας στην απασχόληση, το 5G αναμένεται να δημιουργήσει 31.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας έως το 2028, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας για την ανάπτυξη του δικτύου, η αύξηση της απασχόλησης μπορεί να φτάσει τις 46.000 νέες θέσεις.
Τέλος, σύμφωνα με ενημερωτική αναφορά για το 5G της Wind, έως το 2025 η διείσδυση της τεχνολογίας 5G στην Ευρώπη υπολογίζεται σε 31%, που μεταφράζεται σε 217 εκατομμύρια συνδέσεις.
samsung-note20-banner
600x200_newsletter_26-10-20

Τετάρτη 4/11 το InfoCom World 2020 στις οθόνες σας

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και 5G είναι τα θέματα που μονοπωλούν την τεχνολογική επικαιρότητα και θα είναι οι κεντρικοί πυλώνες του ετήσιου συνεδρίου 22ου Infocom World.
Με ένα διαφοροποιημένο phygital format λόγω της πανδημίας, το φετινό ICW έχει ως στόχο να δημιουργήσει μία πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς και το πως θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες τους, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να κάνει τα επόμενα βήματα της στην ψηφιακή εποχή.
Παράλληλα θα ασχοληθεί με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες (fiber, δορυφορικά) και θα αναλύσει σε βάθος θέματα όπως το cybersecurity αλλά και όλες οι τεχνολογίες που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την 4η βιομηχανική επανάσταση.
Ο πρώτος πυλώνας θα είναι η ανάπτυξη των δικτύων που αναμένεται να είναι πιο γρήγορη σε σχέση με προηγούμενες γενιές, ενώ η κάλυψη 5G εκτιμάται ότι θα φθάσει σε σχετικά υψηλά επίπεδα μέσα σε μία τριετία, λόγω και των ευνοϊκών ρυθμίσεων που δίνονται στους παρόχους καθώς εκτιμάται ότι θα δοθούν κίνητρα για την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας από τους χρήστες.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επίσης είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της χώρας, ώστε να μπορέσει να καταστεί ανταγωνιστικότερη, παραγωγικότερη, αλλά και πόλος έλξης τεχνολογικών επενδύσεων.
Φυσικά, στο συνέδριο θα μας απασχολήσει η ανάπτυξη του νέου ψηφιακού οικοσυστήματος στην Ελλάδα και οι ευκαιρίες που προσφέρονται, ενώ θα παρουσιαστούν η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για το 5G, ερευνητικά έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και υπηρεσίες και εφαρμογές που αξιοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες.
Φυσικά, για όλα τα παραπάνω, αλλά και την διάσταση που έχουν στην πραγματική οικονομία και τη στρατηγική των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων και της Πολιτείας, θα τοποθετηθούν οι επικεφαλής των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς και ο ΓΓΤΤ Αντώνης Τζωρτζακάκης.
Δείτε το πρόγραμμα της 1ης ημέρας (ολομέλεια), τα workshops της 2ης ημέρας αλλά και την επιστημονική ημερίδα της 3ης ημέρας και κάντε δωρεάν εγγραφή εδώ για να παρακολουθήσετε με το ίδιο link και τις 3 ημέρες και να βρεθείτε και εσείς στην ετήσια συνάντηση της αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας.
monitoring-600-2
tameio

6 δισ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Σημαντικό μερίδιο των εισροών από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πέσουν προς τον Ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη παρουσίαση της πορείας της προετοιμασίας και των βασικών παραμέτρων του ελληνικού σχεδίου που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης.
Έτσι, σημαντικό τμήμα των κονδυλίων που αναλογούν στην Ελλάδα θα περάσει στη διαχείριση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για 6 δισ. ευρώ με ενδεικτικά έργα και προγράμματα τα εξής:
Γρήγορα δίκτυα, 5G, Έξυπνες Πόλεις, Ψηφιακός μετασχηματισμός των δημόσιων υπηρεσιών, Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, και Υπεραποσβέσεις επενδύσεων για ψηφιοποίηση.
Επιπλέον, προτείνεται η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ψηφιακών ικανοτήτων των εργαζομένων, ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, και ο εκσυγχρονισμός και ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας, ενώ στο κάδρο μπαίνει και η ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, αλλά και η πολυαναμενόμενη ψηφιοποίηση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη φάση της κατάθεσης έργων και μεταρρυθμίσεων που αφορά τους ενδεικτικούς προϋπολογισμούς, στόχους και ορόσημα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με υπερκάλυψη 65%, και λήγει στις 15/11.
Η δεύτερη αφορά το ξεκαθάρισμα των προτάσεων μέσω αξιολόγησης στους τομείς: ωριμότητα, ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, πολύ ισχυρή πιθανότητα επίτευξης ποσοτικών στόχων, επιλεξιμότητα με βάση εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους, ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων καθώς και συνάφεια με την πράσινη ανάπτυξη, και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Έφτασε η ώρα για το ετήσιο ραντεβού της αγοράς, το μεγαλύτερο συνέδριο ICT στην ΝΑ Ευρώπη. Το InfoCom World! Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα βρεθούμε στο Caravel μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, τον Μιχάλη Τσαμάζ, τον Χάρη Μπρουμίδη, το Νάσο Ζαρκαλή και πολλά άλλα αξιόλογα στελέχη της αγοράς και θεσμικούς παράγοντες.
 • Η θεματολογία θα καλύψει φυσικά τα φλέγοντα θέματα της αγοράς, με πρώτο και καλύτερο το 5G, που οι πάροχοι κάνουν ότι μπορούν για να θέσουν σε λειτουργία μέσα στο 2021.
 • Είναι ο καταλύτης που θα στείλει την εποχή μας στη λεωφόρο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, και γι’αυτό και στην 1η ενότητα θα συζητήσουμε για τις υποδομές και τις τεχνολογίες, με τις οποίες πρέπει να το υποστηρίξουμε.
 • Φυσικά εξέχοντα ρόλο θα έχει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο οποίος όσον αφορά το ελληνικό κράτος, πραγματοποιήθηκε εν μία νυκτί και συνεχίζεται... Σε λιγότερο από ένα χρόνο, ψηφιοποιήθηκε το δημόσιο περισσότερο απ’ όσο τον τελευταίο μισό αιώνα! Γι’αυτό, και για τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και στον ιδιωτικό τομέα, θα μιλήσουμε στην ολομέλεια της πρώτης μέρας.
 • Για τη δεύτερη μέρα, σας έχουμε μία σειρά από ενδιαφέροντα workshops, ενώ η τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη σε μία εξαιρετική επιστημονική ενότητα που διοργανώνει το τμήμα R & D Fixed and Mobile του ΟΤΕ, με τίτλο «Οι Δράσεις Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων ως Βασικός Κινητήριος Μοχλός για την Επιτυχή Σχεδίαση, Ανάπτυξη και Υλοποίηση των Δικτύων και Εφαρμογών 5G».
 • Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί σε phygital μορφή. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εμείς μαζί με τους ομιλητές θα βρισκόμαστε στο Caravel, που θα μετατραπεί σε studio για μία ημέρα, κι εσείς μπορείτε να μας παρακολουθήσετε, με το ίδιο link και για τις 3 ημέρες, μέσω live streaming από το Zoom, το YouTube και το Facebook. Για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία η κάλυψη θα γίνει από ένα 3-κάμερο!
GY-1537-600X80-1
 • Η εγγραφή είναι δωρεάν και για τις τρεις ημέρες. Δείτε και μόνοι σας τα προγράμματα της ολομέλειας, των workshops και της επιστημονικής ημερίδας, ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι πόσο ενδιαφέροντα θέματα έχουμε να σας παρουσιάσουμε!
 • Σε τροχιά 5G μπαίνει για τα καλά η αγορά, αφού Cosmote, Vodafone και Wind κατέθεσαν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στην ΕΕΤΤ, σχετικά με τις συχνότητες των 700 MHz, 2 GHz, 3,4-3,6 GHz και 26 GHz. Το υπουργείο και η ΕΕΤΤ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεπέρασαν τα 66 (!) περίπου εμπόδια και διευθετήσεις, που έκλειναν το δρόμο για το 5G!
 • Όπως ήταν αναμενόμενο, και παρ’ όλες τις φήμες και το ενδιαφέρον, δεν προέκυψε τελικά τέταρτος παίκτης. Πως λέμε, λάδι πολύ - τηγανίτες τίποτα;
 • Εκτιμάται ότι με βάση τις τιμές εκκίνησης, και εφόσον πουληθούν όλες οι δημοπρατούμενες φασματικές περιοχές, στα ταμεία του κράτους μπορούν να μπουν έως και 367,319 εκατ. ευρώ. Και ας μην ξεχνάμε ότι σημαντικό μέρος θα καταλήξει στο «Φαιστός», για την ενίσχυση του 5G οικοσυστήματος!
 • Μέχρι τις 3 Νοεμβρίου υπάρχει περιθώριο κατάθεσης ενστάσεων, για τυπικούς λόγους. Αν δεν προκύψουν, όπως αναμένεται, στις 11 Νοεμβρίου θα οριστικοποιηθούν οι παίκτες 5ης γενιάς. Όσο για το οριστικό τέλος ολόκληρης της διαδικασίας, αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου.
 • Δηλαδή, ο στόχος είναι εντός του 2020 να έχει λήξει το θέμα του διαγωνισμού, ώστε μέσα στο 2021 να ξεκινήσει η υλοποίηση, και -αν όλα πάνε καλά- ακόμα και η εμπορική διάθεση!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Εκεί αναμένεται ότι τα τμήματα επικοινωνίας και marketing θα δώσουν ρέστα! Την αρχή έκανε η Wind που κυκλοφόρησε μία ηλεκτρονική έκδοση η οποία περιέχει ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες, με στόχο να δοθεί μία ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με το 5G και να κατεδαφίσει τις θεωρίες συνομωσίας και τα fake news. Δείτε σε μορφή pdf την 5G έκδοση, που κάτι μας λέει ότι θα έχει συνέχεια!
 • Είναι πλέον δεδομένο ότι το φάσμα των 700 MHz θα αποδοθεί στη χρήση του 5G. Ακόμα και η Digea το πήρε απόφαση, και προσπαθεί να μας το φέρει «λάου-λάου» ότι θα χρειαστεί να προγραμματίσουμε ξανά τους αποκωδικοποιητές μας.
 • Μεταξύ μας τώρα, αυτό αφορά στον μεγαλύτερο βαθμό τους… μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς και φίλους μας, αφού οι περισσότεροι έχουμε πάει προ πολλού στην IPTV και στο OTT. Πάντως η διαφήμιση είναι τόσο ευχάριστη και ευφάνταστη, που η διαδικασία μοιάζει παιχνιδάκι. Ε, βοηθάει που πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση ο μοναδικός Πέτρος Φιλιππίδης! Δείτε την…
 • Η διαδικασία επανασυντονισμού ξεκινά από αυτή την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, και αφορά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οπότε όσοι κάτοικοι Αττικής… μη σπεύσετε. Όχι ότι θα γίνει κάτι κακό, απλά θα είναι περιττό. Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης μετάβαση στο Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, με την Κρήτη.
 • O κορονοϊός βλάπτει σοβαρά το λιανεμπόριο, τις εισπράξεις και τις πληρωμές των οφειλών, αλλά από την άλλη μεριά τονώνει σημαντικά το e-commerce. To καλό είναι ότι την Black Friday τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, και κάτι μου λέει ότι θα δούμε προσφορές που δεν έχουμε ξαναδεί. Όλοι πάντως έχουν κάνει τα deals τους και δηλώνουν έτοιμοι για τη μεγάλη μέρα!
 • Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα αντέξουν οι μεταφορικές και τα courier. Γιατί αυτό ήταν το bottleneck την τελευταία φορά. Ας ελπίσουμε ότι τα παθήματα έγιναν μαθήματα… Ίδωμεν!
combox
 • Υπάρχουν δημοσιεύματα στο εξωτερικό που θέλουν τη United Group και την Iliad να ενδιαφέρονται για ελληνικό δίκτυο. Θα χαρακτηρίζαμε τις πληροφορίες πρώιμες, δεδομένου ότι και οι δύο εταιρείες έχουν άλλα θέματα να λύσουν πριν…
 • Η Iliad π.χ. πήρε το «πράσινο φως» από τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να καταθέσει προσφορά για την απόκτηση της Play.
 • Πρακτικά, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο όμιλος Olympia θα πάρει κοντά στα 440 εκατ. ευρώ. Δεν τα λες και λίγα... Το θέμα είναι που θα τα επενδύσει ο Πάνος Γερμανός. Όλα δείχνουν την ενέργεια, αλλά «άγνωσται αι βουλαί του Γερμανού»…
 • Παρεμπιπτόντως, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η United Group δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά στα πλάνα που έχει για τη Forthnet.
 • Είναι φοβερή η σιγή ιχθύος που υπάρχει από τη συγκεκριμένη πλευρά.
 • Η έλλειψη υπεύθυνης πληροφόρησης εκτοξεύει τις φήμες, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι πιθανοί υποψήφιοι CEOs, ενώ κάποιοι εμπλέκουν και ένα μεγάλο σχήμα στην όλη δράση.
 • Τα τρία δίκτυα έδειξαν άμεσα την κοινωνική τους ευαισθησία και τα αντανακλαστικά τους, προσφέροντας την ίδια μέρα στους σεισμοπαθείς της Σάμου δωρεάν υπηρεσίες. Μπράβο!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Τη Δευτέρα πρόκειται να γίνει η παρουσίαση της έρευνας της ΕΥ για το 5G. Με τη συμμετοχή των Πιερρακάκη & Τζωρτζακάκη, γεγονός που την κάνει πιο ενδιαφέρουσα.
 • «Ευνοούμενος» χρίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, καθώς η πλειονότητα της χρηματοδότησης του, περιλαμβάνει έργα ψηφιοποίησης.
 • Ούτε λίγο ούτε πολύ, 6 δισ. ευρώ αναλαμβάνει το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης να διοχετεύσει σε broadband, οπτικές ίνες, 5G, έξυπνες πόλεις, και ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών.
 • Μεγάλη σημασία έχει δοθεί και στις ψηφιακές δεξιότητες, όπως επίσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, της υγείας, ακόμα και της δικαιοσύνης!
 • Ασχολούμενοι με την υγεία των ανθρώπων, είναι εύκολο να ξεχνάμε την υγεία του πλανήτη, όμως σύμφωνα με την έρευνα «Digitising Europe Pulse - Tackling Climate Change» της Vodafone, που διεξήχθη σε 13 κράτη-μέλη, οι Έλληνες είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι.
 • Συγκεκριμένα, το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, ενώ κατά μέσο όρο οι υπόλοιποι συμμετέχοντες το πιστεύουν αυτό κατά 54%. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες υιοθετούν οικολογικές αγοραστικές συνήθειες κατά 91%, συγκριτικά με το 87% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
anycast-m4-plus-600x80
 • Στις 20 Νοεμβρίου θα έρθουν τελικώς τα νέα iPhone 12. Με μία μικρή καθυστέρηση, αλλά θα έρθουν τελικά και τα τέσσερα μαζί.
 • Γενικά -παρ’όλα τα στενέματα της αγοράς λόγω κορονοϊού- η αίσθηση είναι ότι υπάρχει πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές. Το είδαμε στη Samsung Week, και θα δούμε πως θα εξαργυρωθεί και για τα Apple, όταν ξεκινήσουν οι προπαραγγελίες στις 13 Νοεμβρίου.
 • Από 15 Νοεμβρίου έρχονται επισήμως στην Ελλάδα τα προϊόντα της σειράς Surface στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι το 10% της συνολικής αγοράς υπολογιστών μέσα στην επόμενη τριετία όπως δήλωσε η Καρίνα Περέϊρα που «βλέπει» το κομμάτι των επιχειρήσεων, ενώ αντίστοιχα ο Δημήτρη Βάθης «βλέπει» τα κανάλια διανομής.
 • Θα έρθει η πλήρης γκάμα και γενικά στη Microsoft είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, στοχεύοντας ακόμη και δουλειές του Δημοσίου.
 • Διανομέας θα είναι η Logicom, ενώ στο business τμήμα της αγοράς υπάρχουν ενδιαφέροντες συνεργάτες με προεξάρχουσα την Office Line η οποία διευρύνει με αυτό τον τρόπο την γκάμα των προϊόντων της.
 • Γενικότερα, η αγορά πληροφορικής έχει πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις αυτή την περίοδο. Από την εξαγορά της Data Communications από την Epsilon Net που ανακοινώθηκε πρόσφατα, μέχρι το αναμενόμενο deal για την SingularLogic, η οποία είναι στη φάση αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα των Space Hellas - Epsilon Net.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Ως γνωστόν, η Samsung επενδύει σημαντικά στην κατηγορία των tablet, ρίχνοντας στην αγορά μια σειρά από διαφορετικά μοντέλα, τα οποία απευθύνονται σε ειδικά γούστα, αλλά και… πορτοφόλια.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε μοντέλα για τους high-end power users (μπορείτε να θυμηθείτε ξανά το review μας για το S7+), αλλά και για τους λάτρεις των πιο «budget-friendly» και mid-range λύσεων (όπως το S6 Lite)…
Ε λοιπόν η Samsung ετοίμασε και μια λύση για τους fans των rugged υπερενισχυμένων smartphones.
Ύστερα από αρκετές φήμες που είδαν το φως της ημέρας, το Galaxy Tab Active 3 είναι πλέον επίσημο και πρόκειται για μια συσκευή που θεμελιώνει τον όρο «die-hard», χωρίς ωστόσο να θυσιάζει τις επιδόσεις προς χάριν της υψηλής αντοχής.
H κορεατική εταιρεία το αποκαλεί το συγκεκριμένο rugged tablet ως ένα powerhouse παραγωγικότητας, καθώς στην καρδιά του βρίσκεται ένα Exynos 9810 chipset, μαζί με 4GB μνήμης RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία που διαθέτει 5.050mAh.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε το εν λόγω tablet θα είναι «άφθαρτο», καθώς θα είναι πιστοποιημένο με IP68 για extreme αντοχή στο νερό και στη σκόνη, ενώ παράλληλα θα διαθέτει στρατιωτικού τύπου πιστοποίηση για απρόσκοπτη λειτουργία ακόμη και στα πιο επικίνδυνα εργασιακά περιβάλλοντα.
Τέλος, η rugged πρόταση της Samsung θα υποστηρίζει και τη λειτουργία DeX.
Μέχρι στιγμής η Samsung δεν έχει ανακοινώσει την τιμή και τις αγορές που θα είναι διαθέσιμο το Galaxy Tab Active 3.
cl8-sept-2019-600x80
Ακόμη μία ανακοίνωση από την LG, που παρουσίασε στη Ν. Κορέα το νέο smartphone της σειράς Q.
Πρόκειται για το μοντέλο LG Q52, με παρόμοιες προδιαγραφές με το K52 που είδαμε τον περασμένο μήνα.
Το LG Q52 διαθέτει οθόνη 6,6 ιντσών HD+ FullVision με αναλογία 20:9 και διάταξη τετραπλής κάμερας.
Έρχεται με μοντέρνο ματ φινίρισμα που αντέχει τις δακτυλιές, πλαινό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και μπαταρία 4.000mAh.
Ο επεξεργαστής του είναι ένας MediaTek Helio P35 στα 12nm, ενώ διαθέτει 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (μέσω microSD έως τα 2TB).
Όσον αφορά τις κάμερες, το τετραπλό setup περιλαμβάνει κεντρική κάμερα 48MP, 5MP 115 Ultra-wide sensor, 2MP macro sensor και 2MP depth sensor. Όσο για την εμπρόσθια κάμερα, έχει ανάλυση 13MP.
Το LG Q52 υποστηρίζει ακόμη LG 3D Sound Engine, έχει jack 3,5 χιλιοστών και είναι ανθεκτικό σύμφωνα με το στρατιωτικό πρότυπο MIL-STD -810G. Κρίμα που δεν θα το δούμε στην Ελλάδα…
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Το Flash γνωρίζουμε πολύ καλά ότι φτάνει στο τέλος της ζωής του, καθώς από την 1 Ιανουαρίου του 2021, θα πάψει η web υποστήριξη του από όλους τους Internet browsers (η Microsoft σχεδιάζει τα τελευταία security updates για το Flash στο Internet Explorer 11 και στον Edge browser μέσα στις επόμενες εβδομάδες).
Όλα αυτά τα χρόνια, το Flash λειτούργησε άλλοτε ως ευλογία (κυρίως στα πρώτα χρόνια του) για τους developers και άλλοτε ήταν μεγάλος πόνος, καθώς δημιούργησε μυριάδες προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερα από όσα επιχείρησε να διορθώσει.
Έτσι, η Microsoft αποφάσισε να το τελειώσει μια και καλή, κυκλοφορώντας ένα optional update, το οποίο σας δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να το αφαιρέσετε από τον υπολογιστή σας μόνιμα και μάλιστα χωρίς να επιτρέπεται η επανεγκατάσταση του.
To update είναι διαθέσιμο για manual installation, έχει κωδικό KB4577586 και θα το βρείτε στον κατάλογο του Microsoft Update.
Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι η έκδοση του Flash που αφαιρείται από τα Windows 10, είναι αυτή που έρχεται μαζί με το γνωστό λειτουργικό.
Αυτό σημαίνει ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο επιθυμείτε να κατεβάσετε και να διατηρήσει την standalone version του Flash, αυτή θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο λειτουργικό σας, επιβιώνοντας μάλιστα και στον Microsoft Edge.
Φυσικά τα παραπάνω δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήδη οι περισσότεροι browsers έχουν σταματήσει την υποστήριξη τους και ήδη ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin