Newsletter Banner 600x150_Nokia
ics-600x80-banner

Ευφυές το επιφυές

Θα μπορούσε η εβδομάδα να ξεκινήσει με ένα quiz. Τι είναι οι επιφυείς υπηρεσίες; Κάτι που αφορά την επιγραμμική μετάδοση, τη χρήση του διαδικτύου, ή το πολυμεσικό περιεχόμενο;
Η απάντηση είναι: και τα τρία, αφού ο νεολογισμός αναφέρεται στην χρήση υπηρεσιών παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων και πραγματοποίηση κλήσεων και βιντεοκλήσεων, για τους φίλους OTT - «Over the Top».
Η Metron Analysis, ρώτησε και έμαθε ότι, σχεδόν καθολική είναι η διείσδυση των ΟΤΤ υπηρεσιών στις νεαρότερες ηλικίες (από 16 έως 34 ετών), με το ποσοστό να μικραίνει στις μεγαλύτερες, ενώ υψηλότερη εμφανίζεται σε νοικοκυριά ανώτερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης.
Συγκεκριμένα, η έρευνα κατέγραψε ότι το 94% όσων διαθέτουν πρόσβαση στο Internet, κάνουν χρήση ΟΤΤ υπηρεσιών.
Από αυτούς, περισσότεροι από τους μισούς (58%) χρησιμοποιούν εφαρμογές παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 90% χρησιμοποιούν εφαρμογές για ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων και πραγματοποίηση κλήσεων - βιντεοκλήσεων.
Λογικό, θα λέγατε όλοι, μια και οι νεαρότερες ηλικίες υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες, κάτι που μας δίνει πάσα για την έκπληξη της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι μεγάλο ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα πληθυσμού άνω των 65 ετών, κάνει χρήση ΟΤΤ υπηρεσιών για πραγματοποίηση κλήσεων - βιντεοκλήσεων. Η 3η ηλικία δίνει τα ρέστα της!
Στα μηνύματα, πρωταθλητές είναι το Facebook Messenger και το Viber, ενώ στο τηλεοπτικό περιεχόμενο κερδίζει το Netflix με ποσοστό 85% και ακολουθούν το ERTflix (26%) και το app της Cosmote TV (21%).
Tέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, το κύριο μέσο για μηνύματα και βιντεοκλήσεις, είναι το κινητό, ενώ η προτίμηση για την παρακολούθηση τηλεοπτικού περιεχομένου, είναι εντός σπιτιού με χρήση υπολογιστή ή smart TV.
cosmote-april-2021
quest-building

Quest for (good) results

Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο COVID19 αποδείχθηκε επιταχυντής της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών. Με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών τεχνολογίας, όλα δείχνουν ότι αποδείχθηκε και επιταχυντής των εσόδων.
Ο Όμιλος Quest παρουσίασε για το 2020, αύξηση 20,2% στις πωλήσεις (στα 721,3 εκατ. ευρώ) 12,2% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), 16,8% στα προ φόρων κέρδη (35,2 εκατ. ευρώ) και 97% στα καθαρά μετά φόρων κέρδη (16,3 εκατ.).
Οι Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line και iStorm κατέγραψαν διψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+24,5%), ενώ αυξήθηκε και η προ φόρων κερδοφορία κατά 27,6% σε σχέση με το 2019.
Η Uni Systems, ανέβασε και εκείνη της πωλήσεις κατά 15,4%, αλλά το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι κατέγραψε διπλασιασμό της κερδοφορίας της, κάτι που οφείλεται στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.
Για την ACS Courier, δεν χρειάζεται να μαντέψει κάποιος, αφού οι ταχυμεταφορές βρέθηκαν στο επίκεντρο της διακίνησης αγαθών, σχεδόν για όλο το 2020.
Έτσι, οι πωλήσεις της ACS αυξήθηκαν κατά 15,8 η οποία συνοδεύτηκε από μικρότερη αύξηση της κερδοφορίας, λόγω των επενδύσεων που χρειάστηκε να γίνουν, για την βελτίωση της απόκρισης στους μεγάλους όγκους αποστολών.
Φυσικά, η συγκυρία του COVID19 μπορεί να λειτούργησε θετικά σε γενικές γραμμές για το 2020, αλλά τη μεγαλύτερη σημασία έχει και η καλή χρηματοοικονομική κατάσταση του Ομίλου.
Αυτή βοήθησε ώστε η Quest να συνεχίσει με άνεση την υλοποίηση των αναπτυξιακών επενδύσεών της.
Η καθαρή δανειακή θέση (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 10,2 εκατ. (θετικά καθαρά ταμειακά διαθέσιμα - net cash) στις 31/12/2020, έναντι 24,7 εκατ. στις 31/12/2019.
Οι επενδύσεις του Ομίλου στο δωδεκάμηνο 2020 ανήλθαν σε 26 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος τους να αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών του κλάδου ταχυδρομικών υπηρεσιών.
engineered-for-complete-protection_600x80
sms

Πόλεμο στα 5-ψήφια κήρυξε η ΕΕΤΤ

Παρελθόν φιλοδοξεί να κάνει η ΕΕΤΤ την εν αγνοία χρέωση των συνδρομητών από υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης, οι οποίες ενεργοποιούνται μέσω λήψης μηνυμάτων SMS από διάφορες νόμιμες και «ημι-νόμιμες» εταιρείες.
Η ΕΕΤΤ προτείνει οι εταιρείες κινητής να εφαρμόσουν την εκ των προτέρων φραγή στις υπηρεσίες σύντομων μηνυμάτων προστιθέμενης αξίας (PSMS- Premium Short Messages Services-SMS) και πολυμεσικών μηνυμάτων προστιθέμενης αξίας (PMMS - Premium Multimedia Messages Services).
Μόνο εφόσον ο καταναλωτής επιθυμεί τη λήψη των εν λόγω υπηρεσιών, θα προβαίνει σε άρση της φραγής με αίτησή του.
Η άρση της φραγής μπορεί να γίνεται είτε συνολικά για όλους τους αριθμούς που χρησιμοποιούνται για τη λήψη χρεώσιμων PSMS/PMMS, είτε για ομάδες αυτών, είτε για μεμονωμένους αριθμούς.
Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία που προτείνεται από την ΕΕΤΤ, ο πάροχος δικτύου ενημερώνει τον συνδρομητή κατά τη σύναψη της σύμβασης ότι ισχύει η εκ των προτέρων φραγή για τις εν λόγω υπηρεσίες, και τον ενημερώνει επίσης για τη δυνατότητα άρσης της φραγής με αίτημά του, αλλά και τους τρόπους υποβολής του αιτήματος αυτού.
Τέλος, όταν ο συνδρομητής ζητήσει την ενεργοποίηση της δυνατότητας λήψης / αποστολής τέτοιων υπηρεσιών, ενημερώνεται με SMS από τον τηλεπικοινωναικό πάροχο πριν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες αυτές, ώστε να αποφευχθούν κρυφές ενεργοποιήσεις από κάποιους πονηρούς.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • No likes… for Facebook leaks! Λες και το FB δεν είχε ήδη αρκετή αρνητική δημοσιότητα σε αυτό το κομμάτι, τώρα δέχεται ένα ακόμα πλήγμα. Διέρρευσαν τα στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook από 106 χώρες. Αυτά περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς, usernames, ονοματεπώνυμα, βιογραφικές πληροφορίες, στοιχεία τοποθεσιών, και διευθύνσεις email. To FB με την ανακοίνωσή του, μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα…
 • Εκπρόσωπος του Facebook δηλαδή, δήλωσε ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν, αποτελούν προϊόν hacking από το 2019 και δεν κλάπηκαν πρόσφατα, ενώ από τότε το Facebook έχει διορθώσει αυτό το κενό ασφαλείας. Λες και μπορούσε να μην το έχει κάνει…
 • Άλλωστε, από το 2019 κυκλοφορούν τα εν λόγω data στον «σκοτεινό ιστό» και κανείς δεν ανέφερε κάτι, ενώ ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας εκτιμούν ότι ανεξάρτητα από την «ηλικία» των δεδομένων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαπάτηση χρηστών. Πως λέμε, σταματήστε το Facebook να κατέβω;
 • Το γεγονός ότι ολόκληρο Facebook δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή στο resilience, με αποτέλεσμα να γίνει…. «ρεζίλι», δείχνει τη σημασία της κυβερνοασφάλειας και καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ το συνέδριο το συνέδριο InfoCom Security, που με κεντρικό τίτλο «From CyberSecurity to Cyber Resilience» και βασισμένο στο μοντέλο των 4Π, θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στις 21, 22 και 23 Απριλίου για κάθε πρόβλημα κυβερνοασφάλειας.
 • Δείτε το πρόγραμμα της 1ης ημέρας, τις ομιλίες της 2ης ημέρας, αλλά και τα 16 workshops της 3ης ημέρας και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή με ένα click!
 • Τέλος εποχής και επισήμως για τη Forthnet στο Χρηματιστήριο, αφού στις 23 Απριλίου γίνεται η διαγραφή της από το ΧΑ.
 • Επίσης, τέλος εποχής και αρχή της… αποχής για την LG στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, καθώς ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποσύρεται από τον τομέα των καταναλωτικών mobile συσκευών, ήτοι smartphones και feature phones. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θέλει να εστιάσει σε B2B τεχνολογίες, όπως αυτόνομη οδήγηση, IoT, smart home, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, ακόμα και… 6G.
GY-1537-600X80-1
 • Δεν αποκλείεται δηλαδή να έχουμε και έτερο Κορεάτη ανταγωνιστή στα δίκτυα κινητής, στην επόμενη γενιά, με την LG να μπαίνει στο παιχνίδι του εξοπλισμού, αν και διατηρούμε αρκετές σοβαρές επιφυλάξεις. Όσο για τα κινητά της LG που ήδη βρίσκονται στην αγορά, θα συνεχίσουν να πωλούνται μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων, αλλά και να υποστηρίζονται με αναβαθμίσεις ασφαλείας.
 • Το μόνο σίγουρο είναι ότι μία τέτοια απόφαση θέλει αρετή και τόλμη, αφού δεν θα ήταν ούτε επαγγελματικό ούτε πρακτικό να συνεχίσει τη δραστηριότητα της σε ένα τομέα, όπου δεν πιστεύει ότι μπορεί πια να είναι ανταγωνιστική, απλά και μόνο για να βρίσκεται εκεί. Γενικά, πολλοί αποφεύγουν να φεύγουν όταν πρέπει, με αποτέλεσμα τα πράγματα στη συνέχεια να γίνονται χειρότερα!
 • Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε και επίσημα η δράση Ψηφιακή Μέριμνα, επιτρέποντας σε οικογένειες με παιδιά που δικαιούνται το κουπόνι των 200€ να το εξαργυρώσουν για την αγορά υπολογιστή ή tablet. Το μόνο που χρειάζονται, είναι να μπουν στο beneficiary.digital-access.gov.gr και να κάνουν login με τα στοιχεία τους από το TaxisNet.
 • Μιλάμε για ένα σημαντικό όγκο πωλήσεων, που όσο είναι ακόμα «μουδιασμένοι» από το lockdown οι καταναλωτές, θα δώσει σημαντική ανάσα. Στην πράξη εκτός από Ψηφιακή Μέριμνα είναι και μέριμνα… για την αγορά λιανικής!
 • Η οποία ξεκίνησε αφού είχαμε το πολυπόθητο άνοιγμα του λιανεμπορίου, αν και όχι πλήρως. Παρ’ όλο που ακουγόταν ότι οι μέθοδοι click away και click inside δεν θα χρησιμοποιούνταν πλέον, τελικά αποφασίστηκε ότι ελέω καλύτερης ιδέας, θα εφαρμοστούν και αυτή τη φορά.
 • Έτσι, άνοιξαν καταστήματα και αλυσίδες (π.χ. τα σιαμαία Public & MediaMarkt), τα οποία έβγαλαν μάλιστα και ξεχωριστές ανακοινώσεις… Λες και θα μπορούσε να ανοίξει το ένα χωρίς το άλλο!
 • To μόνο βέβαιο είναι πως απ’ ότι φαίνεται θα ανέβει πολύ η αγορά των φορητών υπολογιστών και των tablets. Και αυτό θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι ήταν ο κορονοϊός που έδωσε μεγάλη ώθηση, φέτος είναι ο κορονοϊός και η ψηφιακή μέριμνα. Η εκτίμηση είναι πως πάμε για αύξηση 20% τουλάχιστον, όσον αφορά στα τεμάχια που θα διατεθούν!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Πάντως, υπάρχει ζήτημα με την κάλυψη, και γενικώς λέγεται ότι αν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση για laptops από ότι για tablets, θα υπάρξει πρόβλημα στο ισοζύγιο προσφοράς / ζήτησης. Επίσης, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι αυτοί που είχαν κάνει τις σωστές προβλέψεις και έχουν διαθέσιμο απόθεμα για να καλύψουν τη ζήτηση.
 • Τέλος έβαλε η ΕΕΤΤ στο «ράδιο αρβύλα», που διέδιδε ότι τέθηκε επί τάπητος η μείωση των τελών χρήσης του φάσματος από τη Digea κατά 50%. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο απλά για έναν διακανονισμό της καταβολής των ετήσιων τελών χρήσης του φάσματος που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ασύρματες ζεύξεις και όχι για μετάδοση περιεχομένου. Κάποιοι ήταν βιαστικοί, δεν είχαν σωστές πηγές, ή είχαν «ευσεβείς πόθους» για μειώσεις…
 • Καλά μαντάτα έφερε ο νέος country manager της Huawei για την Ελλάδα, Andy Miao, δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στα καταναλωτικά προϊόντα.
 • Smartphones, tablets, laptops, smart watches, ασύρματα ακουστικά, εμπλουτισμός του AppGallery, αλλά και συμμετοχή στη δράση της Ψηφιακής Μέριμνας. Στο ερώτημα αν το P50 θα έρθει στη χώρα μας, απάντησε καταφατικά!
 • Το σύνθημα της Huawei για φέτος είναι «Better Together» και όπως και να το κάνουμε «δένει» αρκετά με το «Together we Can», της Vodafone! Και τα δύο πάντως έχουν θετική αύρα, και μας φτιάχνουν τη διάθεση.
 • Αντίστοιχα ανέβηκε και η διάθεση στο τμήμα πωλήσεων της Huawei με τις πωλήσεις των smartwatches να έχουν ανέβει κατά 167%, ενώ των ακουστικών κατά 80%! Ανεξάρτητα αν η Αμερική -εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Trump- επιμένει στην προσπάθεια της να… σκοτώσει τον κινέζικο δράκο, στην Ελλάδα φαίνεται πως τον έχουμε για… γούρι σε κάθε σπίτι και γραφείο. Μέχρι και στην τηλεόραση τον βλέπουμε. Σε λίγο θα κυκλοφορεί και σε λούτρινο…
 • Σε κάθε περίπτωση η προσαρμοστικότητα των Κινέζων είναι εκπληκτική. Το νερό άλλωστε παίρνει το σχήμα του βάζου στο οποίο το βάζουμε… Και αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί σημασία δεν έχει να πέσεις κάτω επτά φορές, αλλά να σηκωθείς οκτώ, όπως λένε και στη σοφή Ανατολή! Κίνα - ξεκίνα, όπως έλεγε συνάδελφος στο πλαίσιο της εκδήλωσης!
combox
 • Άλλωστε, όπως λέει και ο Κομφούκιος: Όταν ο Κόκκινος Ποταμός είναι πλημμυρισμένος, πάρε το λασπωμένο μονοπάτι…
 • Καλά τα οφέλη του 5G που εκθειάζουμε, αλλά για να τα απολαύσουμε χρειαζόμαστε κάτι πολύ βασικό: bandwidth. Το οποίο φυσικά μπορούμε να βρούμε μόνο στα διάφορα φάσματα συχνοτήτων.
 • Μία νέα δοκιμή που πραγματοποίησαν από κοινού η Ericsson, η Deutsche Telekom και η Cosmote, έδειξε ότι το μέλλον, τόσο για το 5G όσο και για το 6G, βρίσκεται στη ζώνη των 100 GHz. Citius, Altius, Fortius, αφού τελικά η ανάπτυξη του δικτύου, τείνει να γίνει ολυμπιακό άθλημα…
 • Μάλιστα οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση του Mobile Backhaul Service Center της DT, στις εγκαταστάσεις της Cosmote, στην Αθήνα, και συγκεκριμένα μεταξύ 92 GHz και 114 GHz. Αυτή τη στιγμή γίνεται πιστοποιημένη χρήση συχνοτήτων μέχρι και 80 GHz. Όσο για τις ταχύτητες, αυτές έχουν φτάσει μέχρι τα 10 Gbps. Να δείτε που μέχρι και πύραυλο θα απογειώνουμε μέσω δικτύων κινητής!
 • Όλος ο κόσμος αγαπάει τις over the top υπηρεσίες, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, σύμφωνα με έρευνα της γνωστής Metron Analysis για λογαριασμό της ΕΕΤΤ. Οι Έλληνες λοιπόν, χρησιμοποιούν OTT υπηρεσίες για τηλεοπτικό περιεχόμενο, για βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις, και φυσικά για messaging.
 • Όπως ήταν αναμενόμενο, μεγαλύτερη (σχεδόν καθολική) χρήση, γίνεται από τις νεαρές ηλικίες 16-34 ετών, ενώ το υψηλότερο ποσοστό χρήσης σημειώνεται σε νοικοκυριά ανώτερης κοινωνικής και οικονομικής τάξης. Η διεξαγωγή της έρευνας, περιλαμβάνει το διάστημα Δεκεμβρίου 2020 - Φεβρουαρίου 2021.
 • Η έκπληξη της έρευνας ήταν η σχέση με την τεχνολογία της 3ης ηλικίας. Όπου τελικά, αποδεικνύονται ένα ενδιαφέρον target group. Τα 65 είναι η νεότητα των γηρατειών! Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Αμερικανός συγγραφέας Oliver Holmes, «Οι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουν επειδή γερνάνε. Γερνάνε, επειδή σταματούν να παίζουν!»
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Netflix και Viber δείχνουν να είναι οι μεγάλοι νικητές της έρευνας, αν και προσωπικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση το υψηλό ποσοστό δημοτικότητας του ERTflix που σάρωσε! Αυτό το τελευταίο δείχνει ότι αν έχεις καλό περιεχόμενο θα σε βρουν αυτοί που το αναζητούν και αυτοί τελικώς είναι και οι περισσότεροι…
 • Το μέσο είναι το μήνυμα, είχε πει ο Marshall McLuhan. Μόνο που κάποιοι το παρερμήνευσαν και έκαναν τα μηνύματα μέσο για να βγάζουν χρήματα, ενίοτε με όχι απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Έτσι, μετά από πολλές διαμαρτυρίες, ήταν θέμα χρόνου να πάρει η Πολιτεία το… μήνυμα και κατ’ ακολουθίαν τα μέτρα της.
 • Τέλος λοιπόν στα μηνύματα PSMS / PMMS, με τις υπέρογκες χρεώσεις και στις καταχρηστικές πρακτικές που ενίοτε τα συνοδεύουν, βάζει η ΕΕΤΤ.
 • Συγκεκριμένα, θέλει να υποχρεώσει τους παρόχους να τα έχουν απενεργοποιημένα ως default, και μόνο κατ’ εντολή του κάθε χρήστη να ενεργοποιούνται συνολικά, ομαδικά, ή για συγκεκριμένους αριθμούς. Αντίστοιχα ο χρήστης θα ενημερώνεται με δωρεάν SMS για κάθε αλλαγή σχετικά με αυτές τις επιλογές.
 • Μία σημαντική συνεργασία σύναψε η Συμμετοχές 5G του Ταμείου Φαιστός, με το Πανεπιστήμιο Πατρών, που προβλέπει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με θέματα την τεχνολογία, την καινοτομία, αλλά και σχετικά startups.
 • Επίσης περιλαμβάνεται η διεξαγωγή σεμιναρίων και workshops για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, τόσο από την ίδια τη Συμμετοχές 5G όσο και από επιχειρήσεις που χρηματοδοτεί το Ταμείο Φαιστός. Αυτό εμείς θα το ονομάσουμε… brain train(ing)!
 • Μεγάλη κινητικότητα στα στελέχη της αγοράς: Αποχώρησε ο Δαμιανός Χαραλαμπίδης από την Alpha Bank, όπου κατείχε τη θέση Group Chief Digital Officer & Head of Retail Products. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ετοιμάζεται να κάνει νέα και ενδιαφέροντα πράγματα…
anycast-m4-plus-600x80
 • Νέα και ενδιαφέροντα πράγματα ετοιμάζει και ο Χρήστος Καλογεράκης που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν CEO των Public MediaMarkt, στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Stay Tuned γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον ηκίνηση!
 • Ένα παλαιό και έμπειρο στέλεχος της αγοράς ο Αλέξης Ρουσσίδης, ανέλαβε καθήκοντα Technical Director Integration στην SingularLogic. Από τη νέα του θέση, θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των εταιρικών δομών.
 • Ο Πάνος Μαρτίνης είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Softone, στη θέση του Αντώνη Κυριαζή που ανέλαβε εκτελεστικός Πρόεδρος. Προέρχεται από την Upstream, όπου κατείχε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή
 • Πολύ κινητικότητα έχουμε και στον όμιλο Quest. Το επενδυτικό πλάνο για το 2021 είναι στα 70 εκατ. ευρώ υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2020 και αυτό κάτι δείχνει…
 • Πρώτη κίνηση είναι η απόκτηση του ελέγχου της Γ.Ε. Δημητρίου (Toyotomi αν εννοείτε), που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επέκταση του ομίλου στα κλιματιστικά τα οποία έχουν και περιθώρια ανάπτυξης και καλά περιθώρια κέρδους.
 • Δεύτερη κίνηση, η επέκταση των υποδομών της ACS ενώ και στην Cardlink -που φέτος θα επενδυθούν 8 ‘μύρια- υπάρχει το ενδεχόμενο να μπει στρατηγικός επενδυτής με το όνομα που ακούγεται έντονα να είναι αυτό της Nexi, η οποία έχει συγχωνευθεί με τη SIA που έχει παρουσία στην Ελλάδα.
 • Ειδική βίζα (startup visa) θα χορηγεί στους ψηφιακούς νομάδες η Ελλάδα. Θα χορηγείται για 2 χρόνια και εντάσσεται στο πλαίσιο προσέλκυσης αλλοδαπών startuppers, αλλά και της επιστροφής Ελλήνων που έφυγαν λόγω brain drain.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Ύστερα από πολλούς μήνες συνεχιζόμενων φημών που αφορούσαν το «μέλλον» της LG στην αγορά της Mobile τεχνολογίας, τελικώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η κορεατική εταιρεία και επίσημα ανακοίνωσε την απόσυρση της από την εν λόγω αγορά. Με μια λιτή ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι της κορεατικής εταιρείας ανέφεραν ότι πρόκειται για μια στρατηγική τους απόφαση το να αποχωρήσουν από τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα της παραγωγής Mobile συσκευών.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη κίνηση θα βοηθήσει τον κορεατικό κολοσσό της τεχνολογίας στο να εστιάσει καλύτερα σε άλλους τομείς ανάπτυξης όπως είναι οι διασυνδεδεμένες συσκευές, το smart home, η ρομποτική, το A.I., οι τηλεοράσεις και άλλου τύπου B2B λύσεις.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της LG που σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τη γνωστή εταιρεία στην mobile αγορά, για τους μήνες που θα ακολουθήσουν πρόκειται να συνεργαστεί με τους επαγγελματικούς εταίρους της και τους προμηθευτές, έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα.
Σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζομένους, η LG ανέφερε ότι θα ληφθούν αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, ο τερματισμός της παραγωγής smartphones σε σημαίνει αυτομάτως και την πλήρη αποχώρηση της κορεατικής εταιρείας από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς η τεχνογνωσία που προσέφερε η LG στην αγορά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά projects που αφορούν ακόμη και το πολύ μακρινό 6G. Αναμφίβολα, μια ομολογουμένως δυσάρεστη είδηση, όμως για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις ήταν κοινό μυστικό ότι η LG δεν είχε άλλο κάρβουνο στην ατμομηχανή της.
Μάλιστα, ύστερα από τη βροχή ακυρώσεων και αναστολής σε πραγματικά καινοτόμα projects, το τέλος έμοιαζε να είναι... αναπόφευκτο.
cl8-sept-2019-600x80
Το οικοσύστημα συσκευών της Huawei με high-tech προϊόντα που αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα μεγαλώνει και στην Ελλάδα!
Την αρχή φέτος κάνουν τα εξαιρετικά ασύρματα active noise cancelling ακουστικά Freebuds 4i, τα οποία κατέφθασαν και διατίθενται από το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας όχι μόνο σε καταπληκτική τιμή , αλλά συνοδεύονται και με απίθανο δώρο!
Εκτός από την κρυστάλλινη ποιότητα ήχου, τα HUAWEI FreeBuds 4i παρέχουν και εξαιρετική εμπειρία αλληλεπίδρασης. Οι χρήστες με μια απλή χειρονομία μπορούν να ελέγχουν εύκολα την αναπαραγωγή μουσικής, να λαμβάνουν φωνητικές κλήσεις και να απενεργοποιούν τον θόρυβο.
Τα Huawei FreeBuds 4i συνδέονται εύκολα με όλα τα smartphones που λειτουργούν σε οικοσύστημα iOS και Android για να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία ήχου σε όλους.
Όλα τα ακουστικά Huawei FreeBuds, όπως και τα Huawei FreeBuds 4i είναι συμβατά με όλα τα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και του iOS και του Android.
Η ισχυρή μπαταρία Huawei FreeBuds 4i με συνεχή αναπαραγωγή 10 ωρών, μοναδική και κομψή σχεδίαση, κρυστάλλινη ποιότητα ήχου και αποτελεσματικό Active Noise Cancellation επιτρέπει στους χρήστες να απελευθερώσουν πλήρως τη ζωτικότητα, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους και να απολαύσουν μια άνετη εμπειρία ακρόασης κάθε στιγμή, οπουδήποτε.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
H Nokia γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να δημιουργείς μια budget-friendly συσκευή που αν αξίζει τα λεφτά της!
Για αυτό και η σειρά G αντιπροσωπεύει την τέλεια ισορροπία παροχής λειτουργιών για την κάλυψη όλων των καθημερινών σας αναγκών μέσω τεχνολογιών επίλυσης προβλημάτων.
Και στις δύο συσκευές της σειράς G η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής 3 ημερών - τη μεγαλύτερη διάρκεια μέχρι σήμερα σε smartphone Nokia.
Το Nokia G20 ακολουθεί τη χαρακτηριστική υπόσχεση της Nokia για το πιο πρόσφατο Android σε όλες τις συσκευές.
Αυτό σημαίνει κάλυψη για αναβαθμίσεις ασφάλειας για τρία χρόνια, ώστε να μπορούν τα δεδομένα σας να είναι όσο πιο ασφαλή γίνεται και κάλυψη δύο χρόνων σε αναβαθμίσεις λειτουργικού.
Τα πρώτα μέλη της σειράς G χαρακτηρίζονται από τη χαρακτηριστική μακροβιότητα και την ανθεκτικότητα που παρέχει η εταιρεία καθώς και τη βελτιωμένη ασφάλεια χάρη στην αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και προσώπου και μία εντυπωσιακή 6.5’’ teardrop οθόνη με εύχρηστη ενίσχυση φωτεινότητας.
Το Nokia G20 θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα on-the-go δημιουργικό στούντιο στην παλάμη του χεριού σας. Με μία εκπληκτική κάμερα 48MP, μεγάλο χώρο αποθήκευσης και συναρπαστικό OZO surround audio, μπορείτε να απαθανατίσετε και να ξαναζήσετε τις πολύτιμες αναμνήσεις σας σε όλη τους τη δόξα.
Το Nokia G10 έχει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος και διαθέτει προηγμένη απεικόνιση με τρόπους λήψης ενισχυμένους με ΑΙ, ώστε να είναι οι αναμνήσεις σας τέλεια αποτυπωμένες ακόμα και σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού.
Tο Nokia G20 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως τον Μάιο στο χρώμα Night, στην έκδοση 4/64GB και τιμή 189€.
Tο Nokia G10 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως στα τέλη Απριλίου σε χρώμα Night, στην έκδοση 4/64GB και τιμή 159€.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin