Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 banner 15-12-20 sent

Ρίχνει κεφάλαια στην Forthnet η United

Αυξάνει την ένεση ρευστότητας προς τη Forthnet η United. Με την απόφαση της να ανεβάσει στα 43 εκατ. ευρώ αντί των 27 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες, η νέα ιδιοκτήτρια δείχνει ότι έχει μπει δυναμικά στην διαδικασία διάσωσης και γρήγορης ανάκαμψης της Forthnet. Με την κίνηση της αυτή, εκτός από το οφθαλμοφανές, που δεν είναι άλλο από της κάλυψη των ανοικτών υποχρεώσεων της εταιρείας, σκοπεύει να πετύχει και την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας της, η οποία έχε πληγεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα προβλέπεται ένα ισχυρό marketing budget για το δυναμικό come back της εταιρείας.
Ταυτόχρονα, η νέα διοίκηση προχωρά στην αναδιοργάνωση της εταιρείας και από την προηγούμενη Παρασκευή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τους Γρηγόρη Τσουγκριάνη, Consumer Services & Business Development Executive Director, και Γρηγόρη Κατσογιάννη, Corporate Affairs & Communication Director, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα σενάρια για το όνομα του νέου CEO.
Επίσης, αλλάζει το οργανόγραμμα, αφού η Forthnet είναι πλέον θυγατρική, με τις πρώτες αλλαγές να είναι η κατάργηση των θέσεων του Corporate Affairs & Communication Director, αλλά και του Consumer Services & Business Development Executive Director.
Οι συγκεκριμένες θέσεις δεν θα υπάρχουν, καθώς οι εν λόγω αρμοδιότητες θα επιμεριστούν σε χαμηλότερα ιεραρχικά στελέχη, των οποίων θα προΐστανται διευθυντές του ομίλου της United.
Σκοπός είναι να εναρμονιστεί η δομή της ελληνικής θυγατρικής με τον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται σε οκτώ χώρες.
Τέλος, συνεχίζοντας τη στρατηγική της στα Βαλκάνια, η United ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι ολοκλήρωσε την απόκτηση της Βουλγαρικής Nova Broadcasting Group, η οποία έχει 10 τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα της χώρας, ενώ διαθέτει και τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.
cosmote-jan-2021
Print

Οι τέσσερις σωματοφύλακες του Open RAN

Σε ιστορική συμφωνία προχώρησαν οι 4 μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί ευρωπαϊκοί όμιλοι, Deutsche Telekom, Orange, Telefοnica και Vodafone, υπογράφοντας Memorandum of Understanding για την υιοθέτηση του προτύπου Open RAN στα ασύρματα δίκτυα.
Η λογική είναι τα δίκτυα κινητής να επικοινωνούν μεταξύ τους ως μία ενιαία οντότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρόχους υπηρεσιών να αναπτύσσουν υπηρεσίες και να δρομολογούν την κίνηση τους πάνω σε όλο το δίκτυο υποδομών, και όχι μόνο στα δικά τους στεγανά, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακος, τόσο στη λειτουργία, όσο και στην προμήθεια του εξοπλισμού τους.
Ουσιαστικά δηλαδή οι τέσσερεις μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης θα διαπραγματεύονται κεντρικά την προμήθεια των υποδομών τους από τους κατασκευαστές.
Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού θα πρέπει να βάλουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους την έννοια της συμβατότητας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός στις τιμές να ενταθεί.
Έτσι θα βρεθούν μπροστά στην ανάγκη να μειώσουν το κόστος εξοπλισμού αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις, να αναδιοργανώσουν της αρχιτεκτονική τους, αλλά και την ευελιξία τους.
Ο τελικός στόχος για τους παρόχους υπηρεσιών είναι οι ευρωπαϊκοί πάροχοι εξοπλισμού να πάρουν τη θέση των κινέζικων εταιρειών, όσο αυτές παραμένουν έξω από τις λίστες προτίμησης τους. Υπό τις ευλογίες των Αμερικανών φυσικά…
Στο ίδιο MoU, οι τέσσερις πάροχοι θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για την προώθηση και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος Ανοικτών Δικτύων Ασύρματης Πρόσβασης, μέσω χρηματοδότησης εγκαταστάσεων, έρευνας και ανάπτυξης, ανοικτών εργαστηρίων δοκιμών, μείωσης των εμποδίων εισόδου για μικρούς προμηθευτές στην αγορά και νεοφυείς επιχειρήσεις, που μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα labs για την πιστοποίηση ανοιχτών και διαλειτουργικών λύσεων.
Κάτι σαν το ταμείο Φαιστός δηλαδή…
THAT'S_LIFE_business_books_TALK_LIKE_TED_600_80
online-shopping

Online αγορές: προς γνώση και συμμόρφωση

Σύμφωνα με την 6-μηναία έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο που πραγματοποίησαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), οι online αγορές κυριάρχησαν στο διάστημα του lockdown, με περίπου το 60% από τους χρήστες Διαδικτύου να προβαίνουν σε αγορές από τα εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Όμως μόνο το 40% των αγοραστών δηλώνουν ικανοποιημένοι από την παράδοση των προϊόντων τους.
Παρά την αποθαρρυντική τους εμπειρία, οι μισοί από τους αγοραστές της περιόδου αυτής, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν ηλεκτρονικά, θεωρώντας ίσως ότι τα θέματα που προέκυψαν με τις παραδόσεις ήταν μόνο προσωρινά.
Από την άλλη το ποσοστό ικανοποίησης ήταν ιδιαίτερα υψηλό, όπου οι διανομές των προϊόντων γινόταν με μέσα των ίδιων των καταστημάτων και όχι μέσω των εταιρειών ταχυμεταφοράς.
Αυτό δημιουργεί αυτομάτως μία ηλεκτρονική αγορά δύο ταχυτήτων, όπου οι μεγάλες αλυσίδες αποκτούν στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι στα μικρότερα καταστήματα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των καταναλωτών κράτησαν τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2019 σε 46%, από 35%.
Τα παιχνίδια και είδη δώρων έφτασαν το 27% (από 12%), ενώ σημαντική αύξηση σημειώνεται και στις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων, όπως είδη προσωπικής περιποίησης, φάρμακα, έπιπλα, είδη γραφείου, και βιβλία.
Μεγάλα ποσοστά όμως καταγράφονται και σε άλλες δύο μεγάλες κατηγορίες online αγορών, συγκεκριμένα στις online αγορές τροφίμων, σε ποσοστό 14%, και των αγορών έτοιμου φαγητού - delivery, σε ποσοστό 45%, αριθμοί πολλαπλάσιοι των μετρήσεων σε σχέση με το 2019, κάτι που ανέδειξε μία νέα τάση της αγοράς, που θα δούμε να παγιώνεται στο εγγύς μέλλον.
monitoring-600-2
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
DigitalLife_newsletter_600x80-gif
 • Η είδηση των ημερών είναι βέβαια ότι επίσημα, οριστικά και αμετάκλητα, ο Donald Trump πήγε σπίτι του… ή τέλος πάντων οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον Λευκό Οίκο. Πέρα από την πολιτική σημασία αυτής της αποχώρησης, υπάρχει και μία πρακτική για την αγορά μας. Τώρα μπορεί να σταματήσει το παρανοϊκό εμπάργκο στις κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας, κάτι που αναμένεται να κάνει ο νέος POTUS, Joe Biden.
 • Το ερώτημα είναι τι θέση έχει το εν λόγω θέμα τις προτεραιότητες του νέου προέδρου, δεδομένου ότι έχει να αντιμετωπίσει ποικιλία θεμάτων. Το γεγονός πάντως ότι στρώθηκε στη δουλειά δείχνει ότι προσεγγίζει το θέμα «σαν έτοιμος από καιρό». Οπότε το ερώτημα δεν είναι αν μπορεί, αλλά αν (και πόσο) θέλει…
 • Ο Trump πάντως φρόντισε να μην πάνε… χαμένες οι τελευταίες μέρες του στο Οβάλ Γραφείο, και εκτός από τη Huawei τα έβαλε και με τη Xiaomi. Συγκεκριμένα την χαρακτήρισε «κομμουνιστική κινέζικη στρατιωτική εταιρεία», απαγορεύοντας σε αμερικάνικα funds να επενδύουν σε αυτήν και να αγοράζουν μετοχές της.
 • Τους προέτρεψε μάλιστα να αποεπενδύσουν μέχρι το Νοέμβριο του 2021. Φανταζόμαστε ότι ο πρόεδρος Biden δεν θα αφήσει ούτε αυτό το θέατρο του παραλόγου να προχωρήσει…
 • Για μία ακόμα φορά, η Ookla μέσω της γνωστής πλατφόρμας SpeedTest, μέτρησε ότι το δίκτυο mobile data της Cosmote είναι το πιο γρήγορο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είναι 64% γρηγορότερο από αυτό του δευτέρου παρόχου και 83% γρηγορότερο από το δίκτυο του τρίτου παρόχου.
GY-1537-600X80-1
 • Τελικά, κάποιοι έχουν βαλθεί να διαψεύσουν τον C.S. Lewis που έχει πει «το μέλλον είναι κάτι στο οποίο ο καθένας φτάνει με ταχύτητα 60 λεπτά την ώρα, οτιδήποτε κι αν κάνει, οποιοσδήποτε κι αν είναι». Στην αγορά μας, μάλλον το μέλλον έρχεται γρηγορότερα…
 • Ανακοινώθηκαν και οι νέες υποτροφίες της Cosmote για το 2020-2021, μαζί με την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», η οποία αξίζει 25.000 ευρώ και εκτός των άλλων κρατάει το όνομα αλλά και το παράδειγμα του αείμνηστου Ζακ, ζωντανό στις νέες γενιές. Συνολικά, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 αποδόθηκαν υποτροφίες αξίας 520.000 ευρώ σε 30 πρωτοετείς φοιτητές.
 • Σημαντικό μνημόνιο υπέγραψαν οι Deutsche Telekom, Orange, Telefοnica και Vodafone, για την κοινή χρήση του προτύπου Open RAN. Αυτό σημαίνει ότι τα δίκτυα κινητής θα επικοινωνούν μεταξύ τους ως μία ενιαία οντότητα, και θα διαπραγματεύονται κεντρικά την προμήθεια των υποδομών τους από τους κατασκευαστές.
 • Στόχος είναι επίσης να προτιμώνται οι πάροχοι εξοπλισμού από την Ευρώπη αντί για την Κίνα, αν και σε ένα τόσο ρευστό τοπίο που η αλλαγή είναι ο κανόνας ποτέ μη λες ποτέ… Άλλωστε, όπως λέει και η Αγκάθα Κρίστι, «όποτε υπάρχουν στη μέση πολλά λεφτά, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν».
 • Σημαντική επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας τους ανακοίνωσαν η Cosmote με τη Microsoft, η οποία θα τους επιτρέψει να προσφέρουν ακόμα πιο εξελιγμένες υπηρεσίες cloud, βασισμένες στις πλατφόρμες Azure και Modern Workplace, και φυσικά στα Exchange / Office 365. Επιπλέον, θα προσφέρουν στους πελάτες τους, την υπηρεσία Premium Support για ακόμα πιο ολοκληρωμένη και προσωποποιημένη εταιρική υποστήριξη.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Λέτε να γίνουμε Cloud Nation; Δεν αποκλείεται, με τόσες επενδύσεις που γίνονται στον συγκεκριμένο τομέα στη χώρα μας.
 • BTW, κρατήστε από τώρα reserve τις ημερομηνίες 25 & 26 Φεβρουαρίου, που θα γίνει το συνέδριο Digital Business: Cloud - Data Centers & Digital Transformation. Δείτε περισσότερα στο https://digitaltransformation360.gr/ Από τα τέλη αυτής της εβδομάδας θα ανοίξει και η φόρμα για δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο!
 • Στον τομέα της πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σημαντική συνεργασία, που δεν είναι άλλη από την ίδρυση της Epsilon SingularLogic, από τις Space Hellas και Epsilon Net. Οι δύο εταιρείες γνωστές και καταξιωμένες στην ελληνική αγορά ΤΠΕ και έχουν ισχυρή δυναμική η οποία με αυτό το νέο σχήμα θα ισχυροποιηθεί περισσότερο, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.
 • Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 έχει εξελιχθεί σε μία πλήρη πλατφόρμα, η οποία εμπλουτίζεται με την υπηρεσία eCall. Αυτή επιτρέπει τις αυτοματοποιημένες κλήσεις από οχήματα που διαθέτουν την απαραίτητη ενσωματωμένη τηλεπικοινωνιακή υποδομή, σε περίπτωση ατυχήματος. Κατά τη διαδικασία αυτή θα αποστέλλονται στοιχεία τοποθεσίας του οχήματος, όπως επίσης περιγραφή του οχήματος, VIN, πινακίδα, κτλ.
 • Εβδομάδα συνεργασιών αυτή που μας πέρασε, καθώς ο ΣΕΒ και ο ΣΕΚΕΕ υπέγραψαν το δικό τους μνημόνιο για δικτύωση & ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της βιομηχανίας και του οικοσυστήματος καινοτομίας, ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και επιτάχυνση της μεγέθυνσης των καινοτόμων επιχειρήσεων, και διαμόρφωση κοινών προτάσεων πολιτικής για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας.
combox
 • Τουλάχιστον ένα θετικό από το lockdown είναι η ανοδική πορεία της online επιχειρηματικότητας, αφού αν και 4 στους 10 πελάτες δήλωσαν ικανοποιημένοι όσον αφορά τη διαδικασία παράδοσης, 1 στους 2 θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αγορές online.
 • Το θέμα της παράδοσης προϊόντων είναι ένα από τα αγκάθια του online shopping, και παρ’ όλο που οι εταιρείες courier φαίνονται να το παλεύουν, το πάνω χέρι έχουν ξεκάθαρα όσα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα παραδόσεων με δικούς τους οδηγούς & οχήματα. Με άλλα λόγια δημιουργείται μία αγορά δύο ταχυτήτων…
 • Σημαντικό είναι επίσης ότι τόσο με το click away, όσο και τώρα που άνοιξαν τα καταστήματα, παρατηρούνται τάσεις «διόρθωσης» της online αγοράς. Και ήταν φυσικό, μετά από τους εκπληκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης που είδαμε το προηγούμενο διάστημα…
 • Ωστόσο δεν θα αναφέρουμε νούμερα, γιατί πιστεύουμε ότι κάπου λειτούργησε το φαινόμενο του ελατηρίου. Οι καταναλωτές συμπιέστηκαν από το lockdown και με το άνοιγμα… ξεσάλωσαν. Οπότε θα περιμένουμε λίγο να «καθίσει η μπίλια», πριν σας δώσουμε αριθμούς (που σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακοί).
 • Την ανάγκη για ιδιόκτητο στόλο οχημάτων την κατανόησαν από τους πρώτους στο Skroutz. Σας είχαμε πει εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για μία σχετική εξαγορά. Ε, λοιπόν το deal έκλεισε και σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν είναι το μοναδικό deal στην αγορά του e-commerce. Σύντομα, θα ανακοινωθεί και κάτι ακόμα, πάρα πολύ δυνατό. Stay tuned!
 • Και πριν φύγουμε από τη λιανική, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην Public MediaMarkt υπάρχει έντονη κινητικότητα σε επίπεδο στελεχών και ακούγονται πολλές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Οψόμεθα!
 • Μεγάλη κινητικότητα και εκ μέρους της United Group. Από τη μία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Nova Broadcasting, της μεγαλύτερης εταιρείας ΜΜΕ στη Βουλγαρία, η οποία κατέχει ούτε λίγο ούτε πολύ 10 τηλεοπτικά κανάλια!
 • Καλές οι διοικητικές ανακατατάξεις, αφού ο καθένας οργανώνει την εταιρεία του κατά το δοκούν, αλλά κανείς δεν θα θυμόταν τον καλό Σαμαρείτη αν είχε μόνο καλές προθέσεις. Είχε όμως και τα χρήματα, όπως έχει πει η Μάργκαρετ Θάτσερ…
 • Το ψητό λοιπόν στην Κάντζα, βρίσκεται στην παροχή ρευστού για να στηριχτεί το δυναμικό comeback. Στα 43 εκατομμύρια ευρώ λοιπόν ανέρχεται το δάνειο που θα δώσει η United στη Forthnet, αντί 27 εκατ. ευρώ, δηλαδή 16 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση. Επίσης, λέγεται ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση και στο budget του marketing.
600x80 dlink 5-11-20 sent
 • Γενικά το δόγμα που κυριαρχεί είναι… «United» we stand, divided we fall, και τόσο η δομή (με direct reporting στα στελέχη της United), όσο και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες, θα έχουν το άρωμα του Ομίλου.
 • Πάντως ο ισχυρός ανήρ της Κάντζας, χειρίζεται προσωπικά το θέμα με τις ομάδες της Super League, γεγονός που δείχνει ότι η Nova θα είναι το δυνατό χαρτί της επόμενης ημέρας. Επίσης υπάρχει η αίσθηση ότι είναι πολύ κοντά στο Μαξίμου, όπως άλλωστε και όλοι οι μεγάλοι παίκτες της οικονομίας.
 • Υπάρχουν ωστόσο δύο θέματα. Το ένα είναι αν αντέχει 4 μεγάλους παίκτες η αγορά, και το δεύτερο αν, πότε, και με ποιο τρόπο θα μπει στην κινητή, δεδομένου ότι οι τιμές που εξασφάλισε στο παρελθόν με παρέμβαση της η ΕΕΤΤ είναι μάλλον παρωχημένες, και χρειάζονται αναθεώρηση για να υπάρχει περιθώριο κέρδους.
 • Ίσως να δοθεί απάντηση και στα δύο θέματα με μία εντυπωσιακή κίνηση που θα δούμε μέσα στο 2021… Πως λέμε οι 4 ευαγγελιστές ήταν 3, οι εξής 2, ο Ιωάννης;
 • Η Honor ξεκίνησε τη νέα πορεία της και αναμένεται να παίξει δυνατά μπάλα με την Google, στη λογική χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, φίλησέ το! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το γεγονός ότι κάνει focus στη χώρα μας -δεδομένου ότι υπάρχει και ένα πολύ καλό προγεφύρωμα- οπότε να αναμένετε εντυπωσιακές εξελίξεις…
anycast-m4-plus-600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2

UWB από τη Samsung: είναι το next big thing;

Οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν στη specs list των νέων Galaxy S21 series, ένα πεδίο που γράφει «Ultra Wide Band support», όσον αφορά τα S21+ και S21 Ultra. Το «μικρό» S21 δεν υποστηρίζει αυτό το νέο πρωτόκολλο σύνδεσης. Τι είναι, όμως, το UWB και πόσο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί σε ένα χρήστη, σήμερα;
Το UWB είναι ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας που η Samsung θεωρεί το «next big thing» στις τηλεπικοινωνίες.
Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Note 20 Ultra και φέτος γίνεται πιο... mainstream, καθώς θα το δούμε σε περισσότερα μοντέλα.
Το UWB είναι σχεδιασμένο για μεταφορά δεδομένων με υψηλό ρυθμό, σε κοντινές αποστάσεις. Παρομοιάζεται με μια αρκετά βελτιωμένη εκδοχή του NFC, αλλά προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στην υποκλοπή δεδομένων και την κακόβουλη χρήση, τα οποία είναι πολύ εύκολη με τη χρήση NFC.
Η προσθήκη υποστήριξης UWB δε σημαίνει πως η Samsung θα εγκαταλείψει το NFC, καθώς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και ανεπτυγμένο ήδη σε ικανοποιητικό βαθμό, ως τεχνολογία. Αλλά θα επενδύσει στο UWB ως την τεχνολογία του μέλλοντος. Αυτή τη στιγμή, ένας κάτοχος S21+ ή Ultra μπορεί να επωφεληθεί από το UWB χρησιμοποιώντας το Android Nearby Share αλλά και τη λειτουργία SmartThings Find της Samsung, ώστε να εντοπίζει εύκολα όλες τις συσκευές Samsung που μπορεί να κατέχει (π.χ. Galaxy Watch, IoT συσκευές κ.λπ.).
To SmartThings Find σύντομα θα υπάρχει ενσωματωμένο και στο Android Auto για αυτοκίνητα.
Το UWB μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των τεχνολογικών μας συσκευών, αρκεί να υιοθετηθεί ευρέως. Ο χρόνος θα δείξει αν θα το καταφέρει...
cl8-sept-2019-600x80

Το νέο foldable της Huawei

Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου foldable της Huawei, του Mate X2, από μία κατά γενική ομολογία έγκυρη πηγή, το κινέζικο Digital Chat Station.
Η βασικότερη πληροφορία είναι ότι αντίθετα με τον προκάτοχο του, η οθόνη του θα διπλώνει προς τα μέσα και όχι προς τα έξω, ακολουθώντας το trend που τείνει να καθιερωθεί γενικά στην αγορά.
Όσον αφορά το hardware, θα ενσωματώνει το νέο Kirin 9000, κάμερα 50MP με οπτικό ζουμ 10x, και μπαταρία 4.400 mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης στα 66W.
Η κύρια οθόνη θα είναι 8 ιντσών με ανάλυση 2480x2200 ενώ η δευτερεύουσα 6.5 ιντσών με ανάλυση 2700x1160. Ως λειτουργικό σύστημα αναφέρεται ότι θα έχει το Android 10, αν και μέχρι να κυκλοφορήσει, πιθανότατα θα έχει εξοπλιστεί με το Android 11.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74

Viva... Vivo!

Η έκπληξη στην κατηγορία των camera phones έρχεται αναπάντεχα από τη Vivo και το X60 Pro+!
Η νέα ναυαρχίδα της κινέζικης εταιρείας έχει ως κύριο όπλο της την κάμερα, αλλά χωρίς να υπολείπεται στα υπόλοιπα specs.
Ο κύριος αισθητήρας είναι ένας Samsung ISOCELL GN1 50MP με μέγεθος 1/1.3 και 1.2μm pixels, συνδυαζόμενος με φακό διαφράγματος f/1.57.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν προσδοκίες για εξαιρετικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και το Super Night Mode 2.0 της Vivo υπόσχεται ικανοποιητική λειτουργία ακόμα και σε 0,01 lux φωτεινότητας!
Η ultra-wide κάμερα, με τη σειρά της, έχει εύρος 114 μοιρών και διαθέτει ένα gimbal stabilization system, το οποίο μπορεί να διορθώσει κινήσεις έως 3 μοιρών, παρέχοντας 3 φορές καλύτερη σταθεροποίηση από ένα τυπικό σύστημα OIS.
Ο αισθητήρας της είναι ο Sony IMX598 των 48MP με 0,8μm pixels. Στη συνέχεια έχουμε μια 8MP periscope κάμερα με 5x optical zoom και εως 60x digital zoom αλλά και μια δεύτερη tele-camera με 32MP αισθητήρα και 50mm φακό για πορτραίτα και χαμηλομεσαία επίπεδα μεγένθυνσης.
Το «χεράκι» της έχει βάλει και η ZEISS με anti-reflective επικάλυψη και στις δύο πλευρές του κάθε φακού.
Εκτός της φοβερά υποσχόμενης κάμερας, το Vivo X60 Pro+ έχει στο εσωτερικό του το νέο Qualcomm Snapdragon 888 chipset μαζί με 8/12GB LPDDR5 RAM και 128/256GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου.
Η κυρτή οθόνη των 6,56 ιντσών βασίζεται σε OLED panel με 120Hz refresh rate και 240Hz sampling rate, ενώ υποστηρίζει HDR10+ και έχει φωτεινότητα 1.300nits.
Μόνο της μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί η μικρή ανάλυση 1080p+, αν και πρακτικά σε ένα τόσο μικρό panel δεν χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο.
Όσο για την αυτονομία, οφείλεται στη μπαταρία των 4.200mAh που υποστηρίζει φόρτιση έως 55W, αλλά όχι ασύρματη φόρτιση.
Το Vivo X60 Pro+ θα ξεκινά από τα €635 στην Κίνα.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin