ΟΤΕ: Διαπραγματεύσεις με την Quantum Projects για την πώληση της Telekom Romania Mobile

0

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την πιθανή πώληση της 100% θυγατρικής του Telekom Romania Mobile (TKRM), ο ΟΤΕ γνωστοποίησε πως είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Όμιλο Quantum Projects, σχετικά με το ενδιαφέρον του τελευταίου να εξαγοράσει την TKRM.

Όπως τονίζει η εταιρεία, ο Όμιλος Quantum Project ελέγχεται από τον Adrian Tomșa, ιδιοκτήτη του μεγάλου ομίλου μέσων ενημέρωσης Clever Media στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, «τα τελευταία χρόνια, ο ΟΤΕ προσπαθεί σταθερά να βελτιώσει την απόδοση της TKRM, διερευνώντας παράλληλα στρατηγικές επιλογές, για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της».

Τα μέρη έχουν υπογράψει, τώρα, μνημόνιο συνεργασίας, προς διευκόλυνση της διαδικασίας, ενώ έχουν υποβάλει αίτηση προς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας.

«Σύμφωνα με το νόμο, η εταιρεία θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό
κοινό, εάν και εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις» τονίζει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ο ΟΤΕ πούλησε το 54,01% που κατείχε στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania Communications (TKR) στην Orange Ρουμανίας, έναντι τιμήματος 295,6 εκατ. ευρώ.

Βάσει των τελευταίων δημοσιευμένων στοιχείων (9μηνο 2023) του ΟΤΕ, η Telekom Romania Mobile συνεισφέρει στον Όμιλο το 8,2% των εσόδων του και μόλις το 1,3% των προσαρμοσμένων EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων).

Τα συνολικά έσοδα της Telekom Romania Mobile στο 9μηνο φέτος ήταν 209,4 εκατ. μειωμένα κατά 10,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και τα προσαρμοσμένα EBITDA 12,9 εκατ. ευρώ μειωμένα 66,1%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.