ΟΤΕ: Διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Romania

0

Με βάση πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν στο Τύπο της Ρουμανίας ο ΟΤΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της θυγατρικής του στη γειτονική χώρα, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Telekom Romania Mobile.

Συνομιλητής του ΟΤΕ φέρεται η Clever Media Network, ιδιοκτήτρια του ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Ρουμανία, Prima TV.

Από την πλευρά του Ομίλου ΟΤΕ, δεν υφίσταται επιβεβαίωση, ούτε όμως και διάψευση.

Γνωστή είναι πάντως η πρόθεση της διοίκησης του ελληνικού Ομίλου να αποχωρήσει από τη ρουμανική αγορά, εφόσον προκύψει συμφέρουσα συμφωνία πώλησης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ο ΟΤΕ πούλησε το 54,01% που κατείχε στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania Communications (TKR) στην Orange Ρουμανίας, έναντι τιμήματος 295,6 εκατ. ευρώ.

Βάσει των τελευταίων δημοσιευμένων στοιχείων (9μηνο 2023) του ΟΤΕ η Telekom Romania Mobile συνεισφέρει στον Όμιλο το 8,2% των εσόδων του και μόλις το 1,3% των προσαρμοσμένων EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων).

Τα συνολικά έσοδα της Telekom Romania Mobile στο 9μηνο φέτος ήταν 209,4 εκατ. μειωμένα κατά 10,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και τα προσαρμοσμένα EBITDA 12,9 εκατ. ευρώ μειωμένα 66,1%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.