Το Alliance for Open Media από την συμμαχία επτά τεχνολογικών κολοσσών

0

Η συμμαχία των επτά μεγαλύτερων διαδικτυακών εταιριών οδήγησε στην δημιουργία του Alliance for Open Media, ένα project για την ανάπτυξη ενός νέου video codec ανοικτού κώδικα για την προβολή εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας βίντεο και άλλων μέσων στο Διαδίκτυο.

logo4-43801c2abb02cd75

Η Amazon, η Google, η Mozilla, η Cisco, η Intel, η Microsoft και η Netflix στην κοινοπραξία τους θα προσφέρουν την τεχνολογία τους και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των προδιαγραφών για την μετατροπή των media και την κρυπτογράφηση περιεχομένου και θα στηριχθούν πάνω στα ήδη υπάρχοντα project των μελών όπως το Mozilla’s Daala, το Cisco’s Thor, και το Google’s VP10.

Σε δήλωσή της , η Mozilla, υποστήριξε ότι τα μέλη της Συμμαχίας συμφώνησαν να παραιτηθούν από τα όλα τα δικαιώματα της εφαρμογής του codec και οποιωνδήποτε πατεντών που κατέχουν σχετικά με τον codec. Όλο το έργο θα γίνει κάτω από την πολιτική πατεντών του World Wide Web Consortium (W3C), και ο πηγαίος κώδικας θα κυκλοφορήσει υπό την άδεια Apache 2.0.

το νέο ανοικτό codec στοχεύει στη βελτιστοποίηση για το διαδίκτυο, στη δυνατότητα κλιμάκωσης σε οποιαδήποτε σύγχρονη συσκευή και οποιοδήποτε εύρος ζώνης, στο χαμηλό υπολογιστικό αποτύπωμα, καθώς και στην ικανότητα μετάδοσης βίντεο σε πραγματικό χρόνο με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα αλλά και την ευελιξία για εμπορικό και μη περιεχόμενο.

Share.

Leave A Reply