ΣΕΚΕΕ: Παράταση στον διαγωνισμό δορυφορικής πλοήγησης

0

Μέχρι την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων στον διεθνή διαγωνισμό δορυφορικής πλοήγησης «European Satellite Navigation Competition – ESNC 2014»,  προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν περισσότερο χρόνο για την υποβολή της πρότασής τους.

european-satellite-navigation

Ήδη έχουν υποβληθεί 670 ολοκληρωμένες προτάσεις, με σημαντικό αριθμό να προέρχεται από την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το οποίο και συντονίζει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του έργου LDA, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ) και την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων(ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ), με σκοπό την βράβευση των  καλύτερων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών καινοτομιών που βασίζονται στην χρήση των δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης στην καθημερινή ζωή.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού ESNC από το 2004, είναι να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες πλοήγησης μέσω δορυφόρου που θα περιλαμβάνουν τα συστήματα EGNOS & Galileo, με αναφορά στην ίδια την αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις (νεοφυείς και υφιστάμενες), επιστημονικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και ανεξάρτητα πρόσωπα.

Πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό σκέλος και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο www.greece.esnc.euή στο site του ΣΕΚΕΕ (www.sekee.gr)

Share.

Leave A Reply