Εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών από τον ΔΕΔΔΗΕ

0

Στην προκήρυξη του έργου εγκατάστασης των πρώτων 160 χιλιάδων «έξυπνων» μετρητών στην Ξάνθη, την Λέσβο, την Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, την Λευκάδα, καθώς και σε καταναλωτές αστικών περιοχών σε Αττική και Θεσσαλονίκη αναμένεται σύντομα να προχωρήσει ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με όσα είπε στο διεθνές συνέδριο «Έξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας Μ. Παπαγεωργίου.

smartmeter

Η υπόθεση «έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα» (smart grid) παρακολουθείται στενά από την αγορά των τηλεπικοινωνιών μιας που αυτά τα δίκτυα βασίζουν την λειτουργία τους σε τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Σύμφωνα επίσης με τον υφυπουργό «η εμπειρία υλοποίησης των προαναφερόμενων έργων θα αποτελέσει τον καλύτερο «οδηγό» προς το μέλλον και τη σχεδιαζόμενη, ευρείας κλίμακας, πανελλαδική ανάπτυξη των έξυπνων μετρητών με χρονικό ορίζοντα το 2020, όταν πια το σύνολο των καταναλωτών του ελλαδικού χώρου θα έχει πρόσβαση στις πρωτοποριακές υπηρεσίες και δυνατότητες που προσφέρουν τα «ευφυή δίκτυα».

Share.

Leave A Reply