ΙοΤ: σε αναζήτηση κοινού προτύπου

0

Οι εφαρμογές IoT αυξάνονται συνεχώς και οι υλοποιήσεις πολλαπλασιάζονται. Λαμβάνοντας υπ’όψη την πολυπλοκότητα, τον όγκο των συσκευών και τα διαφορετικά μοντέλα διασύνδεσης, αρχίζει να τίθεται το ερώτημα ανάπτυξης κοινών προτύπων επικοινωνίας, χρήσης δεδομένων και ασφάλειας. Ο αριθμός όμως των εμπλεκομένων στο οικοσύστημα, οι διαφορικές οπτικές και οι διαφορετικοί στόχοι που έχουν, καθιστούν δύσκολη τη συναίνεση.

iot-standards

Έτσι αρχίζει να διαφαίνεται επιτακτική η ανάγκη για μία ευρύτερη πρωτοβουλία ανάπτυξης κoινών κανόνων και προτύπων. Στο MWC φέτος έχει ανοίξει η συζήτηση με επίκεντρο την ασφάλεια και τη χρήση των δεδομένων που παράγονται από τις υλοποιήσεις ΙoT. Στην πράξη όλοι συμφωνούν ότι κάποιος κίνδυνος είναι αναπόφευκτος, και ο κλάδος θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισορροπία μεταξύ κινδύνου και ανταμοιβής είναι σωστή, για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές θα υιοθετήσουν τη νέα τεχνολογία και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Internet of Things.

Σύμφωνα με τον Cheng Zhu, πρόεδρο της Huawei Cellular IoT, το 2018 θα είναι μία χρονιά στην οποία θα σημειωθεί «μεγάλη έκρηξη» για τους παρόχους που υιοθετούν την τεχνολογία Narrow Band IoT, με τον αριθμό τους να αυξάνεται στους 100 από τους 28 μέσα στο 2017, τις συνδέσεις να φτάνουν την ίδια περίοδο από τα 10 εκατομμύρια στα 150 εκατομμύρια, και τέλος οι εταιρείες που συμμετέχουν στο όλο οικοσύστημα να τριπλασιάζονται, φτάνοντας πλέον τις 3.000. Η εκτίμηση είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα εκτοξευθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και σύντομα θα πρέπει να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος για να τεθούν πλαίσια και πρότυπα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply