Πλάνο εξωστρέφειας για τις ελληνικές ΤΠΕ

0

Πρωτοβουλία (η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε αναληφθεί πολλά χρόνια πριν) για την προβολή και την προώθηση του δυναμικού και αναπτυσσόμενου κλάδου της τεχνολογίας ανέλαβε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.).

tpe

Στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική συνάντηση, με θέμα: «Σχεδιασμός και Εκπόνηση σχεδίου και επιχειρησιακού πλάνου εξωστρέφειας του κλάδου της τεχνολογίας», στην οποία συμμετείχαν φορείς του συγκεκριμένου κλάδου. Συγκεκριμένα  συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ΕΣΗΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣEKEE), της  Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia, καθώς και της Enterprise Greece. Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθούν οι βάσεις για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής εξωστρέφειας του κλάδου της τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι  παρακάτω ενέργειες:

  • Η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και  με αντικείμενο την κατάρτιση  σχεδίου εξωστρέφειας για τον κλάδο, το οποίο θα στοχεύει στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και στην προσέλκυση επενδύσεων.
  • Η χαρτογράφηση και καταγραφή του κλάδου, καθώς και των ζητημάτων και των αναγκών, που χρήζουν αντιμετώπισης.
  • Ο σχεδιασμός προγράμματος εκπαίδευσης των εταιρειών του κλάδου και των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και προσέλκυσης επενδύσεων.
  • Η  καταγραφή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και προτάσεις βελτίωσής του.
  • Η αποστολή ανοικτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε φορείς του κλάδου να συμμετάσχουν στην ομάδα εργασίας.

Στο βαθμό που όλα τα παραπάνω δεν θα μείνουν στα χαρτιά είναι προφανές ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που όλος ο κλάδος θα επιθυμούσε να προχωρήσει για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply